12.01.06
13:31
Така значи навлязох в въсрастта в която фитнеса не е опасен за растежа или здравето ми, затова искам да се обърна към вас преди да продължа да правя глупости !
От близо месец ходя на фитнес с абсолютно хаотична програма. т.е. правя това което ми харесва и което смятам че ми е необходимо, за това се радвам че навреме попаднах на вашия сайт, който ми отвори очите. На 16 години съм тежа 68 кг. и съм висок 1,82. Идеята ми не е да стана говедо като повечето които забелязах в фитнеса, защото в повечето случаи тяхните тела са увиснали в следствие на неправилно приеманите протеини, именно за това аз не взимам никакви хранителни добавки, тъй като както съм чувал от много хора те крият риск ! Но за сметка на това се храня добре, дори майка ми ме ебава че гълтам като мисирка :D !
Така идеята ми е да имам приличен релеф и да кача малко килограми. По заяклнали ръце, оформен корем и гърди. Рядко се занимавам с домашни тренировки, тъй като както прочетох тук някаде те си противодействат с фитнеса. Тренирам 3 пъти в седмицата по хаотична програма и целя да се изтощя максималхо, но явно силно съм грешал.
Ако е възможно да ми изготвите програма по която да работя ще съм ви много благодарен !
Фитнеса не е вреден в никоя възраст, а протеина не прави телата увиснали.
Явно сайта не ти е “отворил” очите напълно. Прочети го пак, заедно с форума. Така ще си намериш и подходяща програма.
Благодаря за помощта !
И все пак има ли някой който да се отнесе по сериозно към проблема ми ? Тъй като в сайта е много общо казано...
Аз също съм нащинаещ на 16 съм и във форума ми препоръчаха тая програма
Програмата я правиш 3 пъти в седмицата примерно понеделник, сряда и петък.
Правиш следните упражнения, като за всяко упражнения правиш допълнителни 2 загряващи серии съответно с 50% и 75% от тежеста на основната серия.
• повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения
• придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения
• повдигане на щанга зад врат за рамо - 3 серии - 10 повторения
• трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения
• бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
Тези ги редуваш през тренировка. Веднъж правиш преси - следващия път повдигане на краката от лег.
• кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
• повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Почиваш по 2-3 мин. между сериите.
Разгледай в сайта и форума разделите за хранене и си състави хранителен режим в зависимост от текущото ти състояние и целите.
Трябва да спиш по 8-9 часа най-малко на нощ. Възстоновяването е задължителен елемент в цялостното развитие.
реших да я правя 1 месец и засега мисля че има резултат аз сам си добавил и някакво леко упражнение за крка
100 % не си кожа и кости аз сам 1.83 62 кг (целта ми е сащо да кача някой друго килце)
Успокойте се двамата (indzagi и Kikboxer)изтрих ви постовете
Кикбоксер внимавай с езика , тука държим на добрия тон !!!
[quote author=“Chavgata”]Аз също съм нащинаещ на 16 съм и във форума ми препоръчаха тая програма
Програмата я правиш 3 пъти в седмицата примерно понеделник, сряда и петък.
Правиш следните упражнения, като за всяко упражнения правиш допълнителни 2 загряващи серии съответно с 50% и 75% от тежеста на основната серия.
• повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения
• придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения
• повдигане на щанга зад врат за рамо - 3 серии - 10 повторения
• трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения
• бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
Тези ги редуваш през тренировка. Веднъж правиш преси - следващия път повдигане на краката от лег.
• кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
• повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Почиваш по 2-3 мин. между сериите.
Разгледай в сайта и форума разделите за хранене и си състави хранителен режим в зависимост от текущото ти състояние и целите.
Трябва да спиш по 8-9 часа най-малко на нощ. Възстоновяването е задължителен елемент в цялостното развитие.
реших да я правя 1 месец и засега мисля че има резултат аз сам си добавил и някакво леко упражнение за крка
100 % не си кожа и кости аз сам 1.83 62 кг (целта ми е сащо да кача някой друго килце)
Да това определено ми харесва :lol: . Наистина програмата изглежда приемлива. Ще я изпробвам....
Другия пробл пред който съм изправен е качването на килограми ! Моите приятели винаги ме плашат да не взимам никакви добавки тъй като както обясняват...те водят до странични ефекти и положението става много грозно. Така, че също акое възможно да ми препоръчаш нещо което няма да ме докара до грозно положение...
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече