да добавя ли в програмата си......?

EN

13.01.06
00:16

Интересува ме следното нещо:Тренирам в период за маса,тренирам 4-ри пъти седмично,използвам няколко хранителни добавки(креатин,глуатамин,таурин,трибестан,DHEA,аминокиселини,суроватъчен протеин,млечно-яичен протеин)!
Дали е удачно да започна да карам колело,колко пъти седмично и по колко време?Ще забави ли качването на мускулна маса?Мога ли да добавя преди карането на колело Л-карнитин?

13.01.06
01:27

Браво, energimax, много добре си се ориентирал в добавките! Според мен това са от малкото наистина действащи натурални в-ва. Само за ДХЕА-то имам съмнения в смисъл, че съм чел статии и за, и против. И май последните надделяват.

Относно кардиото смятам, че е идеалното допълнение към културистичната тренировка за максимален ефект в/у здравето. “Продухва с-мата”, поддържа сърдечно-съдовата с-ма в тонус и прави прехода към преминаването на повече кардио, когато решиш да “чистиш”, по-плавен.

Ако имаш резерви дали няма да ти пречи в периода на качване на маса, ще ти кажа, аз цялото лято си тичах (даже си бяхме сформирали група) 2 пъти седмично на стадиона по 10 обиколки в дните, когато нямах тренировка - сряда и събота. И пак си качвах!

Така че никакъв проблем! Само от полза ще ти е!

EN

13.01.06
08:42

nikolaBULL-благодаря ти за отговора.Какво мислиш за Л-карнитина преди каране на колело?Надявам се и други мнения по въпроса да има!

П.П.За прохормоните се косултирах с лекар специалист,няма проблем да ги взимам,на моите години и килограми, стига да са в умерени дози!

13.01.06
10:03

значи бих ти препоръчал да взимаш L-carnitin преди тренировката като цяло защото ще използваш енергиата от разграждането на мазнините /подкожните/.а тва си е супер

13.01.06
11:38

За прохормоните не казвам, че съм чел да са вредни, а че се чудя дали има ефект от тях. Така и не успях да си изградя мнение. Няма да можеш и ти, защото от ефекта от Трибестана няма да знаеш дали и ДХЕА-то ти действа или не.

Относно Л-карнитина, той се взема сутрин, преди тренировка и вечер за да има постоянно количество в кръвта, което да транспортира мастните к-ни. Така, че можеш да го вземаш преди тренировка.

Аз обаче съм привърженик на другата школа, която казва добавките за изчистване да се вземат само в периода за релеф и то към края (в последните 1-2 месеца) за един последен тласък. Смята (тази школа), че ако добавките (фат-бърнарите) започнат да се вземат още от началото на периода за релеф, който обикновено е 3 месеца, до към края му ефекта им става нулев и то въпреки увеличаването на дозата! А точно тогава тялото спира да реагира толкова резултатно на нискокалорийната диета и многото кардио!

EN

13.01.06
12:48

[quote author=“nikolaBULL”]За прохормоните не казвам, че съм чел да са вредни, а че се чудя дали има ефект от тях. Така и не успях да си изградя мнение. Няма да можеш и ти, защото от ефекта от Трибестана няма да знаеш дали и ДХЕА-то ти действа или не.

Относно Л-карнитина, той се взема сутрин, преди тренировка и вечер за да има постоянно количество в кръвта, което да транспортира мастните к-ни. Така, че можеш да го вземаш преди тренировка.

Аз обаче съм привърженик на другата школа, която казва добавките за изчистване да се вземат само в периода за релеф и то към края (в последните 1-2 месеца) за един последен тласък. Смята (тази школа), че ако добавките (фат-бърнарите) започнат да се вземат още от началото на периода за релеф, който обикновено е 3 месеца, до към края му ефекта им става нулев и то въпреки увеличаването на дозата! А точно тогава тялото спира да реагира толкова резултатно на нискокалорийната диета и многото кардио!

По въпроса за ДХЕА си имам мнение,мое изградено от кунсултация с хора(може да се каже че некои са професионалисти) , лекар специалист,комбинирането и с трибестан е добър вариант!
Въпроса за Л-карнитина по ме вълнува,имам предвид да го взимам само преди карането на колело(Л-карнитина на които сам се спрял е течен на ULTIMATE NUTRATION),знам как деиства Л-карнитина пил съм,знам как се пие в период за орелефяване,НО МЕ ИНТЕРЕСУВА В ПЕРИОДА В КОИТО СЪМ(за маса)ДАЛИ ЩЕ Е УДАЧНО ДА ГО ВЗИМАМ САМО 2 ПЪТИ СЕДМИЧНО ПРЕДИ КАРДИО,ИЛИ ДА ГО ОСТАВЯ НАПРАВО ЗА ПЕРИОДА ЗА РЕЛЕФ?

13.01.06
12:55

[quote author=“energymax”]знам как деиства Л-карнитина пил съм,знам как се пие в период за орелефяване,НО МЕ ИНТЕРЕСУВА В ПЕРИОДА В КОИТО СЪМ(за маса)ДАЛИ ЩЕ Е УДАЧНО ДА ГО ВЗИМАМ САМО 2 ПЪТИ СЕДМИЧНО ПРЕДИ КАРДИО,ИЛИ ДА ГО ОСТАВЯ НАПРАВО ЗА ПЕРИОДА ЗА РЕЛЕФ?

Е и ти какъв ефект очакваш да има, ако ще го пиеш 2 пъти седмично? :lol:

Безсмислено е. Достатъчно добавки вземаш.

EN

13.01.06
13:01

Благодаря ви за мненията мисля да се вслушам в тях!

Л-карнитин няма да взимам,само ще карам колело 2 пъти седмично по 30-40мин.,а след периода за маса постеенно ще увелича карането на колело от 2 на3 на4 пъти седмично и тогава ще включа Л-карнитина и някои Фет Бърнър!Е може и клембутерол да влюча и малко винстрол,но по въпроса за винсрола несам на ясно как се взима и по колко!

13.01.06
13:07

И едно последно - всички тези добавки, които си си купил са супер, но за да могат да проявят анаболният си ефект трябва да ди вземаш в необходимите количества. За съжаление тук не важи принципа: “По-добре малко, отколкото нищо!”. Или всичко - или нищо! :wink:

Успех!

13.01.06
13:11

nikolaBULL -  добре го каза !

13.01.06
15:32

[quote author=“nikolaBULL”]

Абсолютно е така.Това съм го пробвал и в/у себе си и никола Бул е много прав.Взимал съ Л-карнитин постоянно и накрая си го пиех като вода бе нищо.Що се отнася до прохормоните,въпреки че не съ м ги взимал щете посъветвам и ти да не го правиш.Някои от тях имат по лоши странични действия от стероидите а ДХЕА си е точно такъв.Без него останалото е отлично и ще ти свърши много добра работа

EN

13.01.06
16:25

[quote author=“nikolaBULL”]И едно последно - всички тези добавки, които си си купил са супер, но за да могат да проявят анаболният си ефект трябва да ди вземаш в необходимите количества. За съжаление тук не важи принципа: “По-добре малко, отколкото нищо!”. Или всичко - или нищо! :wink:

Успех!

За количествата не се притеснявай,този път(можеби за пръв път) наблегнах на качеството,само качествени добавки в  необходимите количества!
Креатин,глуатамин,протеин(100% whey)Оптимум
аминокиселини(амино 5300) на МЛО
DHEA-ULTIMATE NOTRATION
100% Iso whey na Bio Tech
Нощен протеин на Weider
Трибестана на софарма
за 50 дена имам 5кг протеин,600гр креатин,1кг глуатамин.Пилешко си купувам на 4,80лв/кг(малко ме е страх ама  :)

13.01.06
23:46

Ще станеш животно :D
По колко пари даваш за тези 50 дена?Да не си спечелил от “Треска за злато”?
Кажи после какви резултати си постигнал с тези добавки,че ми е много интересно...

EN

14.01.06
00:52

:) Много кам 500лв от 30 дена не сам тренирал,накупувах си добавките но сега съм в изпитна сесия и нямам време да тренирам но след 15 дена почвам!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1