01.07.04
12:50
Преди време видях в една зала упражнение, което малко ме постъписа...
Рисувам:
http://bg7.net/tranzit/Exc0X.jpg
Значи, изх. позиция, стоеж с дъмбел високо над главата.
Следва рязко пускане на дъмбела назад между краката и последващо изтегляне обратно над главата.
... с едно движение... с мах.
Та, въпросът ми е има ли такова упражнение, не е ли опасно и трябва ли да се дава на абсолютно начинаещи да го правят?..
(Третата картинка е като втората, но в поглед отстрани, за да се види докъде се пуска дъмбела)
Има го :)
То е за сила по-скоро, не мисля, че е подходящо за бб
Името не се сещам. Марин ако влезне ще ти отговори на въпроса.
Аз лично не бих го правил... За какво ми е ? :)
Това го правят тия за най-силен мъж в света. :) Напълно безмислено е за културист според мен. Най-много да изпуснеш дъмбела и да счупиш някоя лампа/глава.
02.07.04
16:08
Бухахаххахах какво упражнение бе люде :shock:
Туи момче или е бати пияната кирка.........или някои си е направил ташак с културистичната тренировка.
Ами, това упражнение доскоро се даваше на начинаещи в една не съвсем забутана зала. От квалифициран инструктор.
Мен ме болеше кръста само като ги гледах, но човека се води сравнително популярен в тез среди, та реших да запитам широката общественост какво мисли по въпроса и само на мен ли ми изглежда странно.
Гледам, че напоследък го е поограничил и не го дава. Дано не съм излязъл прав и дано някой не е изохкал.
[quote author=“sencko”]много ми харесаха рисунките! :-)
Е, мерси по-принцип, но за рисунките има едни други форуми.
Ако кажеш нещо за упражнението, ще се зарадвам повече.
За предно рамо е и малко гръб и крака. Нали ти казах, ако гледаш World’s Strongest Man по Еvrosport ще разбереш защо го правят. В културизма НЯМА смисъл да го правиш, може да се контузиш. Освен това изпълнението е супер неизчистено, използва се инерция и не дава много стимул за растеж.
02.07.04
19:37
За предно рамо,малко за гръб и крака.............ахах,ти уби коня................ти така ако ще ми ги тренираш тези групи то направо даваи цялото тяло в една тренировка-скачаи,викаи,търколи се,прави салта мятаи столове.....и хоп една добра интензивна тренировка!
[quote author=“Mr. Muskul”]За предно рамо е и малко гръб и крака. :arrow: В културизма НЯМА смисъл да го правиш, може да се контузиш. Освен това изпълнението е супер неизчистено, използва се инерция и не дава много стимул за растеж.
What did I say? :D
ПП Това с търкалянето не е лошо за кардио. :wink: