27.01.06
04:19
Колко сета трябва да има едно упражнение за ръце според вас? Например сгъване на права щанга за бицепс? :)
зависи от целта :lol:
27.01.06
11:19
зависи от целта :lol:
Покачване на мусколна маса :)
2-3 работни серии. можеш да напраиш и 1-2 загряващи. важното е да не претренираш. гледай общо да ти се съберат 8-10 серии със загявките и всичко. примерна програма: 5 серии прав с лост(тук се вклю4ва 2 серии загявка и 3 работни), после минаваш на сгъване с гири(тук праиш 3 работни серии, немаш нужда от загявка щото вече си загрял ) и накрая примерно 2 серии концентрирано. тая програма е сравнително натоварваща. ако си начинаещ можеш да праиш така прав с лост 5(по начина описан горе) и после 3-4 серии с гирите и тва е.
27.01.06
11:53
Да ти кажа аз до момента правих по същия начин само,че тренирах с гирите преди лоста и имаше много добър резултат :) Ще опитам първо да правя с лост!
Основните може и по 4 серий,а тия с дъмбели по 3 права лично аз.Примерно прав с щанга за бицепс права 4х6 и френско 4х6 и дигане от тесен хват 4х6 и скотово 4х6.
има две упражнения мн добри, за мен лично... това за бицепс
1-вото: хващаш лоста и започваш да вдигаш от долу до средата някъде 7 повторения, след това от средата до горе пак 7 повторения и накрая вече от долу до горе пак 7 повторения. Аз го знам като 21 това упражнение. И ако ти е леко, слагай тежести естествено.
2-рото: Сядаш, там където се прави скот с един дъмбел(колкото ти е по силата) и започваш редувайки едната ръка-после другата 12,10,8 и 6 повторения(т.е. 12 дясна, после вднага лява, и неспираш, веднага след това 10 и така до 6). Незнам дали ще ти подейства, но на мен лично мн действа.
за трицепс.. френско, с лоста за лежанка с по-тесен хват, като се увеличават килограмите постепенно ...
Успех!
[quote author=“svetkos”]има две упражнения мн добри, за мен лично... това за бицепс
1-вото: хващаш лоста и започваш да вдигаш от долу до средата някъде 7 повторения, след това от средата до горе пак 7 повторения и накрая вече от долу до горе пак 7 повторения. Аз го знам като 21 това упражнение. И ако ти е леко, слагай тежести естествено.
2-рото: Сядаш, там където се прави скот с един дъмбел(колкото ти е по силата) и започваш редувайки едната ръка-после другата 12,10,8 и 6 повторения(т.е. 12 дясна, после вднага лява, и неспираш, веднага след това 10 и така до 6). Незнам дали ще ти подейства, но на мен лично мн действа.
за трицепс.. френско, с лоста за лежанка с по-тесен хват, като се увеличават килограмите постепенно ...
Успех!
Топва го знам като серия на Арнолд , но се прави само една серия в края на тренировката.
15.02.06
00:00
[quote author=“svetkos”]има две упражнения мн добри, за мен лично... това за бицепс
Успех!
Тва Ronnie го прави в On the road.Не сам го пробвал ма щом той го прави... :roll: 8)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече