Промяна на програма (Месец и половина стаж)

29.01.06
15:17

Досега тренирах по програмата за начинаещи от сайта:
http://www.bb-team.org/training/000157.php

първи ден - гърди, бицепс, корем

втори ден - почивка

трети ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница

четвърти ден - почивка

пети ден - рамо, крака, корем

шести ден - почивка

седми ден - почивка

Няколко въпроса:
Трябва ли да размествам тренировките на мускулните групи?
Да добавя ли 4-то упр. за гърдите или да заменя някое от тях ?(гърдите ми вървят най-добре като че ли)
Да добвя ли 3-то упр. за трицепс и рамо или отново да заменя?
Правилно ли ще е за корем да правя 3 суперсерии коремни преси и повдигане на крака вмесно по-отделно?
Има ли някакво упражнением, с което да запълня мястото под ребрата от 2-те страни на корема ?  :(

29.01.06
16:04

Значи пич стажа ти е все още много малък :wink:  Така: предмишницата не я тренирай оделно :wink:  тя се натоварва и от останалите упражнения пък и ти е рано за нея :wink:
За големите групи прави по 2 упражнения :wink:  ,а за малките по 1 :wink:

тренирай по тази програма 4/5 месеца и после я смени :wink:  и прави за големите групи по 3 упражнения а за малките по 2 :wink:  Успех :!:  8)

29.01.06
16:36

Мерси за съветите. :wink:
Предмишницата наистина ще я оставя за сега, защото са ми доста тънки костите и ме мъчи и без това много.
Мисля само от време на време да сменям щангите с дъмбели, да сменям лега или да започвам с различно упражнение, защото четох, че мускулите привиквали с наторварванията. Съшо така да сменям тесния хват с дъмбел зад глава.

И за въпросите за корема, ако може да ме насочи някой...

29.01.06
18:01

Ми да сменяй :wink:  Хубаво е да се сменяват упражненията защото мускулите привикват :wink:  , а като сменяш те се стресират и съответно растът :wink:

А за корема трябва да качиш маса най-напред :wink:  Прави коремни преси с усуквания :wink:
Успех :!:

29.01.06
19:13

То хубаво да ги сменя, но на определени интервали(месеци). А не примерно всяка тренировка различни. Сменяш упражненията/тренировката, за да откриеш това, което работи за теб.
Преди да почнеш една програма - записвай си мерките и си следи резултатите.

29.01.06
19:14

................
Няколко въпроса:
................................................
Да добавя ли 4-то упр. за гърдите или да заменя някое от тях ?(гърдите ми вървят най-добре като че ли)
Да добвя ли 3-то упр. за трицепс и рамо или отново да заменя?
.........................................................
Много ти е малък стажа ,за 4 упражнения за гърди колкото и добре да ти вървят при 4 упражнения ще претренираш.Според мен за гърдите ти е достатъчно едно упражнение тъй като си начинаещ,а същото важи и за трицепса.Препоръчвам ти базова тренировка  по едно упражнение :
Упражнение                     Сетове и повторения  
Гърди - Повдигане на щанга от тилен лег 12, 10, 8  
Гръб - Гребане с щанга от полунаклон (чукчета) 12, 10, 8  
Крака - Клекове с щанга на раменете           12, 10, 8  
Рамо - Раменни преси с щанга от седеж 12, 10, 8  
Трицепс - Френски преси с EZ лост от тилен лег 12, 10, 8  
Бицепс - Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж 12, 10, 8

това правиш всеки път ,ако се храниш добре няма да претренираш ,аз по тая програма  за 2 месеца качих 5 кг ,качих доста сила ,мерките ми пораснаха с по 2-3 см
Тая програма при мен действа давам ти я като пример ти си прецени дали да тренираш по нея!
п.п Живи и Здрави

29.01.06
19:16

Казва се СЕРИЯ, а не СЕТ. Това да не ти е тенис.

29.01.06
19:18

[quote author=“OuttaControl”]Казва се СЕРИЯ, а не СЕТ. Това да не ти е тенис.

Все тая - и двете стават. На английски серия е set.

29.01.06
19:37

Да казва и упражнение  и повторения на АЕ и нп.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1