Упражнения за гръб

31.01.06
14:47

На 17 год. съм и съм малко изгърбен.От 4 месеца тренирам но не осещам голямо натоварване в гърба.Бихте ли ми предложили какви упражнения да правя за има полза в моя случай (да не натоварвам гърба много и ако може малко да се изправа) и да ми предложите упражнения за разширяване на градния кош и раменете.

31.01.06
15:02

най-добрите упражнения за гръб са набиране на лост(пред врат) и мъртва тяга. Относно разширяване на гръдния кош и раменете опитай в суперсерия клек и пуловер

31.01.06
15:16

А за изгърбването ми мартватя тяга няма ли да навреди

31.01.06
16:10

но не осещам голямо натоварване в гърба.

Сигурен ли си че не прекаляваш с тежестите и така да си помагаш повече с бицепса? Намали малко от килограмите, трябва да усещаш натоварването!!! :)

31.01.06
16:40

Б’ла ... тоз гръб и мене ме мъчи. До сега съм нямал мускулна треска на гърба от както тренирам на какво се дължи това - нещо не правя както трябва или ? :roll:
Вмъкнах въпроса си тук за да не правя напразно нова тема.  :roll:

31.01.06
18:07

До сега съм нямал мускулна треска на гърба от както тренирам на какво се дължи това - нещо не правя както трябва или ?

Нещо не правиш както трябва.Аз след всяка тренировка за гръб на другия ден съм със мускулна треска.Пробвай гребане с щанга, гребане с дъмбел и мъртвата тяга.Ако и от тях не усетиш напрежение, вече незнам..

SP

31.01.06
18:38

Виж сега,Наистина намали килограмите засщото дърпането с гръб е нещо много специфично,смисъл трябва да вложиш усилие в упражнението и трябва да си максимално концентриран.Пробвай тази програмка добра е:
1упр.Набиране 4с по колкото можеш
2упр.Гребане със щанга 3с 8-10п
3упр.Гребане на Хоризонтален скрипец 3с 8-10п
4упр.Мъртва тяга 4с 8-10п

31.01.06
20:56

[quote author=“Sparkito”]Виж сега,Наистина намали килограмите засщото дърпането с гръб е нещо много специфично,смисъл трябва да вложиш усилие в упражнението и трябва да си максимално концентриран.Пробвай тази програмка добра е:
1упр.Набиране 4с по колкото можеш
2упр.Гребане със щанга 3с 8-10п
4упр.Мъртва тяга 4с 8-10п

Ясно.А предърпването с хоризонтален скрипец как да го правя пред гарди.зад врат или и двете.В смисал когато права зат врат опражнението усещам много повече гърба

31.01.06
21:02

Хоризонтален, не вертикален

http://www.bb-team.org/exercise/000052.php

31.01.06
21:05

Аз мисля че също използвам много тежести ,щото и аз не усещам много натоварване ! А това може ли да е и причина да не ми расте бицепса ,зашото го товаря !

31.01.06
22:18

[quote author=“fakata”]Аз мисля че също използвам много тежести ,щото и аз не усещам много натоварване ! А това може ли да е и причина да не ми расте бицепса ,зашото го товаря !

Ами зависи.Ако примерно в понделник си играл бицепс и в сряда играеш гръб и не си се възстановил добре твърде е възможно.Е все пак кажи как тренраш бицпепс?Да не би да правиш твърде много упражнения-по 3 упражнения за бицепс според мен са достатъчни-все пак е малка мускулна група.Много зависи и храненето,съня...Прочети в сайта има статия за претренирането и как да го избегнеш.
успех

01.02.06
12:54

Ако тренираш Гръб +Бицепс даже и 2 упражнения за Бицепс са ти достатъчни. Ти си го загрял, нали започваш първо с Гърба?... Ако имаш сили и 3 направи, но... то си е индивидуално. Пробвай и ще разбереш най-добре 8)

02.02.06
23:10

Еми наблягай на основни упражнения ако искаш максимален и бърз ефект ти препоръчвам набиране и чукове с щанга.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1