моля компетентни мнения за програмата

05.02.06
14:43

стаж - 1 година и 2 месеца
1.82м / 72 кг
16 години

искам мнения за програмата:

1. гърди-гръб

3. крака-рамо

5. бицепс-трицепс

Имам застой в ръцете и се надявам като ги тренирам в 1 ден да има добър ефект. Не ми е ясно коя МГ да тренирам първо, съответно в 1 и 5 ден,  /гърди или гръб/ и /бицепс или трицепс/. Как тренирате ръцете в 1 ден ... първо си правите тренировката за бицепса и после за трицепса или 1 серия за бицепс и 1 за трицепс като супер серии ? Целта ми е маса! Програмата ще я изпълнявам към 2 месеца като първия месец ще пия креатин+протеин. Ако някой има други предложения за сплит в който ръцете са в 1 ден нека сподели :) Надявам се на компетентни отговори  :wink:
Компететни ? Моля не дели хората на разбиращи и неразбиращи, всеки има право да пише !!! Ти ще си отсееш това което смяташ за “компететно”
DJGorgio-Astor

05.02.06
15:21

Щом ще наблягаш на ръцете, според мен по-удачно е да ги сложиш първи ден. А гръб-гърди трети ден. С този стаж мисля, че е по-добре да “вкараш” четиридневен сплит и всяка мускулна група да е отделно тренирана. Така няма гърди и гръб да са в един ден и ще можеш да даваш 100% във тяхната тренировка :)
Мое мнение, в крайна сметка ти си решаваш.

05.02.06
15:50

ако сложа гръб и гърди 3ти ден, няма да имам сила за тях щото ръцете от понеделник ще ми бъдат леш  :wink: а не мога да си позволя 4-дневен сплит  :?

05.02.06
16:02

[quote author=“valaraukarky”]ако сложа гръб и гърди 3ти ден, няма да имам сила за тях щото ръцете от понеделник ще ми бъдат леш  :wink: а не мога да си позволя 4-дневен сплит  :?

Ами искаш да наблегнеш на ръце и ще бъде най-добре да са първи ден когато ще си достатъчно отпочинал и ще ги тренираш отпочинал друг е въпроса че за трети ден гръб или пети ще си уморен... две основни мускулни групи е много сложно и тежко Може да съчетаеш гърдите с рамото и гръб с крака Така пак ще имаш свободен ден за ръце Ти си решаваш Успех

05.02.06
16:09

Или пък по-добре така(както каза и елемент):
1 - гърди, рамо
3 - крака, гръб
5 - трицепс, бицепс

Като, разбира се, ключова роля имат избора и количеството упражнения/серии/повторения.

05.02.06
16:53

що не ги изкараш тея крака в отделна тренировка? ... “нищо не може да расте горе, като вкараш кръвта долу” ...  пък ако щеш ги прави през седмица!
примерно:
1 - бицепс, трицепс
3 - гръб, трапец
5 - гърди, рамо
6 - крака

05.02.06
17:03

[quote author=”Палпатин”]Или пък по-добре така(както каза и елемент):
1 - гърди, рамо
3 - крака, гръб
5 - трицепс, бицепс

Като, разбира се, ключова роля имат избора и количеството упражнения/серии/повторения.

мн се колебах между тези 2 варианта, но гръб и гърди са антагонисти и ми изглежда по-добра комбинация от крака и гръб. може да си отделя 2 седмици за проба и ще видим кои вариант ми идва по-добре. сплита трябва да е 3 дневен както споменах горе така че краката не мога да ги изкарам отделно :!:  :wink:

Nenor

05.02.06
17:22

ако тоя сплит е за една седмица ( пон. сряда. петък ) сложи ръцете в Петък

05.02.06
17:36

[quote author=“Nenor”]ако тоя сплит е за една седмица ( пон. сряда. петък ) сложи ръцете в Петък

Да това беше много мъдро изказване!!!

След като трябва да е 3 дневен сплита опитаи, както беше решил въпреки, че гръб и гърди в един ден си е убиствено. А защо не изключиш краката за малко? те и без това се натоварват в ежедневието.

05.02.06
17:43

[quote author=“Nenor”]ако тоя сплит е за една седмица ( пон. сряда. петък ) сложи ръцете в Петък

хаха мерси за съвета  :D ..
Heavyweight смятам да пробвам и 2та варианта щото не мога да реша така  :) а краката държа да си ги тренирам

05.02.06
22:24

[quote author=“valaraukarky”]

мн се колебах между тези 2 варианта, но гръб и гърди са антагонисти и ми изглежда по-добра комбинация от крака и гръб. може да си отделя 2 седмици за проба и ще видим кои вариант ми идва по-добре. сплита трябва да е 3 дневен както споменах горе така че краката не мога да ги изкарам отделно :!:  :wink:

Бе няма лошо. Иначе товариш рамото/трицепса два пъти - 1вия ден при гърдите и 3ия ден при рамото.
А ако правиш краката с гърба, трицепса ще е починал добре за петъка. Нали идеята е да акцентираш на ръцете.
При 2ия ден(краката, гърба) не прави повече от 2 упр за гръб и гледай минимално да натоварваш бицепса. ;)

06.02.06
11:57

мерси за мненията! Палпатин тая седмица ще пробвам с гръб и крака и сигурно така ще си я карам програмката  :) ай братлета по-здрави  :D

леле сега се пребирам след гърди и рамо ... тва е убийствено  като почнах рамото ръцете ми чак почнаха да треперят  някой правил ли е гърди и рамо?

Не пускай поредни постове !!!! Използвай бутона промени !!! Не си от вчера тук !!
Обединих ти поста
DJGorgio-Astor

06.02.06
17:32

[quote author=“valaraukarky”]леле сега се пребирам след гърди и рамо ... тва е убийствено  като почнах рамото ръцете ми чак почнаха да треперят  някой правил ли е гърди и рамо?

Хехеххее когато съм ги правил.....

07.02.06
19:28

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“valaraukarky”]леле сега се пребирам след гърди и рамо ... тва е убийствено  като почнах рамото ръцете ми чак почнаха да треперят  някой правил ли е гърди и рамо?

Хехеххее когато съм ги правил.....

когато си ги правил кво ??
иначе съжелявам за гафа  :roll:

08.02.06
00:04

Каза го така все едно никой не го е правил , аз исках да кажа...
Хехеххее когато съм ги правил.....ти си викал на лампата слънце братле...Нищо лично не се сърди

08.02.06
20:30

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Каза го така все едно никой не го е правил , аз исках да кажа...
Хехеххее когато съм ги правил.....ти си викал на лампата слънце братле...Нищо лично не се сърди

хахах тва ме закова  :D не се сърдя знам, че сигурно е така. И нямах предвид, че никой не го е правил просто аз за първи път го правя и ми влезе малко кофти .. тва е  :wink:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1