Всекидневна програма за поддържане във форма.

SA

11.02.06
17:33

Преди си правих няк’ви тренировки 2-3 пъти в месеца с каквито упражнения се сетя, ама мисля да почна по-редовно по следната програма:
4 х 4, 6, 8, 10 лицеви опори (слаб съм в ръцете, след време може да почна повече, ако ми стане по-леко)
4 х 20 клекове
4 х 20 повдихане на пръсти от стоеж
4 х 20 коремни преси
4 х 5, 10, 15, 20 гребане с дъмбел
и мисля да свърша с малко скачане на въже (два кабела, вързани един за друг, всъщност :))
Имате ли някакви забележки и препоръки? Благодаря.

SI

11.02.06
17:43

Препоръ4вам ти да се захванеш по-сериозно с нещо , защото това което си решил да правиш е безпреспективно.Късмет

и аз сам на това мнения почни да си ходиш на фитнес 2-3 пъти седмично тия програми нямат ефект и са временна работа и аз правил такива ми ти работи отначало но просто нищо неможе да замени фитнеса. Все пак ако не ти се ходи на фитнес прави поне по сериозни упражнения ако ти е само за да си във форма ходи да тичаш в някои парк и намери каде да правип кофички , набирания и коремни преси - с тези упражнения ще постигнеш доста добри резултати като се има предвид че просто искаш само да си във форма това би ти свършило работа но не и тези които си изброил ти.

RO

20.02.06
19:18

мисля че става но можеш и да увеличиш коремните преси с 1x

20.02.06
19:23

Да, включи набирания - за гръб, за бицепс, кофички и задължително след време да увеличиш бройката на лицевите.

20.02.06
20:55

Според мен той набирания и кофички неможе щом толкова малко лицеви опори може,но не съм сигурен той си знае.
Иначе това са много хубави упражнения,ако може да ги прави е много добре.

20.02.06
23:38

офф: RoniKolman,не знам за другите юзъри ама на мен ми писна от твоите безмислени мнения и спамове,от няколко поста вече само твои мнения чета като 90% са браво пич,и аз така мисля пич,тва е хубаво пич,ако имаш нещо конкретно и полезно го казвай ама се спри вече,да ти се не начуди човек...

Извинявам се за поста,но не се сдържах!

20.02.06
23:56

[quote author=“kaliksto”]офф: RoniKolman,не знам за другите юзъри ама на мен ми писна от твоите безмислени мнения и спамове,от няколко поста вече само твои мнения чета като 90% са браво пич,и аз така мисля пич,тва е хубаво пич,ако имаш нещо конкретно и полезно го казвай ама се спри вече,да ти се не начуди човек...

Извинявам се за поста,но не се сдържах!

Наистина е така почистих излишното

SA

07.03.06
22:13

Значи с лицевите опори се оправих, сега правя 3х10 без проблем, скоро може да почна по повече. Набирания обаче нямам къде, пък едва ли ще правя повече от 2-3. Сега от няколко седмици тренирам така:

Коремни преси с вертикално повдигнати бедра - 4х10 (тези са ми по-тежки, има ли смисъл да правя и обикновени?)
Лицеви опори - 3х10
Сгъване с чуков хват (7.5) - 3х10
Клекове - 3х20

Мисля да включа Мъртва Тяга и Чукчета или Гребане с Дъмбел и Бедребо сгъванеразгъване с дъмбел. За краката гледам да правя повече повторения за релеф, защото са доста по-развити от горната част и са малко омазнени. Тренирам всеки ден и един ден почивам. Ям както дойде и пия много вода. Обаче понякога се случва така, че тренирам веднага като стана, а друг път тренирам преди да си легна. Т’ва проблем ли е? И има ли смисъл да скачам на въже?

ArenaBG.com

08.03.06
00:55

Полза от лицевите опори има при над 30 на серия.
Аз правя по 40 на серия като на тренировка през определения ден 3-4 серии. Зависимост изцяло от предразположението в случай разбира се че познавате тялото си отлично. А лицевите опори се качват трудно така че смятам че повечето серии ще имат по-добро пряко въздействие върху формирането на ръката. Говоря от опит, но можете да опитате вкъщи и да следите ефекта. При мен беше сгъстяване и оплътняване на тъканите на ръката. Силата разбира се е несравнимо по голяма в сравнение с предишните периоди.
Btw
Повдигането от пръсти за прасеца е прекрасно упражнение но го правете с тежести в ръцете - така има пъти по голяма полза. Аз правя в тренировките си по 40-50 повдигания. Докато претръпне леко но накрая в последните вече е до отказ. Трудността е голяма и се усеща леко пареща болка в областта долу. Разликата при мен е че след като го раздвижа и направя прикляканията с два дъмбела по 18кила и се възстановява мноого бързо (Прасеца). На тренировка нямам проблеми с правенето на 4-5 серии по 40тина повдигания.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1