15.02.06
15:04
Програмата ми е:
Първи ден:
1.Хоризонтална лежанка 4(5) по 6(8 )
2.Горна лежанка 4 по 6(8 )
3.Горна с дъмбели 4 по 8
4.Коремни преси с наклон(с 20кг на гърди) - 4 по 10(15)
5.Повдигане на крака от вис(не точно вис ми от един уред) - 4 по 10(15) с дъмбел на краката(5) кг.
6.Странични коремни преси(на уреда за хиперекстензии,но на страни - 4 по 15(доста бавно ги изпълнявам)
Гърдите почти не ми вървят!Казаха ми да редувам един път горна лежанка с горни дъмбели , другия - долна с долни дъмбели и това всеки път - вярно ли е ?
Коремът не ми е зле,даже е доста добре ама искам още по-добре(как?)повече за долната част. Четвъртия ред ми се вижда само след тренировка и много рядко друг път
Втори ден:
1.Набиране пред гърди - 4 по 10
2.Придърпване на скрипец - 4 по 6(8 )
3.Гребане със скрипец - 3 по 8
4.Гребане с дъмбел - 4 по 8
Каза ми да сменям от време на време някои от упражненията с гребане с щанга. Кое???
Трети ден:
1.Крака
2.Корем(както другите пъти)
Четвърти ден:
1.Раменна преса(май така са казва) зад врат - 4 по 6(8 )
2.Раменна преса с дъмбели - 4 по 8
3.Разтваряне на дъмбели в страни - 3 по 8
4.Разтваряне на обратен пек дек - 4 по 6(8 )
Пети ден:
1.Сгъване с крив лост от стоеж - 4 по 8
2.Изтласкване на щанга от лег с тесен захват - 4 по 8
3.Сгъване с дъмбели - 4 по 8
4.Френска преса - 4 по 6(8 )
5.Концентрично сгъване - 4 по 8
6.Разгъване на скрипец- 4 по 8
7.Скотово сгъване - 2 по 6(8 ) Не го правя всеки път.Само когато се чувствам неуморен.
8.Корем(както другите пъти)
Сега завършвам 8 месец, но след първите 3 ми се наложи да спра за 3 и после продължих още 5(така стават общо 8 )
Помогнете за корема и за гърдите. Ако нещо не ви харесва програмата или упражненията ми кажете - особено за гърдите! Мисля да си взема малко протеин за 1-2-3 седмици, но още не съм сигурен. За сега съм абсолютно чист!
Благодаря предварително за помощта!
———
Правила и условия за ползване на форума
Моля, не пишете с главни букви и не пускайте по две теми - ползвайте бутона промени! Не прекалявайте с препинателните знаци.
П.
15.02.06
15:46
Корема единственото спасение ти е повече кардио всеизвестно е че с коремни преси мазнините по корема неможеш да ги стопиш кардио му е мамата. Относно гърдите ако ги тренираш по тази програма от много време просто я промени мен наи добре ми се отрази когато запoчнах да права кофички много ми помогнаха преди това просто стигнах едно положение и гърдите спряха да ми растат. Гледаи добре да загряваш прави 1-серия 10 повторения,2-серия 8 повторения, 3-4 серия наи много 6 повторения(избери такава тежест с която да направиш мах. толко повторения в първите две серии никога не стигаи до отказ) По този начин изпозваш когато все още имаш достатъчнo сили в началото на тренировката да дигаш много голями тежести след 1 и 2 серия разгряващи. В следващите упражнения прави по 3 серии х 6-8 повторения на упражнение не повече. Включи и флаис към трен. с гърди добре е да имаш едно разтягащо упрж. в края на трен. което да спомага да ти придаде обем на гърдите. Премахни пресите с дъмбели или лежанката от полулег прави само едно от двете упражнения няма смисъл и двете да ги правиш по добре прави обикн. лежанка ,преси от полулег, кофички и флаис. Това го прави едната седмица следващата седмица може пресите от полулег да ги замениш с лежанка от полулег и така да ги редуваш през седмица добре ще ти се отразни ще предпази от застои.
Пробвай системата тежко-леко. Примерно си слагаш такава тежест, която може да я вдигнеш 6-7 пъти (с помощ в последните повторения).Като приключиш веднага намаляваш тежеста и правиш още 5-6 повторения.Поне при мен си работи системата отлично.Недостатък е, че трябва накой да ти помага - първо за да ти помогне да “изпрасиш” голямата тежест и второ- да “разтовари” за по-малката.
Според мен партньора си има предимство - винаги си по-уверен като те пази някой.Недостатък е че може да се разконцентрираш с приказки и така интензивността да намалее.
[quote author=“DETONATOR”]Пробвай системата тежко-леко. Примерно си слагаш такава тежест, която може да я вдигнеш 6-7 пъти (с помощ в последните повторения).Като приключиш веднага намаляваш тежеста и правиш още 5-6 повторения.Поне при мен си работи системата отлично.Недостатък е, че трябва накой да ти помага - първо за да ти помогне да “изпрасиш” голямата тежест и второ- да “разтовари” за по-малката.
Според мен партньора си има предимство - винаги си по-уверен като те пази някой.Недостатък е че може да се разконцентрираш с приказки и така интензивността да намалее.
Това няма нищо общо със суперсериите.Това са дропсерии или някаква част от тях.Системата тежко-леко въобще не е това а съвсем друга тренировка :)
15.02.06
20:01
Значи от всичко почти нищо не разбрах.Вие по-скоро спорехте отколкото да ми помагате.Мерси все пак,ама може ли малко по конкретен отговор за гърдите.Относно корема - по него нямам мазнини просто изкам да го направя по як и с по голяма мускулна маса
[quote author=“DETONATOR”]Пробвай системата тежко-леко. Примерно си слагаш такава тежест, която може да я вдигнеш 6-7 пъти (с помощ в последните повторения).Като приключиш веднага намаляваш тежеста и правиш още 5-6 повторения.Поне при мен си работи системата отлично.Недостатък е, че трябва накой да ти помага - първо за да ти помогне да “изпрасиш” голямата тежест и второ- да “разтовари” за по-малката.
detonator това се прави при много напреднали които търсят начин да стресират гърдите Ти както виждам не си от “опитните” и с обикновенна тренировка пак ще ти стресираш!
За гърдите бих те посъветвал да включиш изолиращи упражнения в края на тренировката,упражнения на машини,с кабели. Опитай се да разнообразяваш тренировката за гърди,ако веднъж почнеш с хоризонтална лежанка другия път направи дъмбели от обратна или лост от обратна.Така се променя насоката на натоварването и се разтърсва мускула
15.02.06
22:37
Каликсто,мерси много май само ти отговори най-точно на въпроса ми!Все пак мерси и на другите и ако некой има някакви предложения да ги сподели ще се вслушам във всичко.Мерси пак на всички