04.04.06
10:48
[quote author=“TREVATA”][quote author=“jalokin”][quote author=“M-POWER”][quote author=“Pablo”][quote author=“Nask0`”][quote author=“Pablo”]Фитнес е най-добре да се почва към 18 годишна възраст щото на 13 костите са ти още много меки и може да си изкривиш структурата(твърде вероятно).Мъжкият организъм расте до към 25 годишна възраст!
Глупости.
Тренирай ,но с по-малки тежести.
мне ти говориш глупости.На 13 г възраст костите са ти изключително меки и се моделират още.Вземи попрочети някоя книжка тва онова без да ми изказваш мнения чути от приятел, който вдига 200 от лежанка! :wink:
не си прав. никой нормален човек не расте на 25 години. всичко спира като станеш на 16-17. тежестите няма да ти спрат израстването ако си на 13 но могат да ти наранят ставите което е опасно. затова както каза наск0 трябва да се тренира но с по-малко натоварване. но повечето момчета на 13-14 години и без това не могат да вдигнат голяма тежест... а и да ти кажа че на 13 години костите ти изобщо не са меки и няма да се изкривиш ако ходиш на фитнес :)
Колега, това което казваш въобще не е истина. Имаше един баскетболист (нз името му), който от 20до25-та си годишнина пораснал с около 15см. А пък и аз имам личен приятел, който порасна с7-8см също след 20-та год. Така че моля не се изразявай толкова радикално
ПО-ЗДРАВИ
А бре бате ако си тренира само от лежанка и дъмбелчета от начало без да прави клекове и други такива работи растежа няма да му се забави !!! Само им палните главата с глупости ... Аз тренирам така от 13 до 15 год и от 160 см сам вече почти 170 така че не говорете такива простотии ... И то доста ще наедреят ... Няма значение дали си на 13 или на 15 ..
Че какво им е на клековете аз съм сега на 14 и ги правя от доста време.Не съм си забавил растежа и тнт.Всичко да прави, но като е на 13 да не прекалява с тежестите.