Програма за 13 годишен помощ

Прескочи до:

25.02.06
19:19

На 13 години съм. Тежа около 40 кг. Можете  ли да ми кажете някоя програма за бицепс за гърди и за коремни мускули. Колко пъти седмично трябва да тренирам.
                              Помогнете с нещо

25.02.06
21:17

Рано ти е за фитнес залата. Ако във вас имаш гирички с тях си прави бицепс, прави лицеви опори, коремни преси за долна и горна част, набирай се на лост.

26.02.06
19:20

40 кг са  мн малко - няма как да трупаш мускулна маса след като нямаш кг-мите.
И аз бях на 12-13г 40кг. Сега съм на 14 и съм около 60
Иначе рано ти е за фитнес - аз сега ще почвам по- сериозно да ходя

26.02.06
19:44

[quote author=“Raster”]40 кг са  мн малко - няма как да трупаш мускулна маса след като нямаш кг-мите.
И аз бях на 12-13г 40кг. Сега съм на 14 и съм около 60
Иначе рано ти е за фитнес - аз сега ще почвам по- сериозно да ходя

Не му е рано, може вкъщи да прави лицеви, набирания, преси и т.н. с малки гирички! Принципно е хубаво до към 17-18 да се ориентира към друг спорт, примерно плуване, за да развие гръдния кош добре!

27.02.06
16:29

Фитнес е най-добре да се почва към 18 годишна възраст щото на 13 костите са ти още много меки и може да си изкривиш структурата(твърде вероятно).Мъжкият организъм расте до към 25 годишна възраст!

27.02.06
16:37

[quote author=“Pablo”]Фитнес е най-добре да се почва към 18 годишна възраст щото на 13 костите са ти още много меки и може да си изкривиш структурата(твърде вероятно).Мъжкият организъм расте до към 25 годишна възраст!

Глупости.
Тренирай ,но с по-малки тежести.

27.02.06
17:50

Не искам да стана мистер мускол а искам да имам само релеф.  Имам две гири от 4 кг . Напишете нещо подробно ако може за упражненията. Колко лицеви, коремни и дигания на гиричките трябва да правя. И какви упражнения. Не искам да ходя на фитнес защото съм още малък. Благодаря отново за отговорите.

27.02.06
20:26

[quote author=“Denis007”]Не искам да стана мистер мускол а искам да имам само релеф.  Имам две гири от 4 кг . Напишете нещо подробно ако може за упражненията. Колко лицеви, коремни и дигания на гиричките трябва да правя. И какви упражнения. Не искам да ходя на фитнес защото съм още малък. Благодаря отново за отговорите.

човек виж в сайта !!!! Там е добре описано , с тия дъбмели можеш да покри голям спектър от упражнения

27.02.06
20:32

Пич земи си купи от някой спортен магазин сериозни тежести от сорта на 15-17 кила дъмбели и за лежанката 22-23 кг
Аз съм на 14 сега а тренирам от 8-9 месеца и ми е супер кеф,много ми помогна тоя фитнес , особено полуовъра :)
ПП:66кг ,176,5 см.
А и да не забравя :Който ти казва ,че тренировките с тежести спират растежа не е верно от както тренирам съм пораснал с 2 см. Вярно е ,че ако си щангист и ако вдигаш от 13-14 годишна възраст големи тежести от сорта на 55+кг ще се набиеш и може да спреш растежа. НО аз си правя всички упражнения с не повече от 22-3 кг и не по малко от 15 кг . Залавяй се.
ПП2 :)
Тренирам 5 дни в седмицата по две упражнения за всяка група всеки ден.
Ае по-здрави.

27.02.06
21:45

[quote author=“Nask0`”]... Вярно е ,че ако си щангист и ако вдигаш от 13-14 годишна възраст големи тежести от сорта на 55+кг ще се набиеш и може да спреш растежа. НО аз си правя всички упражнения с не повече от 22-3 кг и не по малко от 15 кг . Залавяй се.
ПП2 :)
Тренирам 5 дни в седмицата по две упражнения за всяка група всеки ден.
Ае по-здрави.

Това е наистина сериозна тежест  :lol: .
Как пък определи, че от 55 кг нагоре ти спира растежа, само не разбрах?
Не че нещо, ама на 14 години има някои, дето са по 100 кила, те сигурно си спират растежа само като ходят ;)

27.02.06
23:05

не уе смисъл ,че не е желателно да вдигаш 100 кила над глава примерно като си на 14.

27.02.06
23:06

[quote author=“Nask0`”]не уе смисъл ,че не е желателно да вдигаш 100 кила над глава примерно като си на 14.

Как ще стане това , според теб
А и  тия набиванки....

27.02.06
23:07

Кое да стане да вдигне 100 кила ли?
Ами ако тренира за щангист защо не?

02.03.06
22:02

[quote author=“Nask0`”][quote author=“Pablo”]Фитнес е най-добре да се почва към 18 годишна възраст щото на 13 костите са ти още много меки и може да си изкривиш структурата(твърде вероятно).Мъжкият организъм расте до към 25 годишна възраст!

Глупости.

мне ти говориш глупости.На 13 г възраст костите са ти изключително меки и се моделират още.Вземи попрочети някоя книжка тва онова без да ми изказваш мнения чути от приятел, който вдига 200 от лежанка! :wink:

03.03.06
21:24

И аз сега съм на 13години след 2 месеца ставам на 14 и си тренирам по програма от сайта и в фитнес зала тренирам имам предвид нямам никакви проблеми при това съм чел,че като тренираш с тежести костите ставали по-здрави.
Аз доколкото знам и djgorgio-ASTOR тренира от 12-13 годишен и той също може да ви каже дали му е станало нещо.

RE

04.03.06
00:36

[quote author=“SNC”]Аз доколкото знам и djgorgio-ASTOR тренира от 12-13 годишен и той също може да ви каже дали му е станало нещо.

Да станало му е-пораснал  е голям :lol:
Има си някой упражнения които не са препорачителни за тази възраст като клякането например,мъртва тяга,а другите упражнения да се изпълняват с не много големи тежести./60-65% от max.
Aко се спазва и добра техника на изпълнение би трябвало да няма проблеми.

19.03.06
18:30

А някой може ли да ми каже какви са разликите между това да тренираш всеки ден всички групи с по 2 упр макс 3 , и да ги тренираш всяка група в отделен ден??

DA

19.03.06
20:21

[quote author=“Nask0`”]А някой може ли да ми каже какви са разликите между това да тренираш всеки ден всички групи с по 2 упр макс 3 , и да ги тренираш всяка група в отделен ден??

ОГРОМНИ

BA

22.03.06
22:25

[quote author=“Nask0`”]А някой може ли да ми каже какви са разликите между това да тренираш всеки ден всички групи с по 2 упр макс 3 , и да ги тренираш всяка група в отделен ден??

еми земи да тренираш така и ще разбереш :twisted:
1 ще си докараш травми
2 ще си ходиш в мускулни трески без резултат
3 ще загубиш сума маса в това число и мускулна

22.03.06
22:28

СПАМ
Спамиш ти в случая, не обиждай хора от форума !!!
DJGorgio-Astor

23.03.06
08:44

на тази възраст 13-15 ви препоръчвам висилка,успоредка,тичане,коремни преси,лицеви опори.Това че ще се захванеш със щанги още преди пубертета не ти гарантира добро оформяне

23.03.06
13:07

Е някой като мен например на 14 съм са влезнали по рано в пубертета

23.03.06
13:16

abe човек дай шанс на тялото ти да се развие пък тогава го стресирай

SH

24.03.06
09:02

Аз мисля че във фитнеса няма години демек няма проблем да отидеш и на 12годинки и на 30 да почнеш да тренираш мисля че на момчето което пусна темата никак не му е рано още и да се захваща. Само да кажа че тежестите не набиват ако имаш гена да растеж растеж ако нямаш не растеж  :wink:

VE

24.03.06
09:49

Ами аз тренирам от 14 годишен,сега съм на 15 някъде година направих и почнах ацки тънък и висок!За 1 година съм качил килограми и като се гледам на една снимка направо...разликата е огромна  :wink: А това за растежа незнам,защото не съм имал проблеми 184см съм  :lol:

24.03.06
09:57

ма кой говори за разтеж бе младежи,почти нищо неможе да спре генетично заложеният ви ръст.говориме за физиологично развитие на тялото,за правилна костна система,сърдечно-съдова,полова и т.н.Ма кой ли го интересува важното е щанги да се вдигат и да се впечатляват момиченцата

CS

24.03.06
14:16

ами аз съм на 15 взимам аминокиселини тренирам сериозно от около месец по тази програма,но от понеделник минавам на тази

ПП:185см. 70кг.

ПП2:един френд блъска от 5ти клас и е колкото мен висок :shock:

30.03.06
11:45

Според мен направи така:
Ходи на лостове през ден като праиш 3-4 серии кофички и 2 серии набирания по колкото можеш.
В свободните дни ходи да нягаш. Но прави спринт по 400метра. 2-3 пъти с 10 мин почивка между бяганията.
Увеличи малко яденето, забрави за баници и пици и такива храни. ЕМи като ходиш на училище си купувай плодове. У вас наблягай повече на готвена храна.

Цигари, треви и т.н. ги забрави още от сега.

NE

30.03.06
14:32

Аз мисля че съшо ти е рано за фитнес залата.Даваи само на лицеви опори и коремни преси.И ако можеш набирания.Пак като му доиде времето около 15-16 години тогава стъпи в зала.
Успех.

M-

31.03.06
11:34

[quote author=“Pablo”][quote author=“Nask0`”][quote author=“Pablo”]Фитнес е най-добре да се почва към 18 годишна възраст щото на 13 костите са ти още много меки и може да си изкривиш структурата(твърде вероятно).Мъжкият организъм расте до към 25 годишна възраст!

Глупости.

мне ти говориш глупости.На 13 г възраст костите са ти изключително меки и се моделират още.Вземи попрочети някоя книжка тва онова без да ми изказваш мнения чути от приятел, който вдига 200 от лежанка! :wink:

не си прав. никой нормален човек не расте на 25 години. всичко спира като станеш на 16-17. тежестите няма да ти спрат израстването ако си на 13 но могат да ти наранят ставите което е опасно. затова както каза наск0 трябва да се тренира но с по-малко натоварване. но повечето момчета на 13-14 години и без това не могат да вдигнат голяма тежест...  а и да ти кажа че на 13 години костите ти изобщо не са меки и няма да се изкривиш ако ходиш на фитнес :)

31.03.06
12:19

[quote author=“M-POWER”][quote author=“Pablo”][quote author=“Nask0`”][quote author=“Pablo”]Фитнес е най-добре да се почва към 18 годишна възраст щото на 13 костите са ти още много меки и може да си изкривиш структурата(твърде вероятно).Мъжкият организъм расте до към 25 годишна възраст!

Глупости.

не си прав. никой нормален човек не расте на 25 години. всичко спира като станеш на 16-17. тежестите няма да ти спрат израстването ако си на 13 но могат да ти наранят ставите което е опасно. затова както каза наск0 трябва да се тренира но с по-малко натоварване. но повечето момчета на 13-14 години и без това не могат да вдигнат голяма тежест...  а и да ти кажа че на 13 години костите ти изобщо не са меки и няма да се изкривиш ако ходиш на фитнес :)

Напротив тежестите спират разтежа поради ред много причини.

31.03.06
12:22

Я изброй някои причини?

31.03.06
13:57

[quote author=“SuDjI”][quote author=“M-POWER”][quote author=“Pablo”][quote author=“Nask0`”][quote author=“Pablo”]Фитнес е най-добре да се почва към 18 годишна възраст щото на 13 костите са ти още много меки и може да си изкривиш структурата(твърде вероятно).Мъжкият организъм расте до към 25 годишна възраст!

Глупости.

Напротив тежестите спират разтежа поради ред много причини.

Да и на мен ще ми интересно ,я назови някои..

NI

31.03.06
18:19

[quote author=“Denis007”]На 13 години съм.

НЕ ТИ Е МЯСТОТО В ЗАЛАТА!!!
Пиши с малки букви !!!
DJGorgio-Astor

DM

02.04.06
14:39

Аz само 6те ви кажа 4е тук в австриа ако ниама6 навур6ени 16 не може6 да по4не6 в никоиа zала
а и аz бих каzал тренировки сас собственото тегло поне до 16 годи6на вуzраст
Не замествай букви с цифри моля !!! Прочети правилата и ги спазвай
DJGorgio-Astor

02.04.06
17:47

[quote author=“DJ MADMAN”]Аz само 6те ви кажа 4е тук в австриа ако ниама6 навур6ени 16 не може6 да по4не6 в никоиа zала
а и аz бих каzал тренировки сас собственото тегло поне до 16 годи6на вуzраст

А пък аз бих казал, че тук в Гърция, в залата където тренирам, тренират 3-4 момиченца на 14 г. (питах ги). Лекоатлетки са и правят клекове с 15-20 кг., а също напади и други... Идват с треньора си. И нито са набити, нито ниски!

Това като отговор на горния пост, които безмалко да изкара, че е и наказуемо от закона, ако нямаш 16г.! :lol:

VL

02.04.06
21:37

на твое място бих изчакал до 14 год

JI

02.04.06
23:13

защо не погледнеш в bodybuilding.com
във секцията за тинейджъри преди 2 -3 седмици беше спечелил едно момче на 13 години със забележителна визика за възрастта си естествено чеможеш да тренираш но трябва да го правиш под наблюдението на трениор и трябва да избягваш дадени упр . и тн . не става така както си мислиш
ако нямаш възможност от трениовр пробвай следното 3 пъти седмично
3-4 серии набиране на лост с широк или тесен хват 3-4 кофички 3-4 лицеви 3-4 коремни преси
и 1-2 обиколки на стадион .. като ти стане лесно не усещаш голямо натоварване да кажем след 3-4 месеца го прави това през ден
реултат определено ще има ! .. след 2 години се захвани сериозно с бодибилдинга в зала и това е .

03.04.06
10:11

[quote author=“M-POWER”][quote author=“Pablo”][quote author=“Nask0`”][quote author=“Pablo”]Фитнес е най-добре да се почва към 18 годишна възраст щото на 13 костите са ти още много меки и може да си изкривиш структурата(твърде вероятно).Мъжкият организъм расте до към 25 годишна възраст!

Глупости.

Колега, това което казваш въобще не е истина. Имаше един баскетболист (нз името му), който от 20до25-та си годишнина пораснал с около 15см. А пък и аз имам личен приятел, който порасна с7-8см също след 20-та год. Така че моля не се изразявай толкова радикално

ПО-ЗДРАВИ

03.04.06
22:22

Оххх специалисти, откъче видя (прочете, измисли) че разтежа спирал на 16-17 години.....
Не давайте такива “твърди” изявления че като виж някой го запомнил

04.04.06
09:19

[quote author=“jalokin”][quote author=“M-POWER”][quote author=“Pablo”][quote author=“Nask0`”][quote author=“Pablo”]Фитнес е най-добре да се почва към 18 годишна възраст щото на 13 костите са ти още много меки и може да си изкривиш структурата(твърде вероятно).Мъжкият организъм расте до към 25 годишна възраст!

Глупости.

Колега, това което казваш въобще не е истина. Имаше един баскетболист (нз името му), който от 20до25-та си годишнина пораснал с около 15см. А пък и аз имам личен приятел, който порасна с7-8см също след 20-та год. Така че моля не се изразявай толкова радикално

ПО-ЗДРАВИ

А бре бате ако си тренира само от лежанка и дъмбелчета от начало без да прави клекове и други такива работи растежа няма да му се забави !!! Само им палните главата с глупости ... Аз тренирам така от 13 до 15 год и от 160 см сам вече почти 170 така че не говорете такива простотии ... И то доста ще наедреят ... Няма значение дали си на 13 или на 15 ..

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1