26.02.06
16:06
Значи за мен ... на 31 години съм, слаб - 70 кг. 173 см. До преди 10 години тренирах карате, но след това - нищо. От 2 месеца съм на фитнес и съм за сега що годе в някаква форма. Целта ми е да махна корем и да сложа маса на рамене гърди и ръце. Трудно качвам маса
Почнах по тази програма по долу... кажете си мнението - удачна ли е за мен, или може още да се оптимизира.
Удачно ли е да се пие Л-катнитин с Креатин?
Благодаря на всички
1-ви ден - гърди,гръб, корем
Вдигане от лег - 4х15, 12,10,10
Флаис с дъмбели - 4х15,12,10,10
Пулдаун отпред - 4х15,15,12,12
Гребане на скрипец от седеж - 4х12,12,10,10
Коремни преси 5х20
10 мин колело.
3-ти ден - крака, рамене, корем
Клякане с щанга - 5х20,15,12,10,10
Бедрени разгъвания - 4х15
Бедрени сгъвания - 4х15
Вдигане на щанга зад врат - 4х15,12,10,10
Разтваряне на дъмбели в страни - 3х12
Коремни преси 5х20
10 мин. колело
5-ти ден- бицепс, трицепс, корем
Сгъване с щанга от стоеж - 3х12,10,8
Концентрично сгъване - 3х12,10,8
Разгъване на прав скрипец - 4х12,10,8,8
Концентрично зад врат - 4х12,10,8,8
Коремни преси 5х20
10 мин колело
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Според мен ще е по-добре да преместиш бицепса при гърдите, а гърбът при трицепса.Всепак гърбът и гърдите са мн големи мускулни
групи и не е много одачно да ги правиш в един ден!
Също така добави още едно упражнение за прасец + като трето
упр за рамена, понеже два са малко( примерно след щанга зад врат и разтваряне на дъбели в страни) “предно рамо” а следващия път като пак правиш рамене “задно рамо” ;)
[quote author=“Vencivt”]
Удачно ли е да се пие Л-катнитин с Креатин?
никакъв смисъл няма! По добре забрави за добавки няколко месеца, засега храната ще направи нужното! Освен това комбинацията не е подходяща, защото с Л-карнитин се подпомага изгарянето на мазнини, т.е. в периода за сваляне на килограми, докато Креатина е за качване на маса (по точно монохидрата, но това е отделен въпрос)! По добре много храна отколкото добавки, те само помагат на организма, но те са 10% от общия успех, те няма да направят мускулите, те се правят от храна! МНОГО ХРАНА!
Не е много добра програмата,трудно ще качиш по нея.Идеята да тенираш и гръб и гърди в един ден ми се вижда кофти.Големите мускули ги извади в отделни дни.А за креатина и Л-карнетина пак не е добре :lol: Едното задържа вода с другото чистиш,абе объркана работа.Трябва ти креатин и глутамин.При положение,че си слаб нямаш никаква нужа от Л-карнетин.Трябва да хапваш здраво,от там ще качиш килограми.
Там е работата че както съм слаб общо като тяло - в корема не съм..там има тлъстини които искам да махна
Не може да качваш и да сваляш едновременно!!!!! При качването неминуемо се качват и мазнини, след това ще сваляш!
Моят съвет е да се изчистиш.За два месеца няма да заякнеш много,трябват ти повече време и храна.А лятото е близо и няма смисъл да се омазняваш за 500гр. мускули които ще изгориш докато сваляш :) Затова си стрегни корема и като се орелефиш ще имаш много по-добър вид отколкото ако качиш малко мускули(мазни)
[quote author=“Vencivt”]Там е работата че както съм слаб общо като тяло - в корема не съм..там има тлъстини които искам да махна
Там е работата че ако си имаш качествен хранителен режим, хубава тренировъчна програма и почиваш достатъчно няма да имаш никакви проблеми С времето и тренировките корема ще се постегни (ще си имаш мазнини но ще е стегнат) дори в период на качване на мускулна маса
Забележка: качествената храна винаг прави достатъчно :idea:
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече