Поредният начинаещ...

05.03.06
01:35

Здравейте.Решил съм твърдо да започна да ходя на фитнес.Но не вдявам нищо (ама абсолютно нищо) дори и не знам имената на уредите.И все пак съм много амбициран.На 12 години съм (след 2 месеца навършвам 13) висок съм 1,63м и тежа около 60-65 кг.Казаха ми че от домашните тренировки които ми препоръча един приятел нямало полза (лицеви опори, коремни преси и гири за бицепс).Искам да видя какво ще ми препоръчате.Лека нощ.


П.П.Знам че има много такива теми и че ще питате защо не съм ги прочел, но през това време не съм в състояние да правя нищо.Едва написах тая тема.

05.03.06
09:10

тези тренировки си ги прави спокоино.на тези години са ти достатъчни.може и спокоино да правиш и кардио тренировки - тичане, колело.
с лицеви опори, преси, гири(не само за бицепс стават), малко по лостовете - кофички и набирания, ще успееш доста да напреднеш а, след година поне(мое мнение) отивай в залата и почвай
успех

05.03.06
13:07

Виждам много разногласия по тази тема.Аз не се доверявам на първия срещнат макар и той да ми е приятел.Малко след като пуснах тази тема говорих с един човек и той ми каза следното:”Ти луд ли си с тея домашни тренировки нищо няма да направиш.Отивай в залата и почвай.Просто ще тренираш с по малки тежести и това е.Кво като не си много як.Аз отначало бях 1,71м и 75 кила сланина и си карах с петичките...”.Искам да видя и мненията на другите.До скоро.

^Vlastelina^

05.03.06
16:41

[quote author=“_pepsi_”]Виждам много разногласия по тази тема.Аз не се доверявам на първия срещнат макар и той да ми е приятел.Малко след като пуснах тази тема говорих с един човек и той ми каза следното:”Ти луд ли си с тея домашни тренировки нищо няма да направиш.Отивай в залата и почвай.Просто ще тренираш с по малки тежести и това е.Кво като не си много як.Аз отначало бях 1,71м и 75 кила сланина и си карах с петичките...”.Искам да видя и мненията на другите.До скоро.

FRANKO1 ти го е казал добре. Няма смисъл на тази възраст да ходиш да тренираш в зали... Изчакай още 1 2 години и тогава  :wink:

TU

05.03.06
18:22

Наистина рано ти е още. Прави, каквото ти каза колегата по-горе.
Поздрави

06.03.06
17:26

Аз па ше прая квот си искам и тая седмица отивам в залата с опитен човек.Стискайте палци :)

NO

06.03.06
19:00

Аз па ше прая квот си искам и тая седмица отивам в залата с опитен човек

Хаха точно този отговор очаквах от 12 годишен. Като искаш съвет може, ако не да се съобразиш с него, поне да благодариш.
Рано ти е за фитнес и не знам кой е тоя опитния дето ще те води... ти още мустаци нямаш, на фитнес тръгнал. Ако тръгнеш сега на фитнес ще си докараш някоя травма, ще се наплашиш и повече може и да не влезеш в залата и особено като видиш насмешливите погледи там... но ти си голям вече и си “прай квот си искаш”  :D И умната!

06.03.06
19:28

Ако човека, който ще го тренира, наистина разбира (което малко ме съмнява), травми няма да има.
Но и полза няма да има. Преди да навлезе в пубертета и тялото му да почне да произвежда достатъчно тестостерон, няма да има видим ефект от тренировките. Разбира се, издръжливост, сила, координация може да се развива, но нарастването на мускулната маса ще е минимално, ако изобщо го има.

06.03.06
19:49

Прави каквото си искаш хората ти казват за добро.Прекалено малък си за фитнес.Послушай другите не бързаи да ставаш силен има много време пред тебе да натрупаш ММ.Бъди умен за да ти бъдат умни децата :D

06.03.06
20:25

Да ви кажа честно аз даже почнах от 12години и след 4 месеца ставах на 13 тогава тренирах 6 месеца и ми писна и спрях починах 6 месеца и сега от месец и половина пак тренирам сега съм на 13 и след 2 месеца ставам на 14 впрочем никога не съм ходил на лостове и успоредки,защото нямам сила да правя набирания и кофички.

08.03.06
17:50

[quote author=”Петко К”]Ако човека, който ще го тренира, наистина разбира (което малко ме съмнява), травми няма да има.
Но и полза няма да има. Разбира се, издръжливост, сила, координация може да се развива, но нарастването на мускулната маса ще е минимално, ако изобщо го има.

Ами човека който ще ме тренира едва ли би тренирал и племенника си ако не разбира...А сила никога не вреди.Аз сега не мога 1 път да се набера на лост...Пък и после ще е по-лесно.И плюс това ние сме малък град и мисля че майка ми (не се хваля) се познава с инструктора в залата.

08.03.06
22:46

[quote author=“_pepsi_”]Аз па ше прая квот си искам и тая седмица отивам в залата с опитен човек.Стискайте палци :)

Браво като изкаш помощ може да по промениш речкина си малко.Това тука да не са ти врасници че си позволяваш такива екстри..
Ти си на 12г. тоест си 5-6 клас и  още не си се изградил като личност и като характер.И както Каза и Петко К може да нямаш разтеж ( доверявам се на Петко К понеже мисля че човека си има знания по въпроса а и като се замислиш е така ) И като видиш че няма некав ефект ще зарежеш всичко .
Дано да греша....

09.03.06
23:47

[quote author=“_pepsi_”]Аз па ше прая квот си искам и тая седмица отивам в залата с опитен човек.Стискайте палци :)

Като ще правиш каквото си искаш защо пускаш теми и искаш съвет ??
Още един такъв пост и ще съм принуден да ти заключа темата

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1