Имам стрии , страхувам се да почна пак....

Прескочи до:

09.03.06
21:40

...Преди година и няколко месеца тренирах , но само 1 месец. Незнам дали от това , но най вероятно от фитнеса ми се получха стрии по бицепса на лявата ръка....преди няколко месеца се появиха и на дясната(появяването и на двете ръце стана след като бях спрял да тренирам) . Сега смятам пак да почна да тренирам за да си стегна малко тялото, но се притеснявам да не се появят още стрии....мн е гадно защото остават завинаги....Предполагам всички са виждали стрии..мойте са едни розово-червени...Та ако почна пак да тренирам има ли вероятност да се появят още стрии...и ако да как да се предпазя...

П.С. - Ползвам едно растително масло против стрии(на билкова основа) за омазняване на кожата.
На 16 години съм(почти 17) 174см. 77 кг. . Много моля за помощ! Мерси

10.03.06
00:01

Появата им може да спреш, но ако ги има вече... няма махане

10.03.06
00:29

Мажи се преди тренировка и след къпане(примерно) с някакви мазни кремове. В аптеките има и специфични за стрии. Аз си купих на Дева.

10.03.06
12:51

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Появата им може да спреш, но ако ги има вече... няма махане

с какво мога да спра появата им...

10.03.06
12:51

[quote author=“vladimir.nikolov”]Мажи се преди тренировка и след къпане(примерно) с някакви мазни кремове. В аптеките има и специфични за стрии. Аз си купих на Дева.

10.03.06
12:58

ок това го правя....чета тука някви таблетки за 2.4 20 таблетки...това ще спре ли появяването..или и само мазането ще помогне... и още един въпрос...след време след като ми нарастне мускула(щото ся е леко мазен) тия стрии няма ли да се разтегнат...и да станат по големи.!?

[quote author=“sa6et0”]ок това го правя....чета тука някви таблетки за 2.4 20 таблетки...това ще спре ли появяването..или и само мазането ще помогне... и още един въпрос...след време след като ми нарастне мускула(щото ся е леко мазен) тия стрии няма ли да се разтегнат...и да станат по големи.!?

Това е “Герикапс” Някой казват, че помагат - няма какво да губиш.
Може да си останат така, може да се разраснат, а може и да се образуват нови около старите.

10.03.06
15:09

ок значи ще ги купя..да ги видя

10.03.06
19:45

Днес бях за първи път на кожен лекар точно заради този проблем.Имам стрии на гърба(бая) от 4-5 години и не бързах досега,но вчера забелязах по ръката и веднага отидох.Каза,че вторник ще ми даде някакъв крем(който ще го напиша тук) и също така един път в месеца(по толкова трябвало) ще си правя лазерни процедури.Показа ми картинки с резултата от една и е задоволяваш.Предполагам,че след 3-4 и толкоз мазане ще има подобрение.Каза ми,че не могат да изчезнат напълно(ефектът е около 50%-тва е тъжната истина),но се надявам да не се забелязват толкова.Тва за тези скорошните.А за тези,които са ми от години щял да ми направи някакво фото изпиляване или подобно.От процедурите няма никакви странични резултати,цени не мога да коментирам в момента.Не мога да говоря още,но след известно време(като видя някакъв резултат) мисля да си пусна собствена тема със снимки и описания.

Тренирай си,просто се мажи с кремове по ръцете и талията(където най-бързо се расте),за да може да не ти излизат.Лично аз ти препоръчвам да отидеш и ти на лекар,щом те притесняват.

Донесоха ми го този крем и от 2 дена се мажа.Казва се Simulcium G3 creme regeneratrice струва 35 лева - 75ml и се маже сутрин и вечер.

10.03.06
22:18

мерси за съветите!  :wink:

RE

10.03.06
23:56

А какво ще кажете да се пият витамини от Б комплекс ,Витамин Е?Като профилактично средство.Някой да има мнение по въпроса? Какъв тип сапуни е добре да се ползват /примерно тези на DOVE с мляко или мед/вършат ли работа?

11.03.06
12:59

Казаха ми витамин Б12 или нещо такова, и още няколко витамина пак Б...но с инжекция, защото през устата докато стигне до там където трябва дванайсетопръстника го разтваря или нещо такова, абе с хапчета и т.н. не стига където е нужно...и м/у другото веднъж излязат ли ти стрий,  с каквито и лайна да мажеш, сори братко...

11.03.06
15:08

на мен ми е ясно че не могат да се махнат....надявам се лятото от плажа да се заличат малко....и с тез мазни работи дето мажа се надявам да не излизат повече...ще си купя и тези хапове за 2.4

17.03.06
14:59

Кажете някви имена на такива мазила, щото много мразя да се двуомя в аптеките кое е по-добро!

17.03.06
18:42

[quote author=“Pablo”]Кажете някви имена на такива мазила, щото много мразя да се двуомя в аптеките кое е по-добро!

Виж ми мнението.ю отгоре.Там ще допълвам новостите.

17.03.06
19:29

Абе пичове, съвсем случайно се зачетох в темата, дори не знам какво е “стрии”, но и на мен наскоро ми се появиха около подмишниците едни розовки белези - така че предполагам е това.
Въпроса ми е какво е (или са) стрии? Вследствие на какво се появяват? Опасни ли са за здравето?
:?

За предмишница не съм чувал стрии, но може и това да е. Не са опасни с нищо. Това е прекомерно разтягане на кожата от вътре на вън (в твоя случай), но с нищо не ти вреди. Просто остава белег, който с времето избелява, но не напълно.

18.03.06
19:15

Значи аз си взех “Дева Cream Anti-Stretchmarks” 5 лева е и ще видим дали върши работа!

19.03.06
17:19

аз си имам некъв на avon и некъв от аптеката ма нз за резотати не мога да ти кажа аз имам стрии и на двете ръце и меко казано са доста ма съм се примирил а и те се заглаждат и после избеляват а колкото до тва кога се получават ходих на кожен лекар който ми е познат и той каза че тва си е ген такава си ти е кожата(поне един сериозен процент де не 100%) аз имам стрии и на др места от малък и вече са бели некой дори не се виждат мн мн споко ти требе да решиш кое ще ти е приоритет дали да се развиваш физически или стриите са по важни аз съм решил за себе си ;)

19.03.06
18:30

[quote author=“Lucifer_”]аз си имам некъв на avon и некъв от аптеката ма нз за резотати не мога да ти кажа аз имам стрии и на двете ръце и меко казано са доста ма съм се примирил а и те се заглаждат и после избеляват а колкото до тва кога се получават ходих на кожен лекар който ми е познат и той каза че тва си е ген такава си ти е кожата(поне един сериозен процент де не 100%) аз имам стрии и на др места от малък и вече са бели некой дори не се виждат мн мн споко ти требе да решиш кое ще ти е приоритет дали да се развиваш физически или стриите са по важни аз съм решил за себе си ;)

Мое го е страх,че яките мацки(често и гнусливи доста) няма да го харесват така.На мен ми се е случвало(но успях да компенсирам :lol: )

19.03.06
23:36

СПАМ
Ако  няма какво да напишеш не ПИШИ
DJGorgio-Astor

68

24.03.06
13:20

Всеки които тренира има стрии някъде.Моите например за късмет са бели и почити не се виждат,но червените са гадна работа.И при сваляне и при качване се появяват,неизбежно е.

TR

24.03.06
13:27

Аз нямам стрии и мога да те уверя че почти няма човек който да тренира на чисто и да има стрии

[quote author=“trii”]Аз нямам стрии и мога да те уверя че почти няма човек който да тренира на чисто и да има стрии

Тука малко сбърка  :D

TR

24.03.06
13:41

Едвали аз си тренирам на чисто с още двама познати никой от нас няма стрии и имам мн познати които тренират на чисто-нямат такива проблеми.Стрии-те се появяват от прекалено бързо каяване на килограми въобще от прекалено бърз разтеж , при който кожата неможе да реагира толкова бързо това обикновено се получава при хора които зимат едни или други стимоланти :!:

24.03.06
18:29

[quote author=“trii”]Едвали аз си тренирам на чисто с още двама познати никой от нас няма стрии и имам мн познати които тренират на чисто-нямат такива проблеми.Стрии-те се появяват от прекалено бързо каяване на килограми въобще от прекалено бърз разтеж , при който кожата неможе да реагира толкова бързо това обикновено се получава при хора които зимат едни или други стимоланти :!:

На 3-ия месец от сериозното ми почване на фитнеса ми започна да се появява малка стрия(как по дяволите е ед. число :shock: ) между бицепса и гърдата, точно над сгъвката...От тогава си купих крем и се мажа преди и след всяка тренировка за гърди и не са ми се появали скоро.
Според мен най-вече появяването зависи от състоянието на кожата на даден човек.

бтв имам и на бедрата, че като почнах да правя крака - доста бързо дръпнаха...

и уверявам те, че съм чист - единствените добавки са кутия и половина протеин + витамини и минерали(от време на време) от година и нещо(откакто тренирам)...

TR

24.03.06
19:20

Явно ти е доста суха кожата кво да ти кажа тренирам от 4 години прочел съм доста книги спирал съм и за дълги периоди от време такоа нещо като стрии досега съм нямал както и 2те момчета с които тренираме заедно единствено малки стрии на бедрата щото и на мен ми дърпат мн бързо , но вече ги няма та едва ли говорим за такива “стриички” според мен човек за да се оплаква от стрии трябва да има сериозни проблеми с тях които при чисти тренировки просто немогат да се появят :!:

withOUT

25.03.06
18:44

Ае аз доколкото знам стрии се появяват след спиране на зала за някакав период от време като разбира се преди това е бил взиман креатин примерно :(  Щото на един приятел му излязаха на левия и десния бицепс ялед като спря залата за 2 месеца.

26.03.06
12:20

При рязка промяна в теглото се появяват, независимо дали е нагоре или надолу.обикновено на по-мазните хора които започват да тренират им се появяват, защото кожата се преразтяга от качената маса преди да са изгорени мазнините.А от трениране без добавки много трудно може да си ги докараш.

26.03.06
12:25

[quote author=“chiochips”]Казаха ми витамин Б12 или нещо такова, и още няколко витамина пак Б...но с инжекция, защото през устата докато стигне до там където трябва дванайсетопръстника го разтваря или нещо такова, абе с хапчета и т.н. не стига където е нужно...и м/у другото веднъж излязат ли ти стрий,  с каквито и лайна да мажеш, сори братко...

Aз пия всеки ден Мултивитамини който съдържат всякакви витамини от В група ...Появи се 1 на крака и 1 корема ...
За съжаление имах проблеми със сърцето и качих доста бързо 20кг и се появих адски много отсрани на корема  :cry:
Откакто почнах да се мажа с 1 мазен крем на Аvon поне спряха да излизат ...

RE

26.03.06
14:52

[quote author=“Lenks”]и качих доста бързо 20кг и се появих адски много отсрани на корема  :cry:

За колко време си качил тия 20 кила.не са никак малко.Кой е този крем .Би ли написал коя серия на Avon точно?

[quote author=“realityman”][quote author=“Lenks”]и качих доста бързо 20кг и се появих адски много отсрани на корема  :cry:

За колко време си качил тия 20 кила.не са никак малко.Кой е този крем .Би ли написал коя серия на Avon точно?

AVON Re-Fine Strech Mark Smoother - http://images.amazon.com/images/P/B0009WT97O.01-A2RJM25RJFHA9C._SCLZZZZZZZ_.gif - хубаво мирише, пък цената между 10 и 15 лева, не помня точно.

28.03.06
19:25

Абе нищо общо нямат добавките - очевидно всичко зависи от кожата на човека. Аз нищичко не съм взимал през живота си, а ми се появиха и под двете подмишници(не предмишници :shock: ).
А пък си тренирам само вкъщи и с малки тежести и дори кой знае какъв растеж не съм претърпял - бицепса за първия месец от 33 на 35. А после за цели 7 месеца добавих още само 1 сантиметър и това е.
Така че си е до ген... :cry:

[quote author=“Ronaldinho”]Абе нищо общо нямат добавките - очевидно всичко зависи от кожата на човека. Аз нищичко не съм взимал през живота си, а ми се появиха и под двете подмишници(не предмишници :shock: ).
А пък си тренирам само вкъщи и с малки тежести и дори кой знае какъв растеж не съм претърпял - бицепса за първия месец от 33 на 35. А после за цели 7 месеца добавих още само 1 сантиметър и това е.
Така че си е до ген... :cry:

Бате, прав си, но само да ти кажа да си преразгледаш упражненията. При начинаещ 1см за 7 месеца е абсолютно нищо... Ако не можеш сам да се оправиш пусни тема, но така да се мъчиш като грешен дявол не си заслужава.

28.03.06
19:54

Няма спор че е малко, но както казах аз не се занимавам сериозно, а тренирам с малки тежести вкъщи. Не спазвам режими и такива работи, но си тренирам редовно - предимно за здраве. Точно затова е супер нелогично да имам стрии...

manson, ако имаш време погледни тази тема и си дай мнението, понеже никой не се включи навремето: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=13647

Ето и малко осъвременени лични данни: ръст: 179см, 69кг., гръден кош 100, ръце 35.5 (бях стигнал до 36.5, но миналия месец ме повали един гаден грип и оттогава не съм тренирал и спаднаха...), тъй като много хора ме питат за краката - не ги тренирам защото са качествени по ген - прасец 39см. , бедро 56см. - добре оформени и стегнати  :wink:

Така че всеки който не го мързи да погледне темата - да заповяда - ще съм благодарен  :)

30.03.06
01:24

А може ли с тези кремове да поизбледнеят,да се виждат по-трудно

30.03.06
12:27

[quote author=“alfredo”]А може ли с тези кремове да поизбледнеят,да се виждат по-трудно

и аз имам стрии точно при сфифката между бицепса и гърдите
и са доста големи едни розово червеникави
имам и на двете ръце вече
мажете го с ‘Контратубекс’
според мен върши работа макар че предназначението му е за белези
понеже наскоро карах шарка и мина мн тежко 20 дена някаде
останаха ми ебати белезите по лицето гърба
и ми препоръчаха тфа лекарство
и го мазах в продължение на месец имаше голям ефект
почти всички белези изчезнаха
лекарството струва 11 лева мое да го намерите по аптеките

30.03.06
13:40

Аз използвам един продукт,казва се МАСАЖНО МАСЛО ПРОТИВ СТРИИ “СИЛВИ”,предназначено  за  бременни,спортисти и т.н.Цената му е 5,50.Ползвам го от скоро за това не мога да коментирам дали деиства.
а как ще се отразят тренировките за мускулна маса на използването на тези кремове,ще има ли пак ефект
Не пускай поредни постове моля !!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!! Обединих ти поста
Astor

RE

30.03.06
14:26

Писано, писано по тази тема и накрая всичко пръснато из форума.
Така и не взема накой от по-компетентните по въпроса да напише и събере всичката информация в едно.
Как да се предпазим:какво да се пие ,витамини, храни,кремове,медикаменти, процедури,и тн и тн.
Те като излезат вече полза ниаква, освен с лазер.

30.03.06
19:25

[quote author=“realityman”]Писано, писано по тази тема и накрая всичко пръснато из форума.
Така и не взема накой от по-компетентните по въпроса да напише и събере всичката информация в едно.
Как да се предпазим:какво да се пие ,витамини, храни,кремове,медикаменти, процедури,и тн и тн.
Те като излезат вече полза ниаква, освен с лазер.

дам с лазер може,но пък е доста скъпо и са няколко процедури
ще излезе някъде кум 500-600 лева
а тея кремове са да ги потиснат може малко да избледнеят,но няма напълно да се премахнат,но пък могат да предотвратят други такива

30.03.06
21:47

И заради едни стрии си готов да се откажеш

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1