Защо вдигам по малко и се уморявам по бързо?

09.03.06
22:04

Здравейте!
Смених тренировачния си сплит от
1.Гърди+бицепс
2.Гръб+трицепс
3.Крака+рамо
на
1.Гърди+трицепс
2.Гръб+бицепс
3.Крака+рамо
Ефекта беше че в упражненията за ръцете (бицепс и трицепс) започнах да се уморявам много по бързо и сега правя по малко повторения и с по малки килограми.Промяната варира около 5 кг по малко от предишната ми работната тежест. Четох че по принцип е нормално да се изморявам по бързо като тренирам така, но чак толкова нормално ли е? Да върна ли старата си програма или да продължавам още така?

09.03.06
22:16

така както си я сменил по мое мнение е най-добре защото с гърдите натоварваш трицепса а с гърба бицепса ... мисля, че доста голяма част от трениращите го правят също по този начин.. възтановяването като хората ли ти е? Да не би да не си доспиваш или да не ядеш като хората.. това при мен е основния фактор като нещо не върви както трябва :)

09.03.06
22:28

bluntt смисал от колко време е тази омора, от колко си с новия сплит.
Значи при мен ако не сам ял като хората , немам сила !
Имаш ли достатъчно  сън , според мен той е адски важен , гледай да има поне 9-10 часа сън.
Или вероятно си претренирал!
Или ако си тръгнал много силово на първите упражнения да не ти остава сила и за другите !

09.03.06
22:39

Абе какво тръгнахте да разсъждавате за ядене, сън и т.н., след като те нямат нищо общо със случая?!
Напълно нормално е, след като правиш трицепс след гърди, и бицепс след гръб да имаш по - малко сила, отколкото ако ги правиш отделно! Нали те участват в тренировката на големите групи и се изморяват, докато стигнете до тях!
Ако те интересуват единствено абсолютните килограми, с които правиш ръце, върни се на стария сплит.

09.03.06
23:40

Мисля че само Петко разбра какво исках да кажа точно:). Именно това е говоря за умора в самата тренировка ям и спя нормално просто ако преди правех по 3 упражнения за бицепсите и трицепсите сега правя само по 2 просто защото 3тото упражнение почти нямам сила. Интересува ме дали ефектът ще е същия не ме интересуват абсолютните килограми с които тренирам?

09.03.06
23:41

Ами те като да напишат нещо....
Какво имате да се чудите като в упражненията за гърди , трицепса върши много голяма работа, същото важи и за Гръб ,бицепс
Петко ме е изпреварил

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1