Тренировка за седалищни части ?

16.07.04
17:45

Та кажете как се тренират тези мускули.Седалищни мислех да ги нарека но незнам всичко от тази област ли са включени в това понятие?ами с какъв вид кардио се натоварват?При бягането немисля  че могат достатъно да се итискат или поне при мен натоварването пада другаде.

vanisher: дано не се сърдиш, за леката цензура на заглавието и поправката на 3 правописни грешки в него

16.07.04
17:54

Ами има по залите едни машини глутеус се казват както и тези мускули.Ама там да ти кажа честно се качват основно жени.За свободни тежести мога да ти кажа прави мьртва тяга с прави крака.Може да ги оформяш и на уреда за сгьване за задната част на бедрата,само че с изправени крака.За кардио прави степер много добре действа на тази част.Това от мене.Успех :wink:

16.07.04
18:07

Ето ти един линк, който преди време беше пускан от Крок в една друга тема:

http://www.exrx.net/WeightExercises/GluteusMaximus/BBDeadlift.html

Не че е много инфото, но има анимацийка и ме кефи.

16.07.04
20:09

По-скоро това ти трябва.
Можеш от стоеж да вдигяш крака назад или лягаш по корем и дигаш единия крак назад.

16.07.04
21:55

Наскоро в един добър сайт имаше класация на мускулите, които жените забелязват и харесват най-много. Добрата коремна преса беше просто извън класацията. След това групите се подреждаха по следния начин: ГРЪБ, РАМО, СЕДАЛИЩНИ ЧАСТИ, ПРАСЦИ.
За седалищни части в сайта се препоръчваше клякания на един крак!, защото изолират някои малки седалищни мускули, но не съм ги правил, ако искаш опитай :D

16.07.04
22:45

хахахах Прасци имам.Остава останалите 5 да направя.Уф да наистина и при мен пресата е извън класацията ама кофтито че я нямам.
Иначе добре ам там ми предложихте упражнения  прав с една щанга.Те не набиват ли дори и малко??Аз ки иибягвам тях.А това клякане на 1 крак без подпиране няма начен да се запази равновесие

16.07.04
23:41

Мъртвата тяга с прави крака натоварва глуеусите, но също така и задното бедро и кръста много ясно :)
Според мен пълният клек - до долу!!! натоварва превъзходно седалището.

16.07.04
23:43

ама може с тоя клек да се постигне обратен ефект.Ше земе му порасне гъза та иди го оправяй после :)

19.07.04
13:16

[quote author=“Mr. Muskul”]По-скоро това ти трябва.
Можеш от стоеж да вдигяш крака назад или лягаш по корем и дигаш единия крак назад.

Точно на приложената страница пише:

Target: Erector Spinae

Прилагам картинката на Erector Spinae (пак от същия сайт):

http://www.exrx.net/Graphics/ErectorSpinae.gif

В това упражнение глутеуса е синергик. Т.е. да - тренира се и така. Но не е основна цел в упражнението.

Поздрави!

19.07.04
13:18

<offtopic>
Ха! С горния пост станах <horrored member>, да ми е честито!
</offtopic>

19.07.04
19:54

Не е основно, но пък е по-добро от нормалната мъртва тяга.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1