Границата между претрениране и недостатъчна тренировка?

BL

15.03.06
16:23

Можете ли да ми кажете при положение,че имам доста години стаж в залата (без особени успехи де), колко е нормално да се тренира? Тренирам тежко (може би), но не забелязвам напредък. От друга страна ме болят стави, мускули и какво ли още не. Често имам зверска мускулна треска на гърдите само от 3 упражнения, абе изобщо пълна каша.
Колко пъти в седмицата е нормално да се тренира, по-колко упражнения за мускулна група?
Спя що годе по 8 часа, вземам протеин и креатин.

По колко упражнения и серии правите за различните мускулни групи?

15.03.06
16:44

[quote author=“BladeRunner”]Можете ли да ми кажете при положение,че имам доста години стаж в залата (без особени успехи де), колко е нормално да се тренира? Тренирам тежко (може би), но не забелязвам напредък. От друга страна ме болят стави, мускули и какво ли още не. Често имам зверска мускулна треска на гърдите само от 3 упражнения, абе изобщо пълна каша.
Колко пъти в седмицата е нормално да се тренира, по-колко упражнения за мускулна група?
Спя що годе по 8 часа, вземам протеин и креатин.

По колко упражнения и серии правите за различните мускулни групи?

Това е строго идивидуално с упражненията,но може за големите групи около 16-18 серии за малките 9-10,а за да те болят ставите значи боравиш с тежести които не са за тебе

16.03.06
22:12

BladeRunner имал съм доста сходен пробелем с твоя.И въпреки,че имаш стаж ти препоръчвам да намалиш упр.

Често имам зверска мускулна треска на гърдите само от 3 упражнения, абе изобщо пълна каша.

Намали ги на 2 и мисля,че нещата ще се оправят(казвам го от опит)

JI

17.03.06
19:35

винаги съм се чудил къде е границата между адекватно натоварен мускул и недостатъчно натоварен или натоварен прекалено без особена полза
за претренране не говоря това го казват мързеливите то като ям по 8 пъти наден месо предимно с 400 грама въглехидрати и спя по 8 часа няма такива екстри като претрениране и като тренирам един мускул 1 път в седмицата .
По тоя начин аз мисля че направо трябва да си съдирам задника и често си мисля яя ама аз се натоварих доста , а се оказва че даже не е достатъчно и другото не е важно колко упр или серии я пробваи само горен лег и кофички във три дроп серии с по 3 дропа сичко до отказ
и ми кажи няма ли да се сплескаш само с 6 серии за гърди ???????
тук вече се иска меннието на по опитен като тея техники се прилагат строго индивидуално .... а къде е границата на недостъчно натоварен и натоварен мускул аз го разбирам така след тренировка ако прая рамо не трябва да мога да си дигна ръката без да усещам трудности ( имам предвид умора )
някой могат да кажат че е претрениране, но на 7 дена рамо с такова ядене и спане неее няма как да се претренира колкото и зверска да е тренировката , освен ако не е абсолютно откачена от рода на 20 серии за малка мг ....

17.03.06
22:45

Според мен си неорганизиран , и се претоварваш (защото не тренираш планово).Вземи почивка за ставите

18.03.06
01:12

Отговора е, когато дойде следващата тренировка да не те болят мускулите и да се чувстваш отпочинал. Тогава значи си напълно възстановен и си готов за нови натоварвания.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1