17.03.06
12:14
Значи тренирам хокей от доста време ама шутирам слабо ,предполагам знаете движението при удара та можете ли да ми кажете на коя мускулна група да неблегна.Аз мисля че е гърбът ама не сам много сигурен.
17.03.06
13:52
гръб и със сигурност рамото за другите мг не съм сигурен
17.03.06
13:58
рамо и бицепс :roll: Май не го знаем много добре как е удара :D
17.03.06
22:26
ако удара е нещо като при голфа както си мисля значи участват и гърдите.Тренирай ги за експлозивна сила.
Силятя може да се увеличи много повече с работа върху техниката, отколкото с опит да се тренират съответните мускули за сила в зала. Иначе щангистите щяга и да са добри боксъори, нали така... :wink:
Успех
20.03.06
14:34
Много благодаря.Ще наблегна и на рамото. :D
23.03.06
10:39
според мен трябва да наблегнеш на цялата ръка но ако ще тренираш тренирай всички групи
Във всички спортове, както и в ежедневието се ползват абсолютно всички мускули. Изолацията на отделни мускули съществува само в бодибилдинга.
С една дума - трябва ти сила на цялото тяло, затова в залата тренирай всичко с комплексни упражнения. А за да се научиш да използваш тази сила в конкретния спорт, просто го практикувай повечко, т.е. - играй хокей ;)
25.03.06
18:02
В твоя случай не трябва да наблягаш на отделните МГ.Ако ще тренираш тренираи ги всичките защото както каза Петко_К в спорта се използват всички МГ малко или много.А за сила на самия ти удар просто трябва доста практика.Силата сама ще си доиде.