Един въпрос!

IC

19.03.06
21:34

Та така. Тренирам си от 7 месеца с два месеца прекъсване. До сега не бях правил кардио защото и неможех.  По принцип съм в инвалидна количка и немога да ходя но това не ми пречи като цяло. Да бягам и да карам колело немога но тези дни донесоха пътека във фитнеса. Като се придържам за нея успявам да я ползвам. Та въпроса ми е ако я използвам за  заякване на краката и долните коремни мусколи ще ми изгаря ли много мускулна маса? Друг проблем е че искам и да изкарам плочки. Имам  мусколи на корема но просто трябва да се изкарат а това става само с диета и кардио. Правя коремни и спазвам диета но това не е достатачно, та пътеката ще ми помогне ли и да оформя долната част на корема. И трети въпрос - горе долу колко да навъртам на нея. По принцип със скорост 3 км в час навъртам 200 метра. Това е голямо постижение за мене и с трудност го постигам, защото ми омаляват и ръцете докато се придържам.  Благодаря Ви за вниманието предварително!

19.03.06
23:50

шапка ти свалям за волята. ти иначе казваш че не искаш да сваляш маса а само да оформиш корема.....чесно да ти кажа нямам си на представа как става тва аз никога не съм правил кардио но съм и малък(не че знам ти на колко си) и метаболизма ми е такъв че лесно стават плочките и с двата часа физическо в даскало и коремни преси......дано някой да ти помогне ......успех

20.03.06
00:45

Значи можеш да си мърдаш краката,но не можеш да се държиш на тях ли?Това временно ли е да не можеш да ходиш,или е нещо сериозно?Това на пътеката е полезно всякак,щото най-малкото можеш да усетиш някакво подобрение след време.Пробвай се и на някой уред за крака ако можеш.Не е нужно да слагаш много тежести,просто да действаш в тази област.Ако не прилагаш никаква сила,обаче за кардио няма да можеш да го ползваш.Може би да използваш нещо което наподобява плуване(за горната част).Ако искаш дай повече информация,защото така не може да се каже нищо по догадки.

20.03.06
00:45

Здравей! Поздравления за това, че си започнал да тренираш! В залата, в която тренирам, също идва едно момче с количка, което тренира много яко.

Първо, погледни в раздела “Общи теми” последните страници на темите “Вашите снимки тук” и “Коментари към вашите снимки”. Там има пример за това, че мазнини могат да се свалят само с диета и без кардио.

Второ, не мога добре да разбера как точно ползваш пътеката? Какво означава, че навърташ 200 метра с 3 км в час? С количката ли си на пътеката? А няма ли да е по-ефективно да ходиш на някой стадион със специална настилка за бягане (като се затопли) и там да правиш обиколки с количката?

IC

20.03.06
15:10

Значи правилно, мога да ги движа но силата ми е минимална. Така съм от 18 години, а съм 19 годишен. За други уреди - правя  лег преса и лег екстеншън, но с минималки килограми (тоест на лег екстеншъна с 5 а на лег пресата най много да сложа една 20ка допълнително)  правя по 4 серии по 8 повторения. Иначе на пътеката се подпирам с ръце, не съм в количката. А относто стадиот и тн, там нямам проблеми. Случвало се е да навъртам 16 км с количката. Нагоре смея да кажа че съм много силен но сега проблема е да изкарам плочките :) и се чудех дали пътеката ще помогне.

morphey

20.03.06
15:25

icewind хубаво е че се занимаваш с изграждане на тялото си и не си се отчаял.Здравето на човек е най-важно (Иди го кажи на химиците :? особено на тия на по16-17 години)а когато го загубим...а и всеки човек си казва :” Ех жалко за момчето но на мен това не може да ми се случи”
Но това не е така -съдбата не прощава на никого и всичко на този свят се връща.Тренирай за да развиеш тялото си и според мен ще почувстваш подобрение във физическото си състояние като цяло.
П.С. Пожелавам то да се оправиш , а за корема - ами според мен с диета се показват плочките но и кардиото ако не ти е проблем го прави.И не забравяй не се изсилвай-:”Не е важно да напредваш бързо ,а да напредваш постоянно.”

RE

20.03.06
15:41

Браво на теб!Като имаш желание и воля  ще успееш.
Нищо ,че не работиш с големи тежести.Пак ще имаш добри резултати стига да наблегнеш на правилното изпълнение на упражненията и добрия хранителен режим.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1