Защо даваме "грешни" пари за добавки?!!

23.03.06
11:45

Първо искам да кажа здравейте на вскички.Влизам всеки ден във форума в пробължение на 5-6 месеца,но чак сега се рагистрирах.С тази тема искам да изразя моето мнение за добавките и да ви споделя моя опит,който никак не е малък.И така,тъй като имам възможност и парите не са проблем още от самото начало започнах да взимам,както се казва “добавки,като по учебник”(Creatine,Glutamine,AminoAcids,WheyProteins.Gainers,Нощни протеини,наскоро свърших един Animal M-Stak)Използвал съм добавки на Universal,Weider,Optimum,Ultimate,Genesis,Мusashi и Мlo,както и естествено някой български-JC i P&B.За това искам да кажа на хората,които тренират за удоволствие,а не се готвят за състезание(т.е. не се занимават професионално):
-Хора не отделяйте  по голямо внимание на добавките отколкото на храненето,тренировката и почивката.Човек,който има възможността да се храни добре(не говорим от финансова гледна точка,защото този,който дава 30-40лв за протеин,понякога и повече би трябвало да може да яде това,което иска и трябва)може да си набави нужните дози въглехидрати от храната.Протеина може да се взима от хора,чиито начин на живот не им позволява да се хранят рационално и правилно.Например се хранят само с бърза храна(пици,сандвичи и др),защото работата им е натоварена и нямат възможност да се хранят качествено.Не оставайте с впечатлението,че говоря само за протеините,но те са най употребяваните продукти.Да кажем нещо и за Креатина и някой работи от добре познатата ни серия Animal на Universal.Според мен човек който е под 19-20години няма смисъл да взима такива неща,както и Трибесран,ZMAи др.Повечето от нас знаят,че креатина натоварва бъбреците.Аз имах възможността да направя следния експеримент.5 човека на възраст от 16-19 години си взимаме креатин.След 3-4 дни не съм сигурен колко точно бяха,4-ма се оплаквахме от болки в бъбреците,да не говорим че пиехме по 4-5литра вода(не,че е лошо ;) ) Тогава не знаехме че при такива симптоми трябва да се спре или намали дозата.След зареждащата доза,т.е първата седмица болките почнаха да изчезват и в края на втората вече не ги усешах.,но понякога след тренировка пак се появяваха.
За Animal M-STAK-Продукта не е нищо особено,на цената,на която се продава в България 116лв(За тези,които не знаят в Америка е 50$,направете си сами изводи)за тези пари може да си вземеш креатин,глутамин,таурин по отделно и някакъв протеин или гейнер и ефекта ще е много по голям от този на М-STAK-a.Да не говорим че първата седмица от нега не можех да спя,защото,като легнех да спя ми ставаше много горещо и се изнервях,след това тялото ми според мене свикна и всичко е,както преди.
За Animal STAK-Ефектът от него е наистина поразителен(не сам взимал този продукт,но имам прятел,който е.),но да не забравяме голямата доза прохормони които съдържа,който не знае какво са прохормоните и какви са техните странични ефекти да потърси в интернет има предостатъчно информация,както и в този форум.Да не говорим,че на приятеля ми със STAK-a нявсякъде му излязоха пъпки и се оплака че от време на време го наболявал черния дроб.Неговата възраст е 18 години.
За Трибестана и ZMA-за тези,които не знаят това са добавки,които увеличават производството на тестостерон.От тях по цял ден ти се въртят сексуални желания в главата и не може да ти спадне,също така риска да ти излезат пъпки е доста голям.При Трибестана Ефектът е по силен.
Имаме и живи примери за това как може да се направи хубаво тяло без добавки и химия.Примерите са много на в момента се сещам за Здравко Петров.За тези които не знаят кои е тои да потърсят материал по интернет,а аз мога да кача негови снимки.Има много интересно интервю със самия него в последните 2броя,ако не се лъжа на сп.Мускули и Фитнес.По негово време не е имало протеини да не говориме за други глупости,химия разбира се е имало :).Но това е човек,който по онова време е имал тяло не отстъпващо на големите тогава културисти,като Франк Зейн,Стив Рийвс и др.
И така какъв е моя съвет към всички вас-да кажем една средна цена за 1кг протеин 40лв(30-52-средно 40лв)за тези пари,да не говорим,че някой дават много повече(визирам себе си-аз съм давал близо 300лв на месец)За тези пари,които даваме за добавки можем да си  заредим хладилника със всякакви глезотии-пилешки филета.пил.гърди,риба,банани,кивита,портокали,и всякакви други меса и за какво се сетиш още.Също така си взимаш някаво мюсли и cornflakes за закуска и си тип-топ.:)
На тая практика съм от 2месеца и мога да ви кажа че резултатите са много по добри отколкото, когато взимах добавки.

Оставям вие сами да си направите извод от прочетеното.Надявам се темата да ви е харесала и да е била полезна за повечето от вас.

23.03.06
13:11

За креатина я кажи как си го пил?Извода е ясен,може да си омазал дозите,щом след зареждащия етап си нямал болки=>щом си намалил дозите болките са утихнали...

ЕДИТ:Гледам бая други добавки си пил,предполагам по едно и също време?

FI

23.03.06
13:29

би ли дал сайт с този пич или да качиш негови снимки!Никаде в нета не намирам.Айде по-здрави! :wink:

Значи :)
Щом си имал проблеми с креатина има 3 възможности - да е некачествен, да бъркаш дозите и времето на взимане, да имаш непоносимост към него. И аз не съм пил малко но никога не съм имал проблеми.
М-Стак и аз съм пил и е пълен боклук - абсолютно нищо не усетих, дори и със съня твоя проблем го нямаше.
За трибестана и тесто буустерите съм съгласен.
Друго, което пропускаш е че при протеините белтъкът е концентриран и и изолиран от други вещества. Т.е. едно е да изпиеш суроватка след трен, която ще се усвои бързо (да не говорим за амино), друго е да 200 грама пилешко с мазнините вътре за колко време ще се преработи, ще се отдели протеина, ще се разгради но АК и т.н.

Всеки си преценява сам за себе си, но определено добавките са нищо пред храненето! Освен белтъците, въгл и мазнините то съдържа и витамини, фибри, минерали и други продукти, които не можем да ги набавим с добавките.

Fitness_Boy, както вече колегата спомена в М&Ф два броя поред има интервю с него и там има снимки  :wink:

23.03.06
13:58

Естествено, че е така, но много от нас взимат добавки заради ограничения във времето. За 2 мин в блендера разбиваш 30гр суроватка и гълташ. Ако трябва да правиш омлет със сирене ще ти глътне 30 мин като включвам и миенето на съдовете после, което мразя. Та изводът е, че когато човек има време наистина е по-добре да си хапва храна, но не винаги е така. С протеина замествам едно хранене през деня, което иначе бих пропускал заради липса на време :wink:
ПС: Този коментар се отнася до приемането на протеин. За другите добавки ще се въздържа понеже не съм приемал.

23.03.06
14:19

Значи за креатина направих така-1седмица 5гр сутрин,5грпреди и 5гр след.На нетренировъчен 10гр сутрин.
2,3,4,5седмица(за толко стигна 300гр)5преди 5след тренировка,нетренировъчен 5 сутрин.Креатина беше на Optimum :wink: .Пил съм и на Ultimate nutrition-никаква разлика.Само че вече след 2-та седмица нямах никакви болки,както казах горе и пък като изпих втория креатин нямах дори и при зареждащата доза.Направих пауза м/у двете 2месеца.За снимки за Здравко Петров мога да кача по късно :D.А и да отговоря на въпроса дали съм пил всичките добавки заедно-Разбирасе,че не.Това е направо разбиване от всякаде да пие6 всичко заедно.Пил съм Креатин,Глутамин,Ак,Протеин и геинер.За тези коите не знаят това въоб6т не е много.Гейнера по 100гр на ден,а протеин 30гр.Никога не съм надвишавал дозите,даже ги намалявам :wink:

23.03.06
16:55

Ето за тези,които не знаят кои е Здравко Петров:
http://www.bb-team.org/graphics/zdravko/Untitled-5.jpg
http://www.bb-team.org/graphics/zdravko/Untitled-7.jpg
http://www.bb-team.org/graphics/zdravko/Untitled-4.jpg
http://www.bb-team.org/graphics/zdravko/Untitled-6.jpg
http://www.bb-team.org/graphics/zdravko/Untitled-3.jpg

П.С.Забележете от къде са снимките :lol:Първата ме кефи страшно много. :twisted:

23.03.06
17:09

както казваш тогава не е имало добавки,а и да е имало в строя в който сме живели в България не са се намирали,да не говорим,че тоя спорт не се е толерирал въобще.Освен това,да човека е направил страшно тяло,но колко години ли е тренирал за да го постигне.И другото сам каза,че добавки не е имало ама химия е имало :twisted:
На химията не съм привърженик,ама не мисля че има лошо да се вземат добавки,без да се прекалява и да се разчита само на тях.Те разбира се не могат да заменят храната.
Поздрави.

23.03.06
17:22

Ценя мнението ти.Много е точно.Аз също не съм твърдо против добавките,но казвам че много хора само на това разчитат,просто в темата казвам за какво можеш да използваш парите от добавките и казвам какво ми е впечатлението от някой от тях.То и аз мисля да си взема поне едни АК за да вкарам малко храна  на мускулчетата :wink: .

23.03.06
17:30

Интересн факт е ,обаче хранейки се доста добре,дори без добавки съм постигал доста добри резултати.Става въпрос за летния сезон.Обичам на няколко месеца да си взема от всичко както се казва и да кача малко маса като наблягам сериозно на храненето.Все пак  мисля ,че основата е в храненето и тренировките,а добавките до голяма степен ти дават и една психологическа “инжекция”.И друг път съм казвал,че от тях специално не се расте.Те помагат само за по доброто възстановяване.Не коментирам добавки като разните NO,Стакове с прохормони и т.н.

26.03.06
00:45

само на мен ли не ми зарежда снимките(освен 4 и 5)

Sportex

26.03.06
04:44

[quote author=“Body_Builder”]Ето за тези,които не знаят кои е Здравко Петров:
http://www.bb-team.org/graphics/zdravko/Untitled-5.jpg
http://www.bb-team.org/graphics/zdravko/Untitled-7.jpg
http://www.bb-team.org/graphics/zdravko/Untitled-4.jpg
http://www.bb-team.org/graphics/zdravko/Untitled-6.jpg
http://www.bb-team.org/graphics/zdravko/Untitled-3.jpg

П.С.Забележете от къде са снимките :lol:Първата ме кефи страшно много. :twisted:

А същия този човек е един много добър и успял математик!

SI

26.03.06
13:01

А ако някой не е чел интервюто с него в сайта http://www.bb-team.org/articles/000516.php го съветвам да го направи. Много интересно !

RE

26.03.06
13:35

Дали парите дето ги дваме за добавки са грешни пари не е много ясно.
Всичко е много скъпо, продуктите и храната също.
аз като вляза в накой супермаркет и като изляза оттам с  минус 40 лв и какво съм купитл толкова -нищо.
за 3,4 дни и аиде сичко свършило.А за 40 45 лв мога да зема близо кило  суроватка на скайтек.
Кое ще ми свърши по добра работа и кое е по изгодно ,кое е по качествено може много да се спори по тоя въпрос.
Плюс това хранителните продукти са с едно съмнително качество където хич го няма /поне повечето от тях/.Всеки гледа да те мине ,да сложи повече сланина , сол ,/да те удари в грамажа ,да сложи ароматизатори,оцветители ,консерванти ,соя, и тн и тн.Казвате пилешко ,а знаетет ли с какво хранят пилетата?Тъпчат ги с хормони и химии да стават по-бързо големи и да печелят по-бързо и повече.

energymax

26.03.06
14:15

“Защо даваме “грешни” пари за добавки?!!”
Щото не ги даваме за други глупусти!

26.03.06
17:32

[quote author=“realityman”]Дали парите дето ги дваме за добавки са грешни пари не е много ясно.
Всичко е много скъпо, продуктите и храната също.
аз като вляза в накой супермаркет и като изляза оттам с  минус 40 лв и какво съм купитл толкова -нищо.
за 3,4 дни и аиде сичко свършило.А за 40 45 лв мога да зема близо кило  суроватка на скайтек.
Кое ще ми свърши по добра работа и кое е по изгодно ,кое е по качествено може много да се спори по тоя въпрос.
Плюс това хранителните продукти са с едно съмнително качество където хич го няма /поне повечето от тях/.Всеки гледа да те мине ,да сложи повече сланина , сол ,/да те удари в грамажа ,да сложи ароматизатори,оцветители ,консерванти ,соя, и тн и тн.Казвате пилешко ,а знаетет ли с какво хранят пилетата?Тъпчат ги с хормони и химии да стават по-бързо големи и да печелят по-бързо и повече.

темата съм я написал за хора,които нямат пари за добавки,и искат с 40-50лв да вземат нещо.Моето мнение да ги дадат за друго нещо,защото с един протеин не става.А както всички знаем-Евтиното излиза скъпо.Примери,колко искаш.Аз пак почнах да взимам добавки те са хубаво нещо,но трябва много пари ако искаш да вземеш нещо качествено и ефективно.Парите за мене не са проблем и за това го правя.Ако се 4удех как да дам 100лв на месец за добавки,въобще нямаше да се занимавам,а за тея пари щях да си купа сумати храна.

Аре peace :wink:

26.03.06
17:40

Ти дали с тва кило суроватки ше качиш и полвин килограм а  :?:  :!:  :?:
С храната за 50 лева ако си земеш нещо качествено определено ше качиш и килограми и сила и ше си приел витамини и минерали дето в суроватката са нищожни или ги нема
Така че да не говорим глупости
От храната по-добро нема (Само Дека Дураболин  :lol: )

26.03.06
20:24

прави сте че храната си е храна но оня ден си правех една проста сметка че не излиза чак толкоз по-евтина от добавките.Значи 1 кило ОN 100% Whey е 61лв, така и от една дневна доза от него колко протеин излиза(не съм го ползвал затова питам аз сега пия Pure Whey Pro и ако всичко от написаното е вярно една доза е 51гр.) Значи с 4 кис.млека си набавяте 48гр. който излизат 2.40лв по 30 дена излиза 72лв. Разбира се протеините няма да си ги набавяте само от кис.мляко но при мен лично то добре участва при попълването на квотата от нужни протеини. Така че като се замисли човек в този случай специално добавката излиза по евтина а сигурно и ефекта ще е доста по бърз и концентриран.

26.03.06
20:33

Body_Builder, много хубаво си го казал. Бих добавил, че проблемът е в адското надценяване на суплементите като съотношение ефект/вложени пари. Всичко е тотален комерс, фирмите се опитват да внушат, че без продукта Х бодибилдингът едва ли не неможе да съществува. Наемат професионални културисти за рекламни лица (които едва ли някой има идея колко зоб са изсмукали) и обикновеният трениращ остава с впечатлението, че без добавки неможе да постигне нещо значимо. Поне в това се убеждавам, като чета темите във форума.
За съжаление прекалено малко се дискутира около реалното действие на суплементите и доколко наистина са ефективни. Няма спор, че оказват някакво влияние върху изграждането на мускулатурата, но в нищожни количества. Сигурно не всички ще са съгласни с мен, но не виждам смисъл да вложа 500 лв. за да изкарам 300 гр. чиста мускулна маса отгоре върху това, което ще постигна само с добра храна. Защото колко мислите, че ще ви даде креатинът или глутаминът сам по себе си ? Да не говорим, че около добавките има много митове, които се повтарят и преповтарят - напр. че няколко таблетки аминокиселини означават по-бързо възстановяване, това просто ме разбива като го прочета.
Така че се хранете правилно и тренирайте редовно.

26.03.06
22:15

[quote author=“Mirkoni”]прави сте че храната си е храна но оня ден си правех една проста сметка че не излиза чак толкоз по-евтина от добавките.Значи 1 кило ОN 100% Whey е 61лв, така и от една дневна доза от него колко протеин излиза(не съм го ползвал затова питам аз сега пия Pure Whey Pro и ако всичко от написаното е вярно една доза е 51гр.) Значи с 4 кис.млека си набавяте 48гр. който излизат 2.40лв по 30 дена излиза 72лв. Разбира се протеините няма да си ги набавяте само от кис.мляко но при мен лично то добре участва при попълването на квотата от нужни протеини. Така че като се замисли човек в този случай специално добавката излиза по евтина а сигурно и ефекта ще е доста по бърз и концентриран.

За 3 лв си купуваш например половин кило пилешко филе (от Билла), което ти е 100 грама белтък. Киселото мляко е от най - скъпите и неизгодни източници на белтъчини ;)

26.03.06
22:22

аве и аз така си мислех че доста брадва излиза туй кисело млекце но пък не предполагах че толкоз много протейн има в 500гр пилешко  :shock: екстра мерси за разяснението Пеца

По-здрави!!!

26.03.06
22:22

[quote author=“Mirkoni”]прави сте че храната си е храна но оня ден си правех една проста сметка че не излиза чак толкоз по-евтина от добавките.Значи 1 кило ОN 100% Whey е 61лв, така и от една дневна доза от него колко протеин излиза(не съм го ползвал затова питам аз сега пия Pure Whey Pro и ако всичко от написаното е вярно една доза е 51гр.) Значи с 4 кис.млека си набавяте 48гр. който излизат 2.40лв по 30 дена излиза 72лв. Разбира се протеините няма да си ги набавяте само от кис.мляко но при мен лично то добре участва при попълването на квотата от нужни протеини. Така че като се замисли човек в този случай специално добавката излиза по евтина а сигурно и ефекта ще е доста по бърз и концентриран.

Специално ако си набавяш белтъка от оптимум 100% уей и то си купуваш разфасовка 2либри и на цени от магазина ще ти излезе доста по скъпо от храната.

Иначе наистина млякото е от скъпите източници на протеин...
Според мен рибата и изварата излизат на добри цени...

26.03.06
22:23

от храната няма нищо по хубаво но помисли можем ли да си позволим повечето хора хранатя която ни е нужна...точно затова се изхитряваме и си взимаме добавки

26.03.06
22:27

[quote author=“dido__”]от храната няма нищо по хубаво но помисли можем ли да си позволим повечето хора хранатя която ни е нужна...точно затова се изхитряваме и си взимаме добавки

не бих го нарекъл изхитряване просто понякога нямаме време да изяждаме цялата тази манджа която трябва или просто не сме толкоз гладни. По-скоро са за улеснение добавките по мое мнение

27.03.06
07:36

Ще дам едно сравнение защо в България няма смисъл човек да си купува добавки.

У нас:
100 гр. белтък от суроватката на Оптимум - 7,50лв
100 гр. белтък от месо - 2,50 лв

В САЩ:
100 гр. белтък от Оптимум - 3 лв
100 гр. белтък от месо - 4,50 лв

И това при условия, че в Щатите един бачкатор печели 20 пъти повече, отколкото чиновник в държавна институжия у нас.

27.03.06
08:22

Защото ме мързи да ям и да си готвя :oops: ! Това е причината при мен - няма кой да ми готви, а по ресторантите и кулинарните магазини ми излиза около 5 кинта едното ядене! Затова 2-3 яденета на ден ги замествам с добавки :lol: !

energymax

27.03.06
10:55

[quote author=“Pc_genius”]Защото ме мързи да ям и да си готвя :oops: ! Това е причината при мен - няма кой да ми готви, а по ресторантите и кулинарните магазини ми излиза около 5 кинта едното ядене! Затова 2-3 яденета на ден ги замествам с добавки :lol: !

Прав си,как да ям по 8 пъти на ден и по колко трябва да изяде човек,и накрая разширена коремна стена ,е не мерси,по добре да си взимам хранителни добавки 3 пъти на ден и 4-5 пъти да ям!
Другото което ме претеснява е качеството на месните и мноечните продукти в Б-я(месо на 25години,пилета тъпкани с хормони,или преди бразилски изроди-работил съм в цхове за месео и много неприятни гледки съм видял)!
Времето за освояване на едното и другото е различно,протейна се освоява доста по бързо(суроватката),ако на човек който е 95кг му трябват 250гр белтък колко ли кг пилешко или телешко трябва да ияде,да не говориме че цял ден трябва да е на маса(няма лошо :) )

27.03.06
12:40

[quote author=“energymax”][quote author=“Pc_genius”]Защото ме мързи да ям и да си готвя :oops: ! Това е причината при мен - няма кой да ми готви, а по ресторантите и кулинарните магазини ми излиза около 5 кинта едното ядене! Затова 2-3 яденета на ден ги замествам с добавки :lol: !

Прав си,как да ям по 8 пъти на ден и по колко трябва да изяде човек,и накрая разширена коремна стена ,е не мерси,по добре да си взимам хранителни добавки 3 пъти на ден и 4-5 пъти да ям!
Другото което ме претеснява е качеството на месните и мноечните продукти в Б-я(месо на 25години,пилета тъпкани с хормони,или преди бразилски изроди-работил съм в цхове за месео и много неприятни гледки съм видял)!
Времето за освояване на едното и другото е различно,протейна се освоява доста по бързо(суроватката),ако на човек който е 95кг му трябват 250гр белтък колко ли кг пилешко или телешко трябва да ияде,да не говориме че цял ден трябва да е на маса(няма лошо :) )

Много трябва да изяде но помисли как е станал 95кг :)
Поне според мен не е с гладуване

27.03.06
22:58

Много интересна статия и още по-интересни коментари! Не знаеш че толкова много хора са на моето мнение. В крайна сметка бозата, пилешкото, изварата, меда и др. не са толкова скъпи, да не говорим че бананите вече станаха по-евтини от морковите, така че си правете изводите. За съжаление напоследък нямам възможност да се храня редовно (правя много голям интервал между закуската и обяда) и се чудя дали да не си взема някакъв протеин. Или да увелича бирената мая, което пък поне при мене води до разстройство... :D

27.03.06
23:16

тази тема е с двойствен характер , защото качеството на хранителните продукти у нас е много съмнително ,а пък хранителните добавки найстина изпразват джоба споредмен трябва да има симбиоза между двете. :)

28.03.06
00:22

Мен ме кефи да пия протеинови шейкове - вкусни са. А и доста често мноого ме мързи да ям - просто не ми се занимава да ям някви пилешки пържоли или няква риба тон. Ок, когато съм гладен да, но иначе протеина си е екстра. Пък и когато няма какво да си уготвя или ме мързи или пък съм на работа и имам клиенти и не мога да им кажа я ме изчакайте да хапна... забърквам един протеин и така... имало едни в които съм вкарвал по 5 протеинови шейка... това разбира се хич не е добре и в никакъв случай правилно, но като нямаш апетит и  време нямаш избор :)

Протеинови барове също обичам да хапвам, но са ми малко скъпички и не си ги позволявам много често :)

10.04.06
19:12

[quote author=“energymax”][quote author=“Pc_genius”]Защото ме мързи да ям и да си готвя :oops: ! Това е причината при мен - няма кой да ми готви, а по ресторантите и кулинарните магазини ми излиза около 5 кинта едното ядене! Затова 2-3 яденета на ден ги замествам с добавки :lol: !

Прав си,как да ям по 8 пъти на ден и по колко трябва да изяде човек,и накрая разширена коремна стена ,е не мерси,по добре да си взимам хранителни добавки 3 пъти на ден и 4-5 пъти да ям!
Другото което ме претеснява е качеството на месните и мноечните продукти в Б-я(месо на 25години,пилета тъпкани с хормони,или преди бразилски изроди-работил съм в цхове за месео и много неприятни гледки съм видял)!
Времето за освояване на едното и другото е различно,протейна се освоява доста по бързо(суроватката),ако на човек който е 95кг му трябват 250гр белтък колко ли кг пилешко или телешко трябва да ияде,да не говориме че цял ден трябва да е на маса(няма лошо :) )

ПРав е човека наистина пилетата ги тъпчат с всякви хормони и т.н.А за бозата блъскат вътре яко аспартам и ако искате прочетете за аспартама и сигурно повече няма да го опитате!Наистина и аз съм на мнение че с храна е по-добре отколкото с добавки но храната да е натурална а не някви домати от турция пълни с нитрати или бразилски пилета и пуйки!Да ви кажа и аз съм бачкал в цех за месо(пилешко)иверно само една седмица но мога да ви кажа че например в пилешките бутчета които се продават и изглеждат огромни се блъскат разни смеси за да увеличат теглото си горе-долу 100%така че ако някой си мисли че 1 кг бутче се равнява на 1кг месо много се ллъже!Общо взето смятайте на половина

17.04.06
00:52

Истината е една заштото раз4итаме прекалено много на тях и о4акваме  4удеса от тях и лека по лека се зарибяваме с други и други

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1