Гръб

28.03.06
19:06

моля някой да ми каже добра ли е програмата ? обхваща ли всички мускули на гърба ? добра ли е подредбата на упражненията ? достатъчно ли са те ? достатъчно ли са сериите и броя на повторенията ?

1 Придърпване на вертикален скрипец зад врат  4 серии 8 повторения
2 Придърпване на долен скрипец  3 серии 8 повторения
3 хиперекстензии 3 серии 20 повторения

28.03.06
19:20

Стаж ?
Няма да е зле да вместиш тяга или поне чукчета и набирания.

DA

28.03.06
19:24

[quote author=“Polik”]моля някой да ми каже добра ли е програмата ? обхваща ли всички мускули на гърба ? добра ли е подредбата на упражненията ? достатъчно ли са те ? достатъчно ли са сериите и броя на повторенията ?

1 Придърпване на вертикален скрипец зад врат  4 серии 8 повторения
2 Придърпване на долен скрипец  3 серии 8 повторения
3 хиперекстензии 3 серии 20 повторения

А какви са ти ръст,тегло, стаж така е трудно да се каже.

NETP

28.03.06
20:32

Според мен е най-добре да вкараш гребане и набирания.Ако мислиш че 5 упражнения ще са ти много,е не са.Идеални са.А за другото даи си цялата програма че така не може да се каже :!:

28.03.06
20:33

тренирам не много сериозно от 3-4 години с няколко прекъсвания ръста ми е 190 килограмите 90
не съм наясно кои мускули вклучва гърба за това съм вклучил упражнения за които съм сигорен че не се препокриват.
С риск да изглеждам глупаво :oops: ще питам:
набиранията не се ли покриват от Придърпване на вертикален скрипец зад врат
мъртвата тяга от хиперекстензии
Придърпване на долен скрипец не е ли за същия мускул както чукчетата
ако съм прав какъв е смисъла да правя 2 упражнения за един мускул а не примерно да правя повече серии ако не съм моля да ми обясните малко повече за мускулите изграждащи гърба

28.03.06
22:24

Мъртватат тяга не може абсолютно с нищо да се замени, тя не е упражнение за конкретен мускул. Скрипеца върши работа само ако не можеш да правиш набирания, т.е., набирането е за предпочитане. А гребането с щанга не е добре да се заменя със скрипец.
Тези трите са основни упражнения, и аз бих оставил тях вместо твоите:
1. Набиране до гърдите
2. Гребане с щанга
3. Мъртва тяга

Реално и твоята програма покрива целият гръб, но е доста по - лека и с по - изолиращи движения. Ако искаш - редувай двете - веднъж твойта, веднъж това, което ти написах.

28.03.06
23:01

мерси за сега ще карам по мойта защото тренировката ми вклучва средно и задно рамо + трапец и като зяло е тежка, но на следващия ми сплит ще почна по твойта.
Имам и въпрос защо гребането с щанга не е добре да се заменя със скрипец и кой е този мускул чиято тренировка не може да се замени с нищо

28.03.06
23:46

Както искаш ;)
Аз лично сума ти време правих основно двата скрипеца (като теб), но откакто почнах да се набирам редовно, да правя гребане с щанга и мъртва тяга, гърба ми се разви доста по - добре.
А че не може да се замени тягата, имах предвид, че не е упражнение само за един мускул, обхваща много мускулни групи, тежко и комплексно упражнение е, и едни хиперекстензии не могат да се сравняват с нея.

29.03.06
00:30

Според мен е добре да включиш чукове 100% ,мечка ( или както му викат Т-щанга) ,придърпване на дъмбел и набирания.Ако не можеш да се набираш значи скрипец или пък ако нямаш достатъчно сила можеш по желание да го включиш като първо упражнение.Аз лично съм много доволен от комбинацията на тези упражнения в тренировката за гръб  :)

29.03.06
15:50

Според мен, Polik, единствената причина да искаш да замениш свободните тежести със скрипци е, че търсш “лесни” упражнения! Всеки, който е правил, например,набирания на лост и набирания на скрипец ще потвърди колко по-повече усилия изисква първото! Както и да е!
Тренировка за дадена мускулна група, ако не включва свободни тежести, не струва! Маса на гърба ще ти дадат единствено упражненията с щанга! Чак след това можеш да акцентираш върху отделни негови части, използвайки машини.
Не теоризирам само, аз лично тренирам така! :wink:

29.03.06
16:23

И аз мисля, че на разните там скрипци нищо не се прави. Упражненията ми за гръб са
1.Набиране 4х6-10
2.Мъртва тяга 3х10
3.Гребане 3х10
4.Хиперекстензии 2х20

Много е изтощаващо, но си струва. Тези упражнения съм правил почти винаги от както тренирам.

30.03.06
00:32

благодаря на всички , стана ми ясно какво да правя за да постигна резултати :twisted:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1