Гръбни преси (хиперекстензии)

SO

19.04.06
18:55

От известно време правя гръбни преси за да си развия кръстта, но ми е адски неудобно на успоредката, независимо дали втория лост ми се пада на горната част на бедрата или на корема ми убива супер много, дори да си подложа нещо. Можете ли да ми предложите по-удобен вариант или някакво друго упражнение за кръст, но да не е мъртва тяга?

Nenor

19.04.06
19:09

[quote author=“sone1”]От известно време правя гръбни преси за да си развия кръстта, но ми е адски неудобно на успоредката, независимо дали втория лост ми се пада на горната част на бедрата или на корема ми убива супер много, дори да си подложа нещо. Можете ли да ми предложите по-удобен вариант или някакво друго упражнение за кръст, но да не е мъртва тяга?

по принцип за това упражнение си има специален уред, но ако по някакъв начин успееш да се нагласиш подходящо на римско столче, би трябвало да стане. Успех  :D

19.04.06
20:35

Хиперекстензиите аз ги правя (ако въобще се намери място за тях в тренировката ми за гръб) на обратната лежанка като някой може да ти придържа краката , за да не паднеш  :lol:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1