Конското месо

WE

22.04.06
11:50

какво ви е мнението за конското место при какви диети става и дали вобще става;)

22.04.06
12:11

Пич,как ще ядеш коне бе?Те не са мазни животни и става за всеки режим месото.

22.04.06
13:12

[quote author=“web__master”]какво ви е мнението за конското место при какви диети става и дали вобще става;)

Като хранителни качества е перфектно /ако е от свестна кланница, каквито може и да липсват в Бг/

Ама няма да е лошо да попрочетеш какви са ни корените и по конкретно, че ако има нещо което прабългарите са уважавали безкрайно това са конете.

Яж по добре патки/  :D

22.04.06
20:23

:P :P :P :P аз предпочитам кучета и котки мога да си ги хвана пред блока безплатно : :P ,не сериозно това са глупости пич яж си нормално месо пиле,риба не закачаи  конете!!!

22.04.06
21:12

То и да яде “нормално”месо в България не се знае колко е нормално и какво садържа а относно конското...що точно на него си се спрял ????

22.04.06
21:42

Пич верно яж пилешко,по-точно патешко,мога даже да ти покажа коя патка да изядеш  :D   :D   :D

WE

22.04.06
22:45

е да де аз нормално си ям ама да питам от любопитство .. за информация :)

SI

22.04.06
23:15

[quote author=“haralampi”]Пич верно яж пилешко,по-точно патешко,мога даже да ти покажа коя патка да изядеш  :D   :D   :D

Много остроумно, няма що !
Патешкото е “най-лошото” птиче месо - съдържа повечко мазнини.

23.04.06
01:36

Конското меси е “червено” месо. Доколкото съм чувал е скъпо.

Sportex

23.04.06
01:58

В конското има много креатин.

Абе и аз отдавна съм се наточил за конско или поне магарешко месо,ама незнам откаде мога да си намеря особено конското сигурно е доста скъпо,но и на магарешко ще съм доволен,просто искам да ги опитам.А имаше един културист български които правеше некви невероятни броики клек с доста кг и тои е известен с това че ял тези меса.

WE

23.04.06
11:48

[quote author=“obelka”]Абе и аз отдавна съм се наточил за конско или поне магарешко месо,ама незнам откаде мога да си намеря особено конското сигурно е доста скъпо,но и на магарешко ще съм доволен,просто искам да ги опитам.А имаше един културист български които правеше некви невероятни броики клек с доста кг и тои е известен с това че ял тези меса.


дам.. аз тва го четох и за това ми стана интересно за месото :)

23.04.06
15:45

луди ли сте как конското ще е скъпо...или магарешкото ...ако бяха скъпи в зоогическите граюдини едвали щяха да хранят лъвове и тигрис магарешко и конско...пък и на времето имаше едни митове ...че в каймата слагали конско месо ... :twisted:  :twisted:  :twisted:

23.04.06
16:36

Щом конското месо е толкова полезно,защо тогава не се продава по магазините?

protein

23.04.06
16:37

Преди време имаше един във тоя форум дето питаше за гълаби дали може да се ядат и дали са полезни... Сега коне утре сигурно и на катерици ще посегнете... Бате ако беше добре да се яде конско не мислиш ли че маика ти примерно щеше да готви манджите със конски бут... Я се стегнете тия културистите си говорат секфи глупости по списанията ядял конско и за тфа клекал със 300 кила... Ела ме ритни... ама не казва кфи инжекции пракса.

23.04.06
17:16

Абе така и така човека пита за конете...
Какво ви е мнението за кенгурското преди бях чул ,че внасяли ...

23.04.06
17:48

[quote author=“Lenks”]Абе така и така човека пита за конете...
Какво ви е мнението за кенгурското преди бях чул ,че внасяли ...

Все едни екзотични меса,адва ли много(ако има изобщо такива) са пробвали.На практика лошо месо няма,всичките имат много белтъци и са без въглехидрати.Мазнините зависят от начина на живот на животното,но дивите животни са без мазнини по принцип.

Sportex

23.04.06
17:52

Що е мисо се е гот.  :wink:

ivaivalito

23.04.06
21:37

Момчето задало този въпрос е много право .Конското месо е много добро като вкусови и като съставки.Един културист от Чани Варна го яде просто му забравих името.Лично аз съм присъствал как той разправя как си прави кайма паржоли и че е много вкусно ,давало му мног сила дори и в М&Ф  го писаха че тои клекнал около 180 пъти с 100 кила което било рекорд,А и точно преди състезание пак се подготвя с конско.А несе продава по магазините защото е скъпо той си го купува от селата .

protein

24.04.06
00:30

[quote author=“ivaivalito”]Момчето задало този въпрос е много право .Конското месо е много добро като вкусови и като съставки.Един културист от Чани Варна го яде просто му забравих името.Лично аз съм присъствал как той разправя как си прави кайма паржоли и че е много вкусно ,давало му мног сила дори и в М&Ф  го писаха че тои клекнал около 180 пъти с 100 кила което било рекорд,А и точно преди състезание пак се подготвя с конско.А несе продава по магазините защото е скъпо той си го купува от селата .

Врели не кипели... плна глупост тфа месо е яко евтино... а 180 пъти да клекнеш със 100 килограма тфа щеше да го има по сички спортни саитове и медии... най-малкото по спортен свят щеха да го дават или по некое от фитнес предаванията... тфа са некфи митове!

24.04.06
00:47

Във Виетнам кучешкото е деликатес :lol: Не виждам нищо лошо в конското месо, при положение, че хората ядат жаби, змии, варани, хипопотами и какво ли още не.  :lol:  :lol:  :lol:  А през 90-те години поради липса на всякакъв контрол в БГ в каймата, саламите и т.н. масовo се слагаха конско и магарешко месо, така че всеки е ял :lol:

Sportex

24.04.06
00:48

[quote author=“protein”][quote author=“ivaivalito”]Момчето задало този въпрос е много право .Конското месо е много добро като вкусови и като съставки.Един културист от Чани Варна го яде просто му забравих името.Лично аз съм присъствал как той разправя как си прави кайма паржоли и че е много вкусно ,давало му мног сила дори и в М&Ф  го писаха че тои клекнал около 180 пъти с 100 кила което било рекорд,А и точно преди състезание пак се подготвя с конско.А несе продава по магазините защото е скъпо той си го купува от селата .

Врели не кипели... плна глупост тфа месо е яко евтино... а 180 пъти да клекнеш със 100 килограма тфа щеше да го има по сички спортни саитове и медии... най-малкото по спортен свят щеха да го дават или по некое от фитнес предаванията... тфа са некфи митове!

За клека е глупост, но като не си чел за месото що говориш. Просто не е рентабилно да се ядат коне иначе щехме и тех да почнем да ги муаме.

24.04.06
15:45

Ял съм един път конско месо, добро е, но ми е жал за тез животни не стига, че ни мъкнат каруците, че и ще ги изядем накрая ;)

24.04.06
17:51

ааааа яж конско и ше ти порасне голем кат на коня хАха
мисля че тфа е щуротия толко ли малко меса има та и конете да ги почнем ...

25.04.06
11:18

яж и конски бели бъбреци, в тях има яко тестостерон  :lol:

25.04.06
11:38

Мале,начетох се на пълни глупости.Как да не се продава конско месо в магазините бе.Има една серия конски деликатеси.Мисля,че марката се беше Елена или нещо от тоя сорт.И дали било мн.евтино-напротив въобще не е евтино.Аз съм ял и ми хареса ама знаеш ли дали коня който са заклали не е бил болен или нещо от сорта.Като бях лятото на село един човек си закара старата болна кобила на кланницата и хората със радост му я взеха.И от там си имам едно на ум.

25.04.06
12:02

Луди хора... :?

25.04.06
15:19

[quote author=“Sportex”][quote author=“protein”][quote author=“ivaivalito”]Момчето задало този въпрос е много право .Конското месо е много добро като вкусови и като съставки.Един културист от Чани Варна го яде просто му забравих името.Лично аз съм присъствал как той разправя как си прави кайма паржоли и че е много вкусно ,давало му мног сила дори и в М&Ф  го писаха че тои клекнал около 180 пъти с 100 кила което било рекорд,А и точно преди състезание пак се подготвя с конско.А несе продава по магазините защото е скъпо той си го купува от селата .

Врели не кипели... плна глупост тфа месо е яко евтино... а 180 пъти да клекнеш със 100 килограма тфа щеше да го има по сички спортни саитове и медии... най-малкото по спортен свят щеха да го дават или по некое от фитнес предаванията... тфа са некфи митове!

За клека е глупост, но като не си чел за месото що говориш. Просто не е рентабилно да се ядат коне иначе щехме и тех да почнем да ги муаме.

Не е глупост за клека!
Просто не е уточнил , че става въпрос за 180 клека със 100кг за 21минути! Което също е голямо постижение.

ivaivalito

25.04.06
19:19

red в мускули и фитнес са пропуснбали тази подоброност че е за време .Аз тренирам в чани и доста пъти съм виждал Диян така се казваше но когато е клякал не съм бил.Но РЕД мился че не е за време но не споря.А пак казвам за конското това месо е много добро не съм ял но знам .И не ми се спори с някви тийнчета за това.

26.04.06
19:11

Body_Builder тва че коня може да е бил болен е нормално за българия,но същото се отнася за кравите,козите то по тази логика да не ядем месо ли?които иска да си взима ама тва си е луда работа

07.05.06
17:01

Защо ти е да ядеш конско бе човек, при положение че има толкова видове месо?Да не би да имаш свой собствен хиподрум и да си решил да колиш конете  :P То скоро време няма да се очудя някой да пита и за камилско месо  :lol:

13.05.06
22:25

хмм за конското малко е странно да го ядеш  .. аз знам че е много жилаво. иначе съм ял магаре и не ми харесва :?

psixar

14.05.06
00:42

от екзотичните меса най-много ми хареса змийското...
иначе съм ял конско камилско...кенгурово..и щраусово...обаче камилско и змийско са най-добрите  :P

InDaHEad

14.05.06
00:49

[quote author=“Body_Builder”]Мале,начетох се на пълни глупости.Как да не се продава конско месо в магазините бе.Има една серия конски деликатеси.Мисля,че марката се беше Елена или нещо от тоя сорт.И дали било мн.евтино-напротив въобще не е евтино.Аз съм ял и ми хареса ама знаеш ли дали коня който са заклали не е бил болен или нещо от сорта.Като бях лятото на село един човек си закара старата болна кобила на кланницата и хората със радост му я взеха.И от там си имам едно на ум.

Дори и коня да е болен това не значи че месото му е негодно за ядене :wink: .Първо че малко болести засягат самото месо,а и второ че дори и да има някакъв вирус...може би 90% от вирусите се унищожават при висока температура....а се съмнявам че той ще набива сурово конско месо :wink:  :lol:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1