03.05.06
19:06
абе хора като правя френското и изтласкване от лег с тесен хват за трицепс.Много трудно си завършвам сериите ,но след това усещам съвсем малко напрежение в трицепса.Защо се получава така?Норманлно ли е?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим03.05.06
19:18
[quote author=“Nask0`”]абе хора като правя френското и изтласкване от лег с тесен хват за трицепс.Много трудно си завършвам сериите ,но след това усещам съвсем малко напрежение в трицепса.Защо се получава така?Норманлно ли е?
Според мен нещо ти куца в изпълнението и аз миналата година правя трицепс ама грам никакви контракции нищо
а са на 7-8 мускула направо гори
Просто не мърдай лактите,не слагай много големи килограми понеже се получава леко чийтинг
03.05.06
19:34
по-добре прави упражнения, в които най-добре усещаш натоварването му :wink:
03.05.06
20:39
а има ли смисъл да правя разгъване с дъмбел зад глава и след това пак същото само че с една ръка първия път втория с две?
Мисля че няма никакъв смисъл
03.05.06
21:35
[quote author=“Nask0`”]а има ли смисъл да правя разгъване с дъмбел зад глава и след това пак същото само че с една ръка първия път втория с две?
и двете упражнения са много добри. Но все пак зависи и от програмата, по която тренираш. Ако искаш да правиш и двете упражнения, при варианта с 2 ръце не пускай до долу, ами като на скрипец, до 90 градуса в лактите, докато това с 1 ръка, от долу до горе с ротация в ръката, в началото на повторението дланта трябва да е обърната към теб, а в края като чуков хват. По този начин се натоварва много добре външната глава на трицепса, това съм забелязал от тренировките вкъщи :D
[quote author=“Nask0`”]абе хора като правя френското и изтласкване от лег с тесен хват за трицепс.Много трудно си завършвам сериите ,но след това усещам съвсем малко напрежение в трицепса.Защо се получава така?Норманлно ли е?
Защото това е ОСНОВНО упражнение не изолирано... но незнам какво имаш предвид под малко напрежение
03.05.06
22:07
Е смисъл с 300 зора избутам серията от 8 повторения и после при почивката не усещам че съм го правил.А не усещам натоварване в други групи :? само леко в трицепса
03.05.06
22:15
еми всичко е ясно значи не правиш упр правилно щом си се напрегнал в др групи
Пробвай френско на наклонена лежанка, аз го правя само така.
[quote author=“Nask0`”]Е смисъл с 300 зора избутам серията от 8 повторения и после при почивката не усещам че съм го правил.А не усещам натоварване в други групи :? само леко в трицепса
Според мен трябва да си продължиш със старите упражнения. Просто се увери, че ги правиш правилно. Това са основните упражнения за трицепса и никакви дъмбели няма да ги заменят.
04.05.06
19:58
[quote author=“kao”][quote author=“Nask0`”]Е смисъл с 300 зора избутам серията от 8 повторения и после при почивката не усещам че съм го правил.А не усещам натоварване в други групи :? само леко в трицепса
Според мен трябва да си продължиш със старите упражнения. Просто се увери, че ги правиш правилно. Това са основните упражнения за трицепса и никакви дъмбели няма да ги заменят.
знам но чета как се прави и нарочно го изпълнявам с по малки тежести за да гфо усвоя и пак е същото.
Търпение... това че не винаги усещаш конкретният мускул да е натоварен не значи че той няма да се развие. Усвои техниката на упражненията... прави ги няколко месеца и тогава отново сподели резултатите... :)
тая тема ме подсети и аз представя моя случай:
значи от 3 месеца тренирам(в момента сам спрял за седмица) и като правя значи за трицепс не правя никво френско сгъване само с дъмбел зад глава и в страни зад глава и със скрипец по някога и адски много го напомпвам с тия упражнения и всеки пат от 2два месеца след деня в който тренирам трицепс имам поне 2 дена мускулна треаска на трицепса...и кажи речи няма застой...какво мислите?
04.05.06
23:11
[quote author=“G/Y/M/”]тая тема ме подсети и аз представя моя случай:
значи от 3 месеца тренирам(в момента сам спрял за седмица) и като правя значи за трицепс не правя никво френско сгъване само с дъмбел зад глава и в страни зад глава и със скрипец по някога и адски много го напомпвам с тия упражнения и всеки пат от 2два месеца след деня в който тренирам трицепс имам поне 2 дена мускулна треаска на трицепса...и кажи речи няма застой...какво мислите?
ми мисля че и аз като бях така в началото преди 4-5 месеца и аз правех само скрипец обаче и много се “напомпвах” само дето като почнах да си правя и тесен хват и френско си натоварвам и трите глави на триглавия мускул :wink:
Честно да ти кажа щом тия две упражнения не работят няма кво друго да работи.Аз като ги направя едно след друго направо ми горят ръцете!ама аз нарочно турям и повече кг де...и същевременно гледам да е без чийтинг.
[quote author=“G/Y/M/”]тая тема ме подсети и аз представя моя случай:
Ами много просто тия упражнения са повече за изпомпване за накрая на тренеровката.Както казаха колегите горе тези 2 упр не могат да се заменят с дъмпел и скрипец..Някъде ти куца изпълнението и аз преди правех френско с изнесени лакти в страни да може да прая с повече кг “(колко съм бил прост)” но по някога треа да минеш през доста грешки,за да разбереш някои неща .Сега го правя с прибрани лакти с 10 кг по леко и усешам трицепса как се помпи ;) :lol: 8)
Пробай без тежести докато усетиш напомването и тогава слагай тежести важно е да овладееш техниката ;)
УСпех!
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече