09.05.06
14:46
Правя ръце в един ден и искам да пробвам нещо по-натоварващо - суперсерии. Нещо от рода на едно упражнение бицепс, след това едно упражнение трицепс или една серия бицепс, след това една трицепс.
Можете ли да ми кажете примерна програма за напреднали (кои упражнения и по колко серии) за тренировката ми за ръце? И също колко често да се прилага - всяка тренировка или 1-2 пъти месечно?
Мерси
[quote author=“BladeRunner”]Правя ръце в един ден и искам да пробвам нещо по-натоварващо - суперсерии. Нещо от рода на едно упражнение бицепс, след това едно упражнение трицепс или една серия бицепс, след това една трицепс.
Можете ли да ми кажете примерна програма за напреднали (кои упражнения и по колко серии) за тренировката ми за ръце? И също колко често да се прилага - всяка тренировка или 1-2 пъти месечно?
Мерси
Пробвай френско от лег + прав за бицепс с щанга, това ти е една серия, направи 4 такива в пирамида.И след това прав разгъване на скрипец + сгъване от колена на долен скрипец.Тук ги задръж 3х8.При мен работи перфектно.
09.05.06
23:20
[quote author=“VAIRON”]
Пробвай френско от лег + прав за бицепс с щанга, това ти е една серия, направи 4 такива в пирамида.И след това прав разгъване на скрипец + сгъване от колена на долен скрипец.Тук ги задръж 3х8.При мен работи перфектно.
Т.е една серия френско последвано веднага от една серия за бицепс без почивка?
след това почивка
и след това пак?
а за скрипеца - кое е 3x8?
8 повторения трицепс и веднага 8 повторения бицепс
почивка
и така 3 пъти?
[quote author=“BladeRunner”][quote author=“VAIRON”]
Т.е една серия френско последвано веднага от една серия за бицепс без почивка?
след това почивка
и след това пак?
а за скрипеца - кое е 3x8?
8 повторения трицепс и веднага 8 повторения бицепс
почивка
и така 3 пъти?
Правилно си ме разбрал.
12.05.06
20:40
Ако правиш супер серий във всяка тренировка и тренираш за маса и нямаш идеално възтановяване не се надявай на покачване на мускулна маса :cry:
Аз ръце рядко правя, защото са ми силна мускулна група, но когато ги правя ги тренирам в отделен ден със суперсерии... програмата е нещо от типа на:
1. Избутване от лег тесен хват + Сгъване прав със щанга - 2х15 + 1 х 12 загрявка, след това работни 4х8
2. Френска преса + сгъване седнал с дъмбели (сядам на скотовата пейка наобратно и опирам лактите в пейката) 3х8
3. Разгъване на скрипец + концентрирано сгъване - 3х8 + 3х8 - тоест тук правя и дроп серия...
Тази тренировка зверски ме изпомпва и ръцете изглеждат много добре :)
Само дето тази тренировка е кръгла нула ако нямате добро възстановяване... :)
12.05.06
23:30
[quote author=“kao”]Аз ръце рядко правя, защото са ми силна мускулна група, но когато ги правя ги тренирам в отделен ден със суперсерии... програмата е нещо от типа на:
1. Избутване от лег тесен хват + Сгъване прав със щанга - 2х15 + 1 х 12 загрявка, след това работни 4х8
2. Френска преса + сгъване седнал с дъмбели (сядам на скотовата пейка наобратно и опирам лактите в пейката) 3х8
3. Разгъване на скрипец + концентрирано сгъване - 3х8 + 3х8 - тоест тук правя и дроп серия...
Тази тренировка зверски ме изпомпва и ръцете изглеждат много добре :)
Само дето тази тренировка е кръгла нула ако нямате добро възстановяване... :)
между другото моята трен за ръце е същата