Heavy Duty - питане към разбирачите!

11.05.06
20:09

Здравйте

Бих искал някой да ми помогне да започна да тренирам по тази прословута програма на Heavy Duty .Тук в саита има писано но секи пробвал непробвал дава акъли.Бих искал някои да ми помогне който я е правил за да мога да си я направя за мен индивидуално.Моля мненията да бъдат от хоракоито наистина са тренирали по програмата и имат наблудения.

Благодаря предварително

NE

11.05.06
20:57

[quote author=“immo”]Здравйте

Бих искал някой да ми помогне да започна да тренирам по тази прословута програма на Heavy Duty .Тук в саита има писано но секи пробвал непробвал дава акъли.Бих искал някои да ми помогне който я е правил за да мога да си я направя за мен индивидуално.Моля мненията да бъдат от хоракоито наистина са тренирали по програмата и имат наблудения.

Благодаря предварително

не че разбирам много, но това което съм чул и видял е далеч от представите ти за Хеви Дюти. Това не е програма а житейски принцип.
Не е 3 серии по 12 повт. във Вторник, а просто готовността на един билдър да се отдаде изцяло на спорта, да посвети месеци в безкомпромисни диети и 2-разово тренране дневно и асоциален живот посветен на една форма по време на състезанието, което предстои.  :D . Не е за всеки.....

HD

12.05.06
20:04

[quote author=“immo”]Здравйте

Благодаря предварително

Пич, не знам нито какъв ти е опита, нито какви цели имаш. Хеви Дюти както вече ти каза човека над мен не е само тренировъчна програма; това са принципи и начин на живот, изследван от Майк Менцер, ако си чувал за него въобще. Моят съвет е: ако имаш по-малко от година и половина СЕРИОЗЕН стаж в залата (а не безразборно блъскане) и ако все още не знаеш как да изпълняваш правилно упражненията, по-добре въобще не се захващай с Heavy Duty. Малцина са хората, които са усъвършенствали умението да тренират с такава висока интензивност. Аз тренирах дълго време по традиционния метод - дълго време в залата с дълги, обемни тренировки, обаче нямах никакъв видим прогрес. Това ме накара да експериментирам с малко по-раличен подход и така се насочих към тренировки с висока интензивност. Прочетох книгите на Майк Менцер и съветите на Дориян, но още в началото ми беше ясно, че усъвършенстването на този тип високоинтензивни тренировки е непостижимо за мен на този етап.
Постепенно разработих хибрид от двете системи, който работи отлично за мен. Разбрах, че мускулите ми реагират най-добре на високоинтензивна тренировка, съчетана с максимум 2 работни серии на всяко упражнение. Наясно съм, че с напредването ми ще трябва да повиша още повече интензивността и се надявам някой ден да достигна до нивото на Дориян - една работна серия на упражнение.
  Има много логика в теориите на Майк Менцер, но сега няма надълго и нашироко да се спирам на тях. Най-важното е да осъзнаеш, че обем и интензивност са две взаимноизключващи се понятия - тоест не може да тренираш хем продължително, хем тежко. Когато тренираш в продължение на час и половина, си пазиш силите за последните серии; логично следва, че не натоварваш мускулите си до краен предел. И обратно - когато работните ти серии са 1 или максимум 2, даваш всичко от себе си в тази една или две серии и изтощаваш мускулите до краен предел.
Имам и още какво да кажа по въпроса, стига да имаш желание да научиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1