една програма която ми направи днеска инструктора

EA

12.05.06
23:57

6-7 месеца стаж..зимам добавки..178 68 кила  - слабичак съм..бачкам за маса :)
ето я и програмата :)
Понеделник - Гърди,рамо
гърди :
- горна с щанга 4х12-10-8-6
- на машина за средна 4х8
- флаис 4х10
- пулоувър 3х15
рамо :
- разтваряне встрани с дъмбели 4х10
- с дъмбели напред изнясаня 3х12
- вертолет 4х10
+ предмишница(3 сгъване , 3 отзад) + корема(3 нормални,3 от вис)

Вторник - Гръб
- мъртва тяга 4х12-10-8-6
- лодка 4х8
- скрипец отпред 4х8
- скрипец отзад 4х12
- трапец 3х8
+ корем 6 серии

Сряда - /

Четвъртак - Бицепс,Трицепс
бицепс :
- с дъмбели от седеж 4х8
- с щанга от стоеж 4х8
- концентрично 4х12
трицепс :
- скрипец с права поставка 4х8
- френско 4х10 ( до пред челото )
- с дъмбел с 1 ръка зад врат 4х15
+ предмишница ( 6 серии ) + корем 5 серии от вис
МНЕНИЕ ???

13.05.06
00:19

[quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]6-7 месеца стаж..зимам добавки..178 68 кила  - слабичак съм..бачкам за маса :)
Понеделник - Гърди,рамо
гърди :
- флаис 4х10
- пулоувър 3х15
рамо :
- вертолет 4х10

Вторник - Гръб
- лодка 4х8
- скрипец отпред 4х8
- скрипец отзад 4х12
- трапец 3х8
+ корем 6 серии

Сряда - /

бицепс :
- с дъмбели от седеж 4х8
- с щанга от стоеж 4х8
- концентрично 4х12
трицепс :
МНЕНИЕ ???

Еми... Ти за това нещо плащаш ли си?  :P
Майтап, програмата си е чат пат стандартна, но все пак си зависи от човека, при някой може и да не работи добре.

Само не виждам защо така са сбил трен, дни.  Освен това, ако се увлечеш малко с тежестите като нищо ще претренираш.

Аз на твое място щях да играя повече с базови упражнение отколкото да правиш по 9 серии за рамо и 13 за трицепс... Но може и така.

Стига да не качваш много работните тежести ще ти е ок.

13.05.06
00:19

Като цяло ми се вижда добра програма,тренировъчните дни са достатъчно за твоя стаж,само незнам понеделника дали няма да ти идва малко нагорно...

13.05.06
00:22

Абе като я погледнах пак.

според мен за да развиеш нормално маса, ще е по удачно с леко по други упражнения няколко серии и повторения/на някои упр./ по-малко и с по-висока работна тежест.

Успох

13.05.06
00:25

[quote author=“tpd”]Еми... Ти за това нещо плащаш ли си? Razz

Какъв е проблема когато някой си плаща за програма? Срамно ли е или?

13.05.06
00:36

[quote author=“kao”][quote author=“tpd”]Еми... Ти за това нещо плащаш ли си? Razz

Какъв е проблема когато някой си плаща за програма? Срамно ли е или?

:wink: Естествено, че не. Който има нужда и средства да дава.

По-евтино ще му излезе в крайна сметка, в сравнение с това да прави каквото му падне и да се натроши...

PR

13.05.06
01:09

Ами гледах я няколко пъти тая програма и грам не ми харесва ( лично мнение ) ще се опитам да се обоснова...
1 Не виждам тренировка за крака, според мен ако не правиш клекове по време на периода за маса кога ще ги правиш ?! Пък и неможе да построиш къща без да си направил основата нали ще се срути ( това е образно казано ) с примера се опитавам да ти кажа колко важни са краката.
2 За твоя стаж които не е кои знае колко голям ми се струва че ти е написал птекалено много упражнения... Мен ако питаш за голяма мускулна група ( гърди, гръб, крака ) прави 3 упражнения със средна тежест по 10-12 повторения. За малка група ( бицепс, трицепс, рамо, ) препоръчвам 2 упражнения със средна тежест 3 серии по 10-12. Ако ги правиш както ти ги е написал има голяма вероятност да претренираш а както всички знаем целта на тренировката за маса е да се стимулира мускулатурата да се напомпа с кръв ( кадето е кръвта там са и БМВ ( белтъци, мазнини, въглехидрати ) или по-просто казано хранителните вещества... След тренировката за маса трябва да илизаш от залата надут и втвърден ако муслулите ти докато си в залата вече са меки и спаднали това е признак че си претренирал... и същот така тренировката трябва да е по интензивна със средна продалжителност на почивките между сериите.

3 В тренировката за Гърди не виждам Избутване на щанга от тилен лег! И немога да си обясня защо не е вклиучено това упражнение след като играеш за маса. Също така виждам че е наблегнал на Флаис ( упражнение което ако не се спазва правилната техника води до много лоши контузии... и според мои познати вещи в боди билдинга и силовия трибои мускулите на гърдите и рамото не са приготдени за подобно движение което се прави повреме на изпълнението на флаис, следователно ако можеш го замени с друго упражнение например пек-дек или кросоувър )
Толкова от мен ако има въпроси и коментари по моето менеие ще се радвам да ги споделите!

13.05.06
09:09

Незнам за сериите и повторенията (тъй като незнам стажа ти) но за краката съм напълно съгласен с  Protein ..те според мен са задължителни при тренировка за маса...

13.05.06
10:19

[quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]6-7 месеца стаж..зимам добавки..178 68 кила  - слабичак съм..бачкам за маса :)
Понеделник - Гърди,рамо
гърди :
- флаис 4х10
- пулоувър 3х15
рамо :
- вертолет 4х10

Вторник - Гръб
- лодка 4х8
- скрипец отпред 4х8
- скрипец отзад 4х12
- трапец 3х8
+ корем 6 серии

Сряда - /

бицепс :
- с дъмбели от седеж 4х8
- с щанга от стоеж 4х8
- концентрично 4х12
трицепс :
МНЕНИЕ ???

Mного неща не ми харесват в тази програма:
понеделник-4 упражнения за гърди и 3 за рамо доста ще ти идват,а и невиждам нищо за долна част на гърдите,а при рамото не виждам за задната част и по добре премести задната част при гърба
аз ти предлагам така да са ти гърдите-лежанка,нещо за горна част(горна лежанка,смит машина или с дъмбели),флайс и кофички и да го редуваш с лежанка,нещо за горна част(горна лежанка,смит машина или с дъмбели),долна лежанка и пулоувър и може въобще да махнеш флайса и пулоувъра и по едно упражнение за предно и средно рамо

Вторник е добре само прибави задното рамо и дано да не почваш с мъртва тяга

Четвъртък-на ръцето ще им разкажеш играта така прави според мен 2 упражнение по 4 серии по 10 упражнения или 3 упражнения по 3 серии по 10 упражнения

13.05.06
10:52

1-во - не съм специалист
2-ро - давам ти лично мнение :)
Според мен, повечето от упражненията са тип “сложни”, може би трябва да наблегнеш/замениш с по базови, които няма да ти отнемат 1/2 от времето в залата в примъкване и чудене, дали ги изпълняваш правилно. :)
Много скрици, много машини, а и тоя дъмбел зад глава 4х15 - предполагам, че ще те освиркат за него, ама ако не го изсилваш с тежести..би дало добри резултати - при мен, без френски, слрипец и др. дава доста добри резултати, ем е с 10кг тежест, така че в комбинация с французкото сигурно ще е доста добро. :)

13.05.06
13:09

[quote author=“SMURFcho”][quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]6-7 месеца стаж..зимам добавки..178 68 кила  - слабичак съм..бачкам за маса :)
Понеделник - Гърди,рамо
гърди :
- флаис 4х10
- пулоувър 3х15
рамо :
- вертолет 4х10

Вторник - Гръб
- лодка 4х8
- скрипец отпред 4х8
- скрипец отзад 4х12
- трапец 3х8
+ корем 6 серии

Сряда - /

бицепс :
- с дъмбели от седеж 4х8
- с щанга от стоеж 4х8
- концентрично 4х12
трицепс :
МНЕНИЕ ???

Mного неща не ми харесват в тази програма:
понеделник-4 упражнения за гърди и 3 за рамо доста ще ти идват,

Абе ако инструктура си разбира от работата и го насочва с правилна техника и точната работна тежест и липсват съответно контузии, може да се работи по тази програма.

Все ми се струва, че щом я я написал познава човека и има обосновка  защо така ги е лепнал упр.  :wink:

13.05.06
13:32

[quote author=“tpd”]  ако инструктура си разбира от работата и го насочва с правилна техника и точната работна тежест и липсват съответно контузии, може да се работи по тази програма.

Все ми се струва, че щом я я написал познава човека и има обосновка  защо така ги е лепнал упр.  :wink:

Точно това е малката разлика която не осъзнават някои хора и която въобще не е малка  :D   Ама някои хора гледат да оплюят инструктора - как така някои ще знае повече от тях  :lol:

IN

13.05.06
14:36

Бате мойта програма е почти същата като тая и мога да ти кажа че действа безотказно.Само 1 съвет вкарай задното рамо с гърба най добре,а в понеделника прави гърди+пр+ср рамо.Аз с тая програма колко съм дръпнал....Имай малко повече доверие на инструктурите,че тука има толко дървени философи... :wink:

13.05.06
15:16

А на теб кой ти е правил програмата? Инструктор пак нали? ;)

Ще ви кажа на тия дето плюете програмата че точно това е разликата между вас и инструктора - той го е видял и е сметнал че няма нужда от упражнения за крака или за долни гърди... а вие тук освен да му кажете една примерна обща програма няма кво друго да направите?

Всичките тук давате съвети а колко от вас го разпитаха подробно за информация? Слаби/силни мускулни групи? Къде иска приоритет? Дали няма травми? Начин на живот и т.н... Ама трябва да се плюе инструктора...

Хайде че не ми се пише повече... като нямате база не критикувайте ;)

EA

13.05.06
17:51

значи
тои ми каза да правя крака в събота..но аз не го написах защото крака правя рядко и наблягам на прасец и предо бедро..
долна част на гърдите не ми каза да правя , както и задно рамо
а относно средната част на гърдите - понеже ми е отказва понякога лявата ръка ми каза да го правя на една машина..
каза ми да деиствам пот аз програма 6 седмици и да му кажа резултатите ;)

13.05.06
18:27

Ами действай по програмата.Щом те е видял и те е преценил и ако разбира,всичко ще е наред.А относно програмата-всеки си има мнение,иначе всички щяхме да тренираме по една и съща.

IN

13.05.06
19:58

Абе прави си всички мускулни групи,що пък да не правиш задно рамо и долни гърди :wink: .Гърбът седи много по добре с едно солидно задно рамо,а не да стърчи кокал там :wink:

13.05.06
23:01

Пичове здарейте:)))Значи едно момче ми каза за този сайт и влязох защото ми каза че може да ми направите тренировачна програма:)Понеже съм новобранец и много не ги разбивам ето ви малко информация:
14годишен
ръст - 169см
тегло - 55кг
разполагам с неограничено време както имам и тука гирички 2x2.50кг
нали съответно мога да правя лицеви коремни  :lol: Моля ви ако някой има време да драсне някой ред:)Мерси предварително :)  :D

IN

13.05.06
23:18

[quote author=“NiKoLa_RuLeZz”]Пичове здарейте:)))Значи едно момче ми каза за този сайт и влязох защото ми каза че може да ми направите тренировачна програма:)Понеже съм новобранец и много не ги разбивам ето ви малко информация:
14годишен
ръст - 169см
тегло - 55кг
разполагам с неограничено време както имам и тука гирички 2x2.50кг
нали съответно мога да правя лицеви коремни  :lol: Моля ви ако някой има време да драсне някой ред:)Мерси предварително :)  :D

Е тия гирички са доста hardcore признавам.... :twisted:
Братле без фитнес нищо няма да направиш...зимаш си карта и почваш...а във www.bb-team.org има примерни програми за начинаещи...избери си някоя и почвай :wink:

13.05.06
23:32

10u brat:)

JI

14.05.06
07:12

програмата е готина ако не забелязвате в понеделник има 2 базови останалото е оформящи няма да претренира виж ако му сложи нещо като
лег
полулег
полулег с дъмбели
кофички
си4ко 4 по 12 10 8 6
да ще претрнеира щото сичиза базови ама от тоя флайс и пуловер няма .
добре еп рогрмата само с мението че упр за крака не му трябвали не съм съгласен още по малко някога съм виждал човек който е слаб и има добри крака ! ... пък и да има клека развива цялото тяло подпомага отделянето на хормона на растежа ...
лично мнение

14.05.06
13:00

[quote author=“JiVk0”]програмата е готина ако не забелязвате в понеделник има 2 базови останалото е оформящи няма да претренира виж ако му сложи нещо като
лег
полулег
полулег с дъмбели
кофички
си4ко 4 по 12 10 8 6
да ще претрнеира щото сичиза базови ама от тоя флайс и пуловер няма .
добре еп рогрмата само с мението че упр за крака не му трябвали не съм съгласен още по малко някога съм виждал човек който е слаб и има добри крака ! ... пък и да има клека развива цялото тяло подпомага отделянето на хормона на растежа ...
лично мнение

по-твойта логика ако не правиме базови упражнения няма да ни растат примерно ръцете така ли да разбирам
намали сериите на 3 прави с по тежко и по 8 повторения

15.05.06
09:48

С тия 3 серии и 8 повторения вече получавам обриви... :P
Някой ще ми обясни ли “ЗАЩО ТОЧНО 3х8?”
Това някой спиритист ли го е определил или си има реално основание за точно такъв начин на тренировка? :roll:

15.05.06
11:38

Програмта не ме кефи бицепс + трицепс-КОфтиии :)

SI

15.05.06
21:10

Това че тебе не те кефи не значи, че не може да е ефективна. Аз тренирам бицепс-трицепс в една тренировка в момента, тренирал съм и преди и мога да каже че за акцент върху ръцете това е добра комбинация.

15.05.06
22:33

NRG има лек против обриви можеш да си купиш Алергозан се казва (майтап си правя)
а сега относно към 3х8 правиш по толкова за да не претренираш естествено теа серии са начинаещи и средно напреднали,ако ти имаш повече от 1 год може и да правиш 4х12 зависи от възстановяването и МГ

15.05.06
23:02

според мен е по добре да тренираш битцепс с гарба о трицепса с гарди .като правиш граб малко или много ти се натоварва и бицепса сащото е и при гардите и трицепса .и пак според мен не добре да оставяш мускулите наполовина тренирани . защото ефекта от тренировката се намалява

15.05.06
23:11

[quote author=“Obitax”]според мен е по добре да тренираш битцепс с гарба о трицепса с гарди .като правиш граб малко или много ти се натоварва и бицепса сащото е и при гардите и трицепса .и пак според мен не добре да оставяш мускулите наполовина тренирани . защото ефекта от тренировката се намалява

между другото и аз сам на това мнение всъщност аз тренирам по такава програма

15.05.06
23:30

забравих да допалня  казва ли са ми че като се тренира бицепс трицепс се напомпва раката много ,но резултат от това не е задоволителен  :?

16.05.06
01:36

Излъгали са те...

16.05.06
09:14

ми незнам може и да са ме излагали аз лично не тренирам така но ти вярвам :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1