12.05.06
23:57
6-7 месеца стаж..зимам добавки..178 68 кила - слабичак съм..бачкам за маса :)
ето я и програмата :)
Понеделник - Гърди,рамо
гърди :
- горна с щанга 4х12-10-8-6
- на машина за средна 4х8
- флаис 4х10
- пулоувър 3х15
рамо :
- разтваряне встрани с дъмбели 4х10
- с дъмбели напред изнясаня 3х12
- вертолет 4х10
+ предмишница(3 сгъване , 3 отзад) + корема(3 нормални,3 от вис)
Вторник - Гръб
- мъртва тяга 4х12-10-8-6
- лодка 4х8
- скрипец отпред 4х8
- скрипец отзад 4х12
- трапец 3х8
+ корем 6 серии
Сряда - /
Четвъртак - Бицепс,Трицепс
бицепс :
- с дъмбели от седеж 4х8
- с щанга от стоеж 4х8
- концентрично 4х12
трицепс :
- скрипец с права поставка 4х8
- френско 4х10 ( до пред челото )
- с дъмбел с 1 ръка зад врат 4х15
+ предмишница ( 6 серии ) + корем 5 серии от вис
МНЕНИЕ ???
[quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]6-7 месеца стаж..зимам добавки..178 68 кила - слабичак съм..бачкам за маса :)
Понеделник - Гърди,рамо
гърди :
- флаис 4х10
- пулоувър 3х15
рамо :
- вертолет 4х10
Вторник - Гръб
- лодка 4х8
- скрипец отпред 4х8
- скрипец отзад 4х12
- трапец 3х8
+ корем 6 серии
Сряда - /
бицепс :
- с дъмбели от седеж 4х8
- с щанга от стоеж 4х8
- концентрично 4х12
трицепс :
МНЕНИЕ ???
Еми... Ти за това нещо плащаш ли си? :P
Майтап, програмата си е чат пат стандартна, но все пак си зависи от човека, при някой може и да не работи добре.
Само не виждам защо така са сбил трен, дни. Освен това, ако се увлечеш малко с тежестите като нищо ще претренираш.
Аз на твое място щях да играя повече с базови упражнение отколкото да правиш по 9 серии за рамо и 13 за трицепс... Но може и така.
Стига да не качваш много работните тежести ще ти е ок.
Като цяло ми се вижда добра програма,тренировъчните дни са достатъчно за твоя стаж,само незнам понеделника дали няма да ти идва малко нагорно...
Абе като я погледнах пак.
според мен за да развиеш нормално маса, ще е по удачно с леко по други упражнения няколко серии и повторения/на някои упр./ по-малко и с по-висока работна тежест.
Успох
[quote author=“tpd”]Еми... Ти за това нещо плащаш ли си? Razz
Какъв е проблема когато някой си плаща за програма? Срамно ли е или?
[quote author=“kao”][quote author=“tpd”]Еми... Ти за това нещо плащаш ли си? Razz
Какъв е проблема когато някой си плаща за програма? Срамно ли е или?
:wink: Естествено, че не. Който има нужда и средства да дава.
По-евтино ще му излезе в крайна сметка, в сравнение с това да прави каквото му падне и да се натроши...
13.05.06
01:09
Ами гледах я няколко пъти тая програма и грам не ми харесва ( лично мнение ) ще се опитам да се обоснова...
1 Не виждам тренировка за крака, според мен ако не правиш клекове по време на периода за маса кога ще ги правиш ?! Пък и неможе да построиш къща без да си направил основата нали ще се срути ( това е образно казано ) с примера се опитавам да ти кажа колко важни са краката.
2 За твоя стаж които не е кои знае колко голям ми се струва че ти е написал птекалено много упражнения... Мен ако питаш за голяма мускулна група ( гърди, гръб, крака ) прави 3 упражнения със средна тежест по 10-12 повторения. За малка група ( бицепс, трицепс, рамо, ) препоръчвам 2 упражнения със средна тежест 3 серии по 10-12. Ако ги правиш както ти ги е написал има голяма вероятност да претренираш а както всички знаем целта на тренировката за маса е да се стимулира мускулатурата да се напомпа с кръв ( кадето е кръвта там са и БМВ ( белтъци, мазнини, въглехидрати ) или по-просто казано хранителните вещества... След тренировката за маса трябва да илизаш от залата надут и втвърден ако муслулите ти докато си в залата вече са меки и спаднали това е признак че си претренирал... и същот така тренировката трябва да е по интензивна със средна продалжителност на почивките между сериите.
3 В тренировката за Гърди не виждам Избутване на щанга от тилен лег! И немога да си обясня защо не е вклиучено това упражнение след като играеш за маса. Също така виждам че е наблегнал на Флаис ( упражнение което ако не се спазва правилната техника води до много лоши контузии... и според мои познати вещи в боди билдинга и силовия трибои мускулите на гърдите и рамото не са приготдени за подобно движение което се прави повреме на изпълнението на флаис, следователно ако можеш го замени с друго упражнение например пек-дек или кросоувър )
Толкова от мен ако има въпроси и коментари по моето менеие ще се радвам да ги споделите!
Незнам за сериите и повторенията (тъй като незнам стажа ти) но за краката съм напълно съгласен с Protein ..те според мен са задължителни при тренировка за маса...
[quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]6-7 месеца стаж..зимам добавки..178 68 кила - слабичак съм..бачкам за маса :)
Понеделник - Гърди,рамо
гърди :
- флаис 4х10
- пулоувър 3х15
рамо :
- вертолет 4х10
Вторник - Гръб
- лодка 4х8
- скрипец отпред 4х8
- скрипец отзад 4х12
- трапец 3х8
+ корем 6 серии
Сряда - /
бицепс :
- с дъмбели от седеж 4х8
- с щанга от стоеж 4х8
- концентрично 4х12
трицепс :
МНЕНИЕ ???
Mного неща не ми харесват в тази програма:
понеделник-4 упражнения за гърди и 3 за рамо доста ще ти идват,а и невиждам нищо за долна част на гърдите,а при рамото не виждам за задната част и по добре премести задната част при гърба
аз ти предлагам така да са ти гърдите-лежанка,нещо за горна част(горна лежанка,смит машина или с дъмбели),флайс и кофички и да го редуваш с лежанка,нещо за горна част(горна лежанка,смит машина или с дъмбели),долна лежанка и пулоувър и може въобще да махнеш флайса и пулоувъра и по едно упражнение за предно и средно рамо
Вторник е добре само прибави задното рамо и дано да не почваш с мъртва тяга
Четвъртък-на ръцето ще им разкажеш играта така прави според мен 2 упражнение по 4 серии по 10 упражнения или 3 упражнения по 3 серии по 10 упражнения
1-во - не съм специалист
2-ро - давам ти лично мнение :)
Според мен, повечето от упражненията са тип “сложни”, може би трябва да наблегнеш/замениш с по базови, които няма да ти отнемат 1/2 от времето в залата в примъкване и чудене, дали ги изпълняваш правилно. :)
Много скрици, много машини, а и тоя дъмбел зад глава 4х15 - предполагам, че ще те освиркат за него, ама ако не го изсилваш с тежести..би дало добри резултати - при мен, без френски, слрипец и др. дава доста добри резултати, ем е с 10кг тежест, така че в комбинация с французкото сигурно ще е доста добро. :)
[quote author=“SMURFcho”][quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]6-7 месеца стаж..зимам добавки..178 68 кила - слабичак съм..бачкам за маса :)
Понеделник - Гърди,рамо
гърди :
- флаис 4х10
- пулоувър 3х15
рамо :
- вертолет 4х10
Вторник - Гръб
- лодка 4х8
- скрипец отпред 4х8
- скрипец отзад 4х12
- трапец 3х8
+ корем 6 серии
Сряда - /
бицепс :
- с дъмбели от седеж 4х8
- с щанга от стоеж 4х8
- концентрично 4х12
трицепс :
МНЕНИЕ ???
Mного неща не ми харесват в тази програма:
понеделник-4 упражнения за гърди и 3 за рамо доста ще ти идват,
Абе ако инструктура си разбира от работата и го насочва с правилна техника и точната работна тежест и липсват съответно контузии, може да се работи по тази програма.
Все ми се струва, че щом я я написал познава човека и има обосновка защо така ги е лепнал упр. :wink:
[quote author=“tpd”] ако инструктура си разбира от работата и го насочва с правилна техника и точната работна тежест и липсват съответно контузии, може да се работи по тази програма.
Все ми се струва, че щом я я написал познава човека и има обосновка защо така ги е лепнал упр. :wink:
Точно това е малката разлика която не осъзнават някои хора и която въобще не е малка :D Ама някои хора гледат да оплюят инструктора - как така някои ще знае повече от тях :lol:
13.05.06
14:36
Бате мойта програма е почти същата като тая и мога да ти кажа че действа безотказно.Само 1 съвет вкарай задното рамо с гърба най добре,а в понеделника прави гърди+пр+ср рамо.Аз с тая програма колко съм дръпнал....Имай малко повече доверие на инструктурите,че тука има толко дървени философи... :wink:
А на теб кой ти е правил програмата? Инструктор пак нали? ;)
Ще ви кажа на тия дето плюете програмата че точно това е разликата между вас и инструктора - той го е видял и е сметнал че няма нужда от упражнения за крака или за долни гърди... а вие тук освен да му кажете една примерна обща програма няма кво друго да направите?
Всичките тук давате съвети а колко от вас го разпитаха подробно за информация? Слаби/силни мускулни групи? Къде иска приоритет? Дали няма травми? Начин на живот и т.н... Ама трябва да се плюе инструктора...
Хайде че не ми се пише повече... като нямате база не критикувайте ;)
13.05.06
17:51
значи
тои ми каза да правя крака в събота..но аз не го написах защото крака правя рядко и наблягам на прасец и предо бедро..
долна част на гърдите не ми каза да правя , както и задно рамо
а относно средната част на гърдите - понеже ми е отказва понякога лявата ръка ми каза да го правя на една машина..
каза ми да деиствам пот аз програма 6 седмици и да му кажа резултатите ;)
Ами действай по програмата.Щом те е видял и те е преценил и ако разбира,всичко ще е наред.А относно програмата-всеки си има мнение,иначе всички щяхме да тренираме по една и съща.
13.05.06
19:58
Абе прави си всички мускулни групи,що пък да не правиш задно рамо и долни гърди :wink: .Гърбът седи много по добре с едно солидно задно рамо,а не да стърчи кокал там :wink:
13.05.06
23:01
Пичове здарейте:)))Значи едно момче ми каза за този сайт и влязох защото ми каза че може да ми направите тренировачна програма:)Понеже съм новобранец и много не ги разбивам ето ви малко информация:
14годишен
ръст - 169см
тегло - 55кг
разполагам с неограничено време както имам и тука гирички 2x2.50кг
нали съответно мога да правя лицеви коремни :lol: Моля ви ако някой има време да драсне някой ред:)Мерси предварително :) :D
13.05.06
23:18
[quote author=“NiKoLa_RuLeZz”]Пичове здарейте:)))Значи едно момче ми каза за този сайт и влязох защото ми каза че може да ми направите тренировачна програма:)Понеже съм новобранец и много не ги разбивам ето ви малко информация:
14годишен
ръст - 169см
тегло - 55кг
разполагам с неограничено време както имам и тука гирички 2x2.50кг
нали съответно мога да правя лицеви коремни :lol: Моля ви ако някой има време да драсне някой ред:)Мерси предварително :) :D
Е тия гирички са доста hardcore признавам.... :twisted:
Братле без фитнес нищо няма да направиш...зимаш си карта и почваш...а във www.bb-team.org има примерни програми за начинаещи...избери си някоя и почвай :wink:
13.05.06
23:32
10u brat:)
14.05.06
07:12
програмата е готина ако не забелязвате в понеделник има 2 базови останалото е оформящи няма да претренира виж ако му сложи нещо като
лег
полулег
полулег с дъмбели
кофички
си4ко 4 по 12 10 8 6
да ще претрнеира щото сичиза базови ама от тоя флайс и пуловер няма .
добре еп рогрмата само с мението че упр за крака не му трябвали не съм съгласен още по малко някога съм виждал човек който е слаб и има добри крака ! ... пък и да има клека развива цялото тяло подпомага отделянето на хормона на растежа ...
лично мнение
14.05.06
13:00
[quote author=“JiVk0”]програмата е готина ако не забелязвате в понеделник има 2 базови останалото е оформящи няма да претренира виж ако му сложи нещо като
лег
полулег
полулег с дъмбели
кофички
си4ко 4 по 12 10 8 6
да ще претрнеира щото сичиза базови ама от тоя флайс и пуловер няма .
добре еп рогрмата само с мението че упр за крака не му трябвали не съм съгласен още по малко някога съм виждал човек който е слаб и има добри крака ! ... пък и да има клека развива цялото тяло подпомага отделянето на хормона на растежа ...
лично мнение
по-твойта логика ако не правиме базови упражнения няма да ни растат примерно ръцете така ли да разбирам
намали сериите на 3 прави с по тежко и по 8 повторения
С тия 3 серии и 8 повторения вече получавам обриви... :P
Някой ще ми обясни ли “ЗАЩО ТОЧНО 3х8?”
Това някой спиритист ли го е определил или си има реално основание за точно такъв начин на тренировка? :roll:
15.05.06
21:10
Това че тебе не те кефи не значи, че не може да е ефективна. Аз тренирам бицепс-трицепс в една тренировка в момента, тренирал съм и преди и мога да каже че за акцент върху ръцете това е добра комбинация.
15.05.06
22:33
NRG има лек против обриви можеш да си купиш Алергозан се казва (майтап си правя)
а сега относно към 3х8 правиш по толкова за да не претренираш естествено теа серии са начинаещи и средно напреднали,ако ти имаш повече от 1 год може и да правиш 4х12 зависи от възстановяването и МГ
според мен е по добре да тренираш битцепс с гарба о трицепса с гарди .като правиш граб малко или много ти се натоварва и бицепса сащото е и при гардите и трицепса .и пак според мен не добре да оставяш мускулите наполовина тренирани . защото ефекта от тренировката се намалява
15.05.06
23:11
[quote author=“Obitax”]според мен е по добре да тренираш битцепс с гарба о трицепса с гарди .като правиш граб малко или много ти се натоварва и бицепса сащото е и при гардите и трицепса .и пак според мен не добре да оставяш мускулите наполовина тренирани . защото ефекта от тренировката се намалява
между другото и аз сам на това мнение всъщност аз тренирам по такава програма
забравих да допалня казва ли са ми че като се тренира бицепс трицепс се напомпва раката много ,но резултат от това не е задоволителен :?