14.05.06
18:33
Как да разгрявам преди тренировка? Колко минути? Мятам си ръцете нагоре , надолу , встрани навеждам се надолу и си докосвам ходилата. Май не е както трябва. Кажете какво точно да правя, моля ви!
Благодаря ви.
Това всичкото където го изброи става,но ако го правиш сериозно,не да се лиготиш :wink: Следващото което трябва да направиш е да загрееш и за упражнението което ще правиш първо.Ако си на лежанката извършваш идентичното движение,но със значително по-малки тежести.Просто да ти привикнат ставите и да и се понапълни мускула с кръв.Това се отнася за всяко първо упражнение и съответно мускул.”Махането” на ръцете и всичко друго си е само за начало,но е много хубаво дори задължително да го правиш(загряването),защото така ще сведеш до минимум риска от контузии.Това е от мен :lol:
15.05.06
21:40
Мерси
Аз в загрявката си включвам и 10-12 лицеви...и 20 коремни...освен загрявката на ставите и тн. гледам да е около 10тина мин цялата процедура..
Може да загряваш като изпълниш упражненията (всички или избрани) с много малки тежести. Върши добра работа.
31.05.06
02:19
Загрявка:
развъртат се всички стави по 20-30 пъти във всяка посока - отгоре надолу - врат, рамене, лакти, кръст, колена, глезени
20 - тина клякания със собствено тегло и други слаби неангажиращи натоварвания - 10-15 лицеви например
после - хубаво обтягане на мускулите - първо на ръцете - назад настрани, на кръста наклони назад напред към колената със изправени крака
отнема около 10-тина минути както съм го написал.Аз включвам и 5 минути въже де, ама то е за друго :roll:
02.06.06
12:00
[quote author=“ivailo.sabev”]Как да разгрявам преди тренировка? Колко минути? Мятам си ръцете нагоре , надолу , встрани навеждам се надолу и си докосвам ходилата. Май не е както трябва. Кажете какво точно да правя, моля ви!
Благодаря ви.
най-важното е да загрее6 ставите които 6те натоварва6 за да избегне6 контузии