Програмни комбинации

15.05.06
12:01

Разглеждайки програмите на ББ-тим, забелязах че повечето са с комбинаране на базови упражнения и естествено комбинация от различни мускулни групи.
Упражненията често пъти са еднакви в програмите.
В една от темите имаше следното мнение “бицепс и трицепс в една тренировка=лоша работа”
Е, споделете мнението си и виждането си за тренировчаните програми и в частност, които мускулни групи и как да бъдат комбинирани от гледна точка на вторично натоварване и т.н.?

гръб с рамо?
бицепс с трицепс?
и другите..  :)


PS Не знам, дали този доста общ въпрос е за този раздел, но ако не е ... :roll:  Sorry :)

15.05.06
12:13

Комбинирането на мускулните групи зависи от много фактори - възстановяване, хранене, възможности и време за тренировка, индивидуалната генетика на всеки един, а и не на последно място от лични предпочитания.. не може да се даде единен отговор - като “най-добро комбиниране на Муск.Групи”

При достатъчно възможности според мен е най-удачно всяка група да се тренира в отделен ден и само ръцете да са заедно... така възможностите за концентриране върху конкретната група са най-големи.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1