за вида на тренировката

ST

18.05.06
14:57

Известно е че тренировката за маса се състои или е препоръчително да се състои от малко на брои серии и повторения от 6-8 с голяма тежест.Въпросът ми е:Защо при положение,че не тренират по този начин,спортисти трениращи определена мускулна група натрупват в нея значителна маса,например: футболистите в краката,плувците в гърба...да не говорим за гимнастиците...При положение че водят тренировки всеки ден и натоварват всеки ден едни и същи мускулни групи те пак си растат...какъв е смисала на тренировката по метода на културизма,след като един гимнастик с всекидневна тренировка има едни доста според мен развити ръце например?И ако тренираш всеки ден..или през ден усилено защо да не се получи като при тях например-едно доста добре развито тяло с тренировки не по метода на културизма.

18.05.06
15:32

според мен плувците не са с някакви големи гурбове , а пък другото да им е малко .2ро баскетболистите (например Шакил Ониил) си спортуват фитнес съвсем редовно . А пък за гимнастиците някой от тях карат фитнеса пак редовно но ако си забелязъл при техните изпулнения учасват много мускулни групи а те за да могат тези трудни фигури тренират много дълги години и затова изглеждат добре оформени (някой почти като културисти  :) )
Eто нали започнах със Шакил
http://www.bballone.com/shaqo/heat/images/heat1_resize.jpg
Пък тук е в по-ранните си години
http://images.chron.com/content/news/photos/02/10/27/oneal.jpg

ето още една
http://images.allposters.com/images/PHOTOFILE/AACZ028.jpg

18.05.06
15:33

[quote author=“Sky”]Известно е че тренировката за маса се състои или е препоръчително да се състои от малко на брои серии и повторения от 6-8 с голяма тежест.Въпросът ми е:Защо при положение,че не тренират по този начин,спортисти трениращи определена мускулна група натрупват в нея значителна маса,например: футболистите в краката,плувците в гърба...да не говорим за гимнастиците...При положение че водят тренировки всеки ден и натоварват всеки ден едни и същи мускулни групи те пак си растат...какъв е смисала на тренировката по метода на културизма,след като един гимнастик с всекидневна тренировка има едни доста според мен развити ръце например?И ако тренираш всеки ден..или през ден усилено защо да не се получи като при тях например-едно доста добре развито тяло с тренировки не по метода на културизма.

Всички футболисти, гимнастици, плувци итн се занимават с спорт от от минимум 10-15 години. Във фитнеса същата форма ще я постигнат за година, две. Сравни гърба на световния шампион по плуване и на Рони да речем и ще видиш за какво става въпрос :wink:

18.05.06
19:42

[quote author=“Sparrow-Hawk”][quote author=“Sky”]Известно е че тренировката за маса се състои или е препоръчително да се състои от малко на брои серии и повторения от 6-8 с голяма тежест.Въпросът ми е:Защо при положение,че не тренират по този начин,спортисти трениращи определена мускулна група натрупват в нея значителна маса,например: футболистите в краката,плувците в гърба...да не говорим за гимнастиците...При положение че водят тренировки всеки ден и натоварват всеки ден едни и същи мускулни групи те пак си растат...какъв е смисала на тренировката по метода на културизма,след като един гимнастик с всекидневна тренировка има едни доста според мен развити ръце например?И ако тренираш всеки ден..или през ден усилено защо да не се получи като при тях например-едно доста добре развито тяло с тренировки не по метода на културизма.

Всички футболисти, гимнастици, плувци итн се занимават с спорт от от минимум 10-15 години. Във фитнеса същата форма ще я постигнат за година, две. Сравни гърба на световния шампион по плуване и на Рони да речем и ще видиш за какво става въпрос :wink:

кво искаш да ми кажеш с тва че гърба на плувеца е като гърба на Рони ли ?

18.05.06
20:38

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Sparrow-Hawk”][quote author=“Sky”]Известно е че тренировката за маса се състои или е препоръчително да се състои от малко на брои серии и повторения от 6-8 с голяма тежест.Въпросът ми е:Защо при положение,че не тренират по този начин,спортисти трениращи определена мускулна група натрупват в нея значителна маса,например: футболистите в краката,плувците в гърба...да не говорим за гимнастиците...При положение че водят тренировки всеки ден и натоварват всеки ден едни и същи мускулни групи те пак си растат...какъв е смисала на тренировката по метода на културизма,след като един гимнастик с всекидневна тренировка има едни доста според мен развити ръце например?И ако тренираш всеки ден..или през ден усилено защо да не се получи като при тях например-едно доста добре развито тяло с тренировки не по метода на културизма.

Искам да ти кажа точно обратното. Гърба на плувеца и полвината от този на Рони да е пак е много :)

18.05.06
20:52

[quote author=“Sparrow-Hawk”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Sparrow-Hawk”][quote author=“Sky”]Известно е че тренировката за маса се състои или е препоръчително да се състои от малко на брои серии и повторения от 6-8 с голяма тежест.Въпросът ми е:Защо при положение,че не тренират по този начин,спортисти трениращи определена мускулна група натрупват в нея значителна маса,например: футболистите в краката,плувците в гърба...да не говорим за гимнастиците...При положение че водят тренировки всеки ден и натоварват всеки ден едни и същи мускулни групи те пак си растат...какъв е смисала на тренировката по метода на културизма,след като един гимнастик с всекидневна тренировка има едни доста според мен развити ръце например?И ако тренираш всеки ден..или през ден усилено защо да не се получи като при тях например-едно доста добре развито тяло с тренировки не по метода на културизма.

Искам да ти кажа точно обратното. Гърба на плувеца и полвината от този на Рони да е пак е много :)

еми нормално бе пич

18.05.06
21:35

малко да се сравняват плувец и културист не е правилно защото на световния шампион по плуване му правят допинг тест а на културиста не . Може да бъркам но за  мен не може да се сравняват  :!:

19.05.06
11:48

Те като му правят допинг тест, той сякаш не се тъпче повече и от Рони с химия/ а и за хормона на растежа няма тест/. В плуването, леката атлетика и някои други спортове химията не е по-малко отколкото в културизма. Това, че никой спортист не изглежда като културист е, защото се развиват други качества на мускулатурата, а не толкова обема й.

19.05.06
22:08

целите при културизма и при останалите спортове са различни и съответно и начините за постигане и крайния резултат са различни. ако сравниш краката на футболиста с най-голям крак и краката на сериозен културист(не само на Рони) ..... има голяма разлика.за гърбовете вече казаха.така е за всички останали групи.и прави разлика между добре развито тяло и културизъм.при тренировките за ББ целта е мускулна маса, а не бързина, отскок, сила и тнт и тя се натрупва по-бързо, отколкото с друг вид спорт.
напр. един футболист на 32-33г има относително големи крака постигнати с поне 20г тренировки.и има само големи крака - нищо друго.ако тренираш толкова години културизъм ще си много по-напред във всички МГ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1