Тренировката ми за гръб - съвет, мнения

TU

18.05.06
16:36

По принцип най-трудно си правя програмата за гръб и най не я усещам. 6 месеца вече подред правя набирания с широк хват пред гърди и смятам да го сменя. Ето идейката ми:
1. Набирания/скрипец пред гърди тесен хват (дланите ми не са към лицето) 4х8
2. Гребане с щанга или чук машина гребане отгоре - тука вие ще кажете 4х8
3. Придърпване на хоризонтален скрипец отдолу с тесен надхват 4х8

Чудя се дали да не сложа и екстензии, че кръстта ми е слаб май. В същия ден правя трапец и задно рамо по едно упражнение. Стаж 6 месеца 19 години 180/80

Мерси  :lol:

18.05.06
17:58

А мъртва ? За мен със гребането с щанга и мъртвата са ти основните.

18.05.06
18:05

еми следкато го комбинираш с трапец и задно рамо (аз тренирам гърба по същия начин) 3 упражнения са ти малко .. , вкарай тягата ако нямаш някви проблеми в кръста де :) , а може и мечка да пробваш

TU

18.05.06
18:20

Не искам да си натварвам кръста с тяга, без тва не е много силен. Знам, че тягата е супер упражнение.

18.05.06
19:43

[quote author=“tuocs”]Не искам да си натварвам кръста с тяга, без тва не е много силен. Знам, че тягата е супер упражнение.

абе супер упражнение не е понеже след години има странични ефекти от него
ще те боли кръста яко по-добре не я прави само хиперстензии

TU

18.05.06
22:12

Заначи горните 3 упражнения + екстензии 3х15. Добре ли е?

18.05.06
22:30

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“tuocs”]Не искам да си натварвам кръста с тяга, без тва не е много силен. Знам, че тягата е супер упражнение.

абе супер упражнение не е понеже след години има странични ефекти от него
ще те боли кръста яко по-добре не я прави само хиперстензии

Ще те боли ако го правиш неправилно (доста често срещано явление) ...и се напъваш със зверски кила... но предполагам времето ще си покаже дали съм прав...

18.05.06
22:46

сори за офф:
ми то аз преди да правя мъртва тяга пваря хиперстензии за разгрявка

19.05.06
12:03

Само на скрипци да тренираш, пак може да те боли кръста, ако не изпълняваш правилно упражненията. Но ако правиш тягата чисто, не само че няма да те боли кръста, ами и ще го заздравиш. Ако толкова се притесняваш, прави я с леки кила.

19.05.06
12:13

[quote author=“Ultima Ratio”]Само на скрипци да тренираш, пак може да те боли кръста, ако не изпълняваш правилно упражненията. Но ако правиш тягата чисто, не само че няма да те боли кръста, ами и ще го заздравиш. Ако толкова се притесняваш, прави я с леки кила.

тая мъртва тяга ми е мн безмислена
спокойно знам как се изпълнява и като я правя не ме боли кръста както и след трен пак нямам болки
абе е тъпо упражнение

TU

19.05.06
12:53

ОК благодаря на всички, коите писах, а второто упражнение с щанга ли да го правя или на машина. С щанга до сега не съм правил. А ако го сменя с дъмбел. Трябва да пробвам да видя как влиза.  :lol:

02.06.06
11:56

[quote author=“tuocs”]ОК благодаря на всички, коите писах, а второто упражнение с щанга ли да го правя или на машина. С щанга до сега не съм правил. А ако го сменя с дъмбел. Трябва да пробвам да видя как влиза.  :lol:

Аз бих ти препоръ4ал дъмбела

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1