Мускулна маса и махане на мазнини същевременно

29.05.06
18:35

Хора значи дайте ми някаква идея  сега съм 183 см/90 кг . Искам да сваля малко мазнинки и да се докарам до 80 кг като същевременно ми се ще и да трупна маса така 4е ми трябва комбинация някаква. Примерно амин+ л-карнитин или нещо такова вие ги 4аткате химиите. предложете ми  някакъв вариант който не е много скъп и е ефективен става въпрос и двете дейности да вървят успешно и да не си пречат!

29.05.06
18:41

Суроватичен нисковъглехидратен протеин + Fat Burner + L-Carnitine

Днес си взех тази комбинация за постигане на горе долу същата цел, само че имам да свалям не повече от 4-5кг ... малко да се изчистя го взех.

Протеина ти е за мускулите. Гледай да е нисковъглехидратен, за да не трупаш кг от там, след като искаш да сваляш... До пари и качество съфоромците ще кажат.

Бърнъра на мен ми препоръчаха и си взех - American Muscle’s Super Fat Burner - 100 таблетки (3 на ден) - за 1 месец - 19,50лв

L-Carnitine на Nutrim си взех - 60 таблетки (колко на ден е доста спорно, за теб около 4-5 на ден мисля, че ти трябват) - 15 дни - 18,50лв

29.05.06
18:44

Мен ако питаш това което си тръгнал да правиш е доста сложно и много трудно изпълнимо.Моето мнение е да направиш сега релеф и към септември почваш яко да ядеш и да вдигаш.Така продължаваш до април-май и процеса се повтаря.

HA

29.05.06
18:46

[quote author=“Balazzar”]Хора значи дайте ми някаква идея  сега съм 183 см/90 кг . Искам да сваля малко мазнинки и да се докарам до 80 кг като същевременно ми се ще и да трупна маса така 4е ми трябва комбинация някаква. Примерно амин+ л-карнитин или нещо такова вие ги 4аткате химиите. предложете ми  някакъв вариант който не е много скъп и е ефективен става въпрос и двете дейности да вървят успешно и да не си пречат!

аминото и л-карнитина са ДОБАВКИ а не химиии.

Това, което искаш е невъзможно.Първо сси тренирай с някакъв сплит за маса и си вземи съответните добавки - суроватъчен протеин, креатин, глутамин.След като натрупаш мускулна маса(което не става никак бързо) тогава може да орелефиш.Най-важното все пак е не каква “химия” ще вземеш, а хранителния ти режим.Поразрови се малко из сайта и ще намериш каквото ти трябва.

Все пак напиши години, стаж в залата, тренировъчен сплит.....

29.05.06
19:04

Чак пък неизпълнимо..... по-скоро трудно, но не и неизпълнимо... всяка една тренировка, комбинирана с правилно хранене води до натрупване на мускулна маса.. а комбинацията с кардио и суплементи ще доведе до сваляне на мазно.... поради наличието на кардио и суплементи по-скоро ще натрупва по-бавно мускула....

Аз в момента се опитвам да изчистя (от скоро почнах сериозна диета с изчистено хранене) и си запазвам килограмите, но ръцете почнаха да се релефят малко по малко... това какво означава според теб? ;)

От началото на годината правя това, което и човека иска.... но се получава толкова бавно... ама няма как... нито искам да губя мускула, същевременно искам да трупам още, а и да сваля.... става, но много бавно :) особено без зоб пък :)

А, и още нещо - всички спортни добавки са химия.... ако растяха по дърветата щях да се съглася, че не са.... но се произвеждат по химичен път -> химия :)

29.05.06
20:03

Honzik, то4но и аз за това ги наричам химия всички неща щото се произвеждат по химичен път ясно ми е че иначе са добавки специално тези, това не е важно. В карайна сметка идеята на |Chosen| изглежда добра стига да е ефективна някой пробвал ли е такъв вариант и ако да да каже дали работи.
Впрочем не е ли по оферта човек да взима аминокиселини вместо протеини, нали в крайна сметка от протеина пак до аминокиселина се стига просто се пропуска процеса на преработката и предполагам 4е по тоя на4ин се усвояват аминокиселините по бързо (кажете и някаква прилични марки и модели за протеините или аминокиселините ако те са по подходящи, които пак да са съобразени със възможностите на обикновения човек, но и да стават зьа нещо) :)

29.05.06
21:43

с химия става.без химия(истинска) става , но е доста трудно и бавно, но не е невъзможно.трябват месеци диета, силови тернировки, кардио и добавки.

29.05.06
22:24

Честно казано като се зобиш ти трябва два пъти повече добавки, протеини и т.н., че да можеш да използваш тоя зоб... иначе ще го вземаш напразно.... просто зоба катализира процесите по-бързо и затова ефекта се вижда по-бързо :)

Но всеки си избира как да “играе играта”... :)

Sportex

29.05.06
22:51

[quote author=“Honzik”]Честно казано като се зобиш ти трябва два пъти повече добавки, протеини и т.н., че да можеш да използваш тоя зоб... иначе ще го вземаш напразно.... просто зоба катализира процесите по-бързо и затова ефекта се вижда по-бързо :)

Но всеки си избира как да “играе играта”... :)

Мда към зоба... си треат бая протеин иначе се твовиш за тоя дето духа. :lol:

29.05.06
23:03

Ти мани, не само протеин..... взимаш каквото се сетиш като добавки... витамини, минерали, чудо.... всичко се използва при правилно зобене.... но нека спрем темата, че не е за тук.... :)

Но ако ще се чисти мазно и качва мускул по едно и също време е добре да се взима много протеин (че и креатин, да креатин и глутамин), който да държи мускула да не тръгне с мазното :)

Sportex

29.05.06
23:08

[quote author=“Honzik”]

Но ако ще се чисти мазно и качва мускул по едно и също време е добре да се взима много протеин (че и креатин, да креатин и глутамин), който да държи мускула да не тръгне с мазното :)

Хубаво всичко ама е задължително протеина да е 80% и нагоре.

29.05.06
23:10

E, ти па.... то не може хич без въглехидрати и мазнини... т’ва само на протеин ше стане ебаси зверската кето диета.... че умре народа от глад :)

Sportex

29.05.06
23:15

[quote author=“Honzik”]E, ти па.... то не може хич без въглехидрати и мазнини... т’ва само на протеин ше стане ебаси зверската кето диета.... че умре народа от глад :)

Говорех за хранителната добавка(протеин) да е 80+%. Иначе НВД-то си има формули - аз не съм наясно с тех щото едва ли някога ще свалям. :oops:  :lol:

29.05.06
23:24

A, извинявай... не съм та разбрал..... да, дори 90% требе да е..... ако може и български (хахахахахах, майтап ;) )

Но дори когато сваляш си трябва да приемаш мазнини.... особено ненаситени...

29.05.06
23:30

Добре ако по4на да ям 3 пъти дневно по 150-200гр Пилешко филе и салата зелена  и сутрин примерно по 2-3 яайца и зимам протеини или амино киселини + ел карнитин + витамините които са нужни кво ще се полу4и ?

29.05.06
23:36

На туй се вика кето диета.... практически нямаш въглехидрати.... за енергия ще се гори протеина (доста неефективно), както и някакви мазнини от тялото ти...

Ама.... 600гр. пиле т.е. 120гр. протеин (грубо).... и от яйцата още 25гр.... 145гр.... и ако вкарваш още 150гр от шейкове... значи към 300гр отиват... за 90кг индивид, който има нужда от около 200гр.... малко ще е.... ше губиш мускул така... просто тоя протеин няма да може да ти дава енергията, от която имаш нужда.....

По-скоро е добре да правиш НВД или да правиш въглехидратни шокове с дни на много малко въглехидрати (когато не тренираш) и дни на много въглехидрати  (когато тренираш).... примерно 100гр. когато почиваш и 550 когато тренираш.... проблема в случая е, че не те познавам лично, че да мога да ти кажа точно... по-скоро пробвай НВД и суплементи :) само на протеин няма да изкараш :)

30.05.06
01:56

Как мога да преценя колко въглехидрати ми трябват, за да не се набавя енергия от другаде?

30.05.06
07:18

Добре а ако се увели4и коли4еството с  на пилето на да кажем 300гр на ядене това  ще няправи 180г проътеин от пилето и ако зимам по 180 г от шейкове и ям по 3-4 яайца и горе долу ги докарам 400г протеин няма ли да е достатъчно, а и ако взимам л-карнитин катохората той всъщност не спомага ли за разграждането на мзнините и употребата им за основен енергиен изто4ник?

30.05.06
09:11

Chosen, много сложен въпрос ми задаваш :) Това е доста индивидуално до всеки човек и не може да се каже ей така просто, средно аритметично... все пак си жив организъм, не Lada 1500S… :)

Balazzar, основен енергиен източник са въглехидратите.... ако ще и 10гр. Карнитин да пиеш, пак не можеш да приспособиш тялото си да смени въглехидратите с мазнини... това не става току така :) Ако искаш опитай с 400гр. протеин на ден и без никакви въглехидрати, то ще си проличи... ако ти избяга силата и не се чувстваш толкова енергичен вече мисля ще ти стане ясно, че имаш нужда от поне малко въглехидрати :)

31.05.06
19:32

Загледах се днес, че колата  има само въглехидрати по 10.6г на 100мЛ, демек ако пия по 1 шише от 0.5Л ще приемам по 53 гр въглехидрати а при литар са 106 мислите ли 4е ще има отрицателен ефект и всъщност тея въглехидрати подходящи ли са за моите цели?
и всъщност как то4но се определя примерно НВДто при положение 4е нямаш идя колко въглехидратаи и протеини ти трябват дневно и по колко гориш сигурно има някакъв начин

31.05.06
20:03

Тези въглехидрати в колата хич не ти трябват.

и всъщност как то4но се определя примерно НВДто при положение 4е нямаш идя колко въглехидратаи и протеини ти трябват дневно и по колко гориш сигурно има някакъв начин

Трябва да направиш калорииния баланс отрицателен. Изчисли си колко калории си приемал до сега. После като си построш НВД-то , трябва да видиш колко калории ти доставя. Трябва да са по-малко отколкото преди си поемал.
Въглехидратите можеш да ги направиш на 1 грам на килограм телесно тегло. Протеините можеш да ги вдигнеш до 3,5 грама. Мазнините не знам колко грама трябва да са на килограм телесно тегло.
Нека други да кажат.

31.05.06
20:09

[quote author=“Balazzar”]Загледах се днес, че колата  има само въглехидрати по 10.6г на 100мЛ, демек ако пия по 1 шише от 0.5Л ще приемам по 53 гр въглехидрати а при литар са 106 мислите ли 4е ще има отрицателен ефект и всъщност тея въглехидрати подходящи ли са за моите цели?
и всъщност как то4но се определя примерно НВДто при положение 4е нямаш идя колко въглехидратаи и протеини ти трябват дневно и по колко гориш сигурно има някакъв начин

Определено не ти трябва да пиеш захар. Забрави за нея, независимо под каква форма е.

[quote author=“diksi”]Въглехидратите можеш да ги направиш на 1 грам на килограм телесно тегло. Протеините можеш да ги вдигнеш до 3,5 грама. Мазнините не знам колко грама трябва да са на килограм телесно тегло.
Нека други да кажат.

Еми колкото остане от калориите ;) То няма голям избор, след като си нагласил белтъците и въглехидратите и си спазваш калориите ;)

31.05.06
22:30

[quote author=“diksi”]Мазнините не знам колко грама трябва да са на килограм телесно тегло.
Нека други да кажат.

Не повече от 40-60гр дневно... 60 като абсолютен максимум (щото е голям)...

31.05.06
22:40

[quote author=“Honzik”][quote author=“diksi”]Мазнините не знам колко грама трябва да са на килограм телесно тегло.
Нека други да кажат.

Не повече от 40-60гр дневно... 60 като абсолютен максимум (щото е голям)...

Аз до колкото знам мазнините се приемат не на килограм лично тегло а като % калории.В основен период 30% от калориите трябва да са от мазнини а за случая в който ем се качва ем се чисти нз колко требва да са.

31.05.06
23:06

Така е, но аз принципно давам абсолютния максимум в случая.... дори 60 може да са много, че са повече от 500 калории... но просто някои не могат да си позволят чак толкова чиста НВД, зат’ва трябва да е ясно до къде може да е стигне..... но и все пак има разлика между мазнини и мазнини... едните са по-полезни от другите ;)

31.05.06
23:14

Извинявам се не исках да цитирам теб а само частта от мнението на Дикси ;) Иначе ти си прав не ми се смятаха каории защото съм доста изморен иначе си прав отново ;)

31.05.06
23:19

Е аз в момента съм седнал, ама айде ;) ;)

Иначе в някои случаи и 60гр са много.... заради тия 500 калории... ама ако човека е като мен и няма времето и възможността (не говорим за финанси) да спазват точно такава диета поне трябва да са ясни толерансите... щото аз работя на 2 места, където условията за хранене са крайно неблагоприятни и не мога всеки ден да правя всичко на 100% :)

31.05.06
23:21

Редовните ученици също имат такъв проблем ;)

31.05.06
23:26

З@еби ти тая работа.... докато ходех на даскало ми беше най-лесно.... имаш междучасия, това-онова.... сега с бачкането никой не го интересува, че трябва да ядеш точно еди в колко си часа :)

01.06.06
01:07

Казз прав си и Хонзик също и аз съм ученик  и на истина е трудно на даскалото да ядеш качествена храна там има само някви закуски тва е положението , но то като се замисли човек ако искаш да си точен на сто процента трябва да си се отдал само на това(ББ) ! поне аз така мисля

01.06.06
09:53

[quote author=“Honzik”][quote author=“diksi”]Мазнините не знам колко грама трябва да са на килограм телесно тегло.
Нека други да кажат.

Не повече от 40-60гр дневно... 60 като абсолютен максимум (щото е голям)...

В грамове не може да се каже просто така точно колко трябва да са, зависи от много неща, като колко калории ядеш и другите компоненти.
Нагласяш си белтъците, нагласаш си въглехидратите, и каквото остане от калориите се пада на мазнините (няма какво друго да бъде).
60 грама са добре за ВВД, когато ядеш много въглехидрати, но не и за НВД, освен ако не си на 1000 калории ;).
Ето например аз, когато ядях 2200 калории. 200 белтъци - 800 калории. 100 въгл. (обиктовено 50) - 400 (200) ккал. Остават 1000 - 1200 калории от мазнини ~ 111 - 133 грама.
Никога не съм ги следил и ограничавал специално и всъщност, не знаех колко се падат в грамове, чак сега ги сметнах ;)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1