Програма за абсолютно начинаещ

GO

29.05.06
19:47

Здравейте, днес за първи път стъпих в зала и както се досещате съм адски нахъсан и амбициран да развия тялото си. Да, ама не съм много навътре в материята и бих се радвал на малко помощ. :D Намерил съм си хубава зала с всички необходими уреди и възнамерявам да ходя в понеделник сряда и петък.
На 15 години съм, тежа  70кг. и съм висок 170 см , според статията в сайта изглежда че съм по-скоро мезоморф ,както казах нямам никакъв стаж в залата. На първо време искам да махна едно коремче, не е голям но не ме радва никак. Разбрах че трябва да правя повече кардио, нали? От програмите в сайта се колебая междуЗа маса- абсолютни начинаещи и тези за изгаряне на мазнини- първи и втори вариант.
МОЛЯ, посъветвайте ме кое да избера и ако можете направете някои поправки, като за абсолютен лаик. Също се интересувам от някакъв хранителен режим.  :?

Благодаря предварително!

29.05.06
20:39

ми на първо време трябва да видиш какво искаш да правиш смисъл ти питаш за два коренно различни типа тренировка и ако избереш да сваляш то “повече кардио” няма да ти е само достатъчно - трябва и диета.А за програмата за начинаеши за маса е добра за теб и мисля че с нея ще можеш да напреднеш но по лично мое мнение за да имаш по-дибри резултати напред я спазваи т.е. не тренирай по нея 2-3 седмици и да кажеш оооо леко ми искам друго,усъвършенствай упражненията...

УСПЕХ

GO

30.05.06
14:15

[quote author=“Don_Korleone”]ми на първо време трябва да видиш какво искаш да правиш смисъл ти питаш за два коренно различни типа тренировка и ако избереш да сваляш то “повече кардио” няма да ти е само достатъчно - трябва и диета.А за програмата за начинаеши за маса е добра за теб и мисля че с нея ще можеш да напреднеш но по лично мое мнение за да имаш по-дибри резултати напред я спазваи т.е. не тренирай по нея 2-3 седмици и да кажеш оооо леко ми искам друго,усъвършенствай упражненията...

УСПЕХ

Мерси за отговора.Значи аз днес почвам “въглехидратна диета” и повече кардио,като се старая да осъвършенствам всички упражнения от програмата и след 2 седмици като ми свърши диетата да почна да се работя по нея.Добре ли съм разбрал и ще има ли смисъл от това,което ще направя?

30.05.06
14:32

каква диета по - точно ниско въглехидратна или ВВД

GO

31.05.06
06:35

[quote author=“Don_Korleone”]каква диета по - точно ниско въглехидратна или ВВД

ниско въглехидратна,но мисля,че не е най-подходящата затова минавам просто на разделно хранене като не ям сладки неща и хляб.
На кои упражнения да наблегна?

31.05.06
13:25

15 години, 170 см, 70 килограма... по тези данни бих те определил като мезоморфен тип. За диетата. Мисля, че по-правилното е БЕЗвъглехидратна диета :). Аз също съм я правил. Закусвах с минерална вода, маслини, пуешко филе. Не ми понесе. Зарязах я. Без Кола, майонеза, шоколад, плодове, ядки?... Не. Освен това стигнах и до авитаминоза.
Целта на тази диета е да предизвика разграждане на липидите поради въглехидратния глад на организма. Т.е. колкото и да се тъпчеш с позволените от диетата продукти, през първата седмица вечно се чувстваш гладен. Ужасно. При положение, че държиш да я спазваш, смятам че фитнеса няма да е много ефективен. Вярно, протеините, които поемаш с месните продукти са потенциален градивен материал, но липсата на въглехидрати, а оттам на гликоген за работата на мускулите ми изглежда като пречка за добра тренировка.
Ако желаеш да свалиш килца, трябва да наблегнеш на кардиотренинга и да се храниш без липси... На тази възраст ти растеш интензивно, затова пълноценното, богато меню ти е необходимо. Все пак може да намалиш опакованите сладости, защото излишният вългехидрат се складира като мастна тъкан. Препоръчвам ти засега да оставиш диетата и да стъпиш здраво на педалите и пътеката и евентуално да комбинираш с предложения на сайта сплит за начинаещи.
Най-важното, което трябва да запомниш е, че ти си във фитнес залата, за да служиш на тялото си (малко зловещо прозвуча), а не на чуждите погледи. За начинаещите е много характерен синдрома на macho-wanna-be, който ги кара да се излагат с малко повторения с непосилни тежести, за да не изглеждат “слаби и хилави”. Запомни, че мускулестият мъжага вече се валя в прахта и понамирисва на нафталин. Слабият, релефен мъж е на мода.

GO

01.06.06
15:03

[quote author=“de3pkeeper”]15 години, 170 см, 70 килограма... по тези данни бих те определил като мезоморфен тип. За диетата. Мисля, че по-правилното е БЕЗвъглехидратна диета :). Аз също съм я правил. Закусвах с минерална вода, маслини, пуешко филе. Не ми понесе. Зарязах я. Без Кола, майонеза, шоколад, плодове, ядки?... Не. Освен това стигнах и до авитаминоза.
Целта на тази диета е да предизвика разграждане на липидите поради въглехидратния глад на организма. Т.е. колкото и да се тъпчеш с позволените от диетата продукти, през първата седмица вечно се чувстваш гладен. Ужасно. При положение, че държиш да я спазваш, смятам че фитнеса няма да е много ефективен. Вярно, протеините, които поемаш с месните продукти са потенциален градивен материал, но липсата на въглехидрати, а оттам на гликоген за работата на мускулите ми изглежда като пречка за добра тренировка.
Ако желаеш да свалиш килца, трябва да наблегнеш на кардиотренинга и да се храниш без липси... На тази възраст ти растеш интензивно, затова пълноценното, богато меню ти е необходимо. Все пак може да намалиш опакованите сладости, защото излишният вългехидрат се складира като мастна тъкан. Препоръчвам ти засега да оставиш диетата и да стъпиш здраво на педалите и пътеката и евентуално да комбинираш с предложения на сайта сплит за начинаещи.
Най-важното, което трябва да запомниш е, че ти си във фитнес залата, за да служиш на тялото си (малко зловещо прозвуча), а не на чуждите погледи. За начинаещите е много характерен синдрома на macho-wanna-be, който ги кара да се излагат с малко повторения с непосилни тежести, за да не изглеждат “слаби и хилави”. Запомни, че мускулестият мъжага вече се валя в прахта и понамирисва на нафталин. Слабият, релефен мъж е на мода.

Мерси.Аз вече се отказах от диетата просто за 2 часа си умрях от глад.Вече си ям нормално като съм изключил слдките неща от менюто си(поне както каза опакованите).Всъщност не съм много дебел много мъничко ми е коремчето но мисля,че във фитнес залата ще се справя с него.Благодаря за отговорите!Бяхте ми много от полза.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1