Коремната мускулатура

30.05.06
17:10

Понеже виждам че тука повечето са пичове и са запалени по фитнеса имам някои питания към вас.Значи аз съм на 18 години,НЕ ходя на фитнес,щото мисля че ми е още рано,но почти всеки ден си правя вкъщи коремни,лицеви и гирички...От около година и нещо насам правя почти секи ден по около 150 коремни но пресата ми не е хубава....горната част горе-долу ама от пъпа надолу имам един неприятен пласт който прикрива и без тва слабо оформените плочки...напоследък почнах и да тичам 3-4 пъти седмично по 3-4 км ама не знам нещо почвам да се отчайвам че никога няма да имам хубава преса без да хода яко на фитнес и да бия секви медикаменти....вие какво мислите по въпроса може ли без фитнес и добавки да стане нещо...

30.05.06
17:31

150 коремни всеки ден си е загуба на време, което може по - добре да оползотвориш във фитнеса. На 18 можеше отдавна да си започнал, тук повечето тренират от доста по - ранна възраст ;)
Мазнините от пресата се махат с диета, а не с коремни преси. Плочки се правят с тежести, а не с безкрани повторения.
Най сайта и на форума всичко е описано подробно.

01.06.06
22:37

някой все пак ще ме удостой ли с отговор ? :?:  :?:  :?:

01.06.06
23:56

[quote author=“korpusito”]някой все пак ще ме удостой ли с отговор ? :?:  :?:  :?:

Ти не виждаш ли какво ти е написал Петко К, какво искаш повече, някой да ти каже че по 150000 преси на ден е добре ли... е не е
Виж поста на Петко К

02.06.06
08:04

няма да имам хубава преса без да хода яко на фитнес и да бия секви медикаменти

Само от това изречение се разбира ,че не си чел достатъчно.Виж в сайта статиите и упражненията.Ако искаш добър корем трябва да правиш кардио тренировка и да минеш на НВД(Ниско въглехидратна диета).Трябва да правиш коремните преси с тежести,за да имаш по-големи мускули на корема не само очертани.

16.06.06
19:17

Петко К какво имаш предвид под това че хубава преса се прави с тежести..имаш предвид за добре оформени плочки или за големи мускули на корема

16.06.06
21:16

[quote author=”Петко К”] Плочки се правят с тежести, а не с безкрани повторения.

Точно си му казал на човека, с изключение на горното.

Никакъв проблем при едно сваляне на мазнини да се правят плочки. Пример: посети някой карате доджо. Всъщност, най-добрите преси който съм виждал на живо са били тези състезатели по бойни изкуства/за инфо тези хора които визирам не взимат никаква химия с изключение на аминокиселини и то много епизодично/, а не на всякакви фитнес привържаници.
Имаше примерно едно момче дето плочните му бяха перфектни даже и без да си стяга корема. Вярно е че имаше супер нисъл процент мазнини.


Иначе диетата е основното.

eazymoney

17.06.06
09:26

Както писаха другите, храненето е много важно, в твоя случай хапвай по-малко мазнини и въглехидрати, изключи белия хляб и пърженото задължително. Тичането си е супер тренировка, но пробвай да стигнеш до 5 км., като увеличаваш всеки път разстоянието - примерно с по 100-200 метра. Друго добро упражниение за топене на мазнини е велоаргометър.

Това упражнение е за долната част на корема: http://www.bb-team.org/exercise/000064.php

17.06.06
11:08

[quote author=“eazymoney”]

Това упражнение е за долната част на корема: http://www.bb-team.org/exercise/000064.php

За това упражнение искам да попитам нещо.

Тъй като нямам къде да вися в нас, го изпълнявам от лег, т.е лягам на земята по гръб и си вдигам краката колкото мога, както е показано на снимката. Нали това е: “Повдигане от лег - това е най-популярният вариант на упражнението. Можете да използвате и хоризонтален лег, и лег под наклон с главата горе. С нарастване на налона към главата, се повишава степента на трудност за изпълнение на упражнението. “

Защо имам чувството, че си натоварвам много повече горната част на краката, отколкото корема!? Някакви идеи дали не го изпълнявам правилно или пък просто изпълнено по този начин, се натовара корема по-малко?

eazymoney

18.06.06
11:11

Пробвай да го правиш по-бавно, като в горната точка задържаш малко. Също така за непрекъснато напрежение не докосвай пода с краката в долната точка, а ги дръж във въздуха..

19.06.06
11:10

[quote author=”|Chosen|”]

Защо имам чувството, че си натоварвам много повече горната част на краката, отколкото корема!? Някакви идеи дали не го изпълнявам правилно или пък просто изпълнено по този начин, се натовара корема по-малко?

Защото краката участват доста активно, няма начин. Дръж ги леко свити, не пускай до края и се стреми да подържаш постоянно напрежение в корема.

диетата прави (показва) пресата. инак всяко упражнение сия натоварва. дори и клека, особено клека!

19.06.06
16:00

[quote author=“bgtrener”]диетата прави (показва) пресата. инак всяко упражнение сия натоварва. дори и клека, особено клека!

Абсолютно,и не само той ,а и мъртвата тяга.Въобще всичко базови

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1