02.06.06
21:32
Имам може би прост проблем, но все пак да поискам някакво компетентно мнение...
На 18 г съм, 66 кила ( това също ми е проблем), 1,81 висок, 1 година безрезултатни опити да кача маса...
Та главния ми проблем е, че в грърдите нямам никъв напредък, тренировката на лега ми е с по 60, максимално 70 кила със зор...
Правя и полулег, а след това и флайс.... много, ама много рядко сменям тея упражнения.
А тва към което се стремя е главно целия гръден кош....някакви идеи?
02.06.06
21:57
[quote author=“bezkoz”]Имам може би прост проблем, но все пак да поискам някакво компетентно мнение...
На 18 г съм, 66 кила ( това също ми е проблем), 1,81 висок, 1 година безрезултатни опити да кача маса...
Та главния ми проблем е, че в грърдите нямам никъв напредък, тренировката на лега ми е с по 60, максимално 70 кила със зор...
Правя и полулег, а след това и флайс.... много, ама много рядко сменям тея упражнения.
Ами основните упражнения за гръден кош са НАБИРАНИЯТА с широк хват , след това идва полуовърът.
02.06.06
22:31
http://www.bb-team.org/exercise/000056.php
03.06.06
10:12
[quote author=“bezkoz”]Имам може би прост проблем, но все пак да поискам някакво компетентно мнение...
Аз ти предлагам да пробваш следното:клек в суперсерия с пулоувъра за месец.При мен проработи добре. :)
03.06.06
17:22
на тея
66 кг с колко искаш да праиш на лежанката със 100 ли ? я земи качи маса и тогава пускай глупави теми
гръдния ти кош по голям като костна с - ма няма да стане или ако стане от пуловера с келка шее малко просто си ектоморфна структура
яж много тренирай здраво но умерено и това е .
Единствената причина да не можеш да качиш маса е, че не се храниш правилно. Ако средния ти дневен прием е над средния ти дневен разход храната няма просто да стане на въздух в тялото ти - ще ти се повиши теглото. Много е говорено и много места из форума може да намериш инфо, но общо взето си направи 6 (ШЕСТ) редовни хранения, като във всяко приемаш пълноценен протеин(такъв има в месо, яйчен белтък, извара, прясно мляко и всички млечни продукти). Ако се храниш през 3 часа и ядеш достатъчно ще усетиш промяната бързо.
Pull-over-a помага докато станеш на около 20, след това не. Но и те ти го казаха - на 66 кила 120 гръдна някак не може да очакваш, нали?
Много добре ви разбирам, но тва 4е съм само 66 кила не значи че не трябва да работя върху гръдния си кош...просто чувствам, че нямам пълноценна програма за тая част на тялото и попитах за идеи!!
Разбирам, 4е трябва да си вдигна масата, но тва ми е ясно...
Не замествай букви с цифри моля !!! Прочети правилата и ги спазвай
Astor
Виж сега, едно е да ти струва, че там изоставаш, друго е наистина да е така. Ако целиш вид и вида изостава - ок. Ако целиш сила не мисля, че изостава..аз съм 82 и на лежанка се мъча с 50-55, но на другите упражнения съм ок, равномерна ми е силата. Ако и при теб е така (равномерното разпределение на силата имам предвид, ако да кажем гребане правиш с около 80кг мисля, че е ок), не мисля, че има смисъл да акцентираш точно на гръдния пояс. Ако искаш разширение на костната система може да опиташ клек+пулоувър (чувал съм, че работело при някои хора). Но като цяло не мисля, че можеш да очакваш много повече, предвид ясно изразения ектоморф, който си.
06.06.06
21:23
Да при мен проработи идялно. :D
Аз днес го пробвах но направих само една серия защото се сетих едва в края за тази тренировка и имах само пще една серия клек но от другата седмица почвам.Кога горе-долу ше се проличи ако има ефект :?: До месец ше има ли подобрение :?:
Ако нямаш 20 или си на около 20 може да очакваш някаква промяна. Тренирай си, мери си гърдите през месец - ще има по сантиметър разлика, но не очаквай просто така да се промениш за няколкото тренировки видимо. Те хубавите неща стават бавно. :wink:
добре де, а тая тренировка с клека и пулоувера кога да я правя :?:
Аз правя гърди с бицепс, гръб с трицепс и рамо с крака..... при краката ли или при гърдите е по уместно :?:
И въобще как трябва да си разпределя програмата като я включа
07.06.06
20:47
[quote author=“bezkoz”]добре де, а тая тренировка с клека и пулоувера кога да я правя :?:
Аз правя гърди с бицепс, гръб с трицепс и рамо с крака..... при краката ли или при гърдите е по уместно :?:
И въобще как трябва да си разпределя програмата като я включа
Правиш го при краката.Първо клякаш, веднага след това без почивка правиш полуовера, и след като направиш и него тогава почиваш.Така след всяка серия клек.
Според мен всичко опира до ген...При мен например ръцете са ми големия проблем :? Тренирам от 2 години и са ми по 40см,но не мога да мръдна оттук...А сменям упражнения,слушам инструктори,но...
08.06.06
15:08
Да и според мене всеки си има слаба част !