03.06.06
01:05
Искам да получа по-голям обем на трапеца.У дома разполагам с две гири по 5 кила.Моля кажете някви упражнения с които да се получи голям този мускул.
С 5 кила никъв шанс да го развиеш този мускул. Трябват си големи гири за тая работа
03.06.06
09:37
Прав е колегата, няма как са “стресираш” мускула с толкова килограми дори да правиш по 100 повторения, иначе упражнението е елементарно: http://www.bb-team.org/exercise/000072.php
Слагаш н/о тежко в/у леглото и ако има за къде го хващаш от единия край и повдигаш.Трябва да си намериш нещо тежко,иначе няма да стане.
5kg ми тежи шалтето ти трапец ще развиваш.Аватара ти си го бива :P :shock: :o
Напълни две големи туби (така едно поне 20 - 25 литра) с вода и действай ;) Като ти олекнат, ги напълни с пясък :lol:
Щом искаш нещо голямо прави нещо по - голямо, като за начало намери си щанга с повечко тежести, с трици (5 кг.) маймуни не се ловят
Аз лично за трапец в домашни условия правя т.нар. “тилни опори”.Заставам на 2 стола,с около 1,5 метра разстояние м/у тях-петите са ми на единия,а ръцете са ми на другия и пускам максимално до долу,но внимавай да не се разтегнеш :P
Упс...извинявайте за предишното ми мнение...не съм прочел внимателно въпроса...говоря за трицепс,а то е било трапец...Извинявайте пак!!! :oops:
Петко К - няма проблеми, но ще е още по - добре, ако не пускаш поредни мнения.