05.06.06
15:54
Искам някаква фитнес програмка която видимо ще покачи мускулната ми маса.
Погледнах програмите в сайта и мисля че има две които ми допадат:
http://www.bb-team.org/training/000157.php
http://www.bb-team.org/training/000158.php
Чакам мнението на някой напреднал за да ми каже с коя програма да започвам.
П.П.Не ходя на фитнес но тренирам гребане от близо година вече.този спорт има резултат но аз искам повече за това ми кажете към коя програмка да се отправя.
П.П.П.Трябва ли да пия нещо?Казаха ми че няма да имам проблеми ако се захвана с някакви добавки.
П.П.П.П.На 14 години ; 58 кг ; 183 см (килограмите са малко за ръста)
Мерси предварително!
научете се да не харесвате програми по броя и вида упржнения , а по мускулни групи и време за възстановяване - като видиш например гърди и бицепс в един ден това означава че ще тренираш през този ден тези две мускулни групи с упражнения които ти ги натоварват така както ти се иска на теб
преди малко написах в един друг форум същото - никакви проблеми да тренираш и да взимаш точно тези добавки просто на твойта възраст хората растът на височина на кости на акъл и малко бавно идва ефекта от натрупване на обеми, трябва да наблягаш на сила и издръжливост прави по над 10 повторения и не се лъжи да слизаш под 10 - сичко с времето си - успехи - махни краката на твойта възраст ти ги натоварваш достатъчно тренирай горната част на тялото и се стреми към гърди -гръб -рамо. Ръцете - бицепс и трицепс са уредите чрез които ще направиш по големи гърди ,гръб и рамо така че не ги ПРЕТРЕНИРВАЙ(бицепса и трицепса) някаде бях писал едни програмки точно за теб -
1 - гърди , предно рамо
2 - почивка
3 - гръб , трицепс, задно рамо
4 - почивка
5 - бицепс , средни рамо , корем, трапец
и има и много подобни които можеш да намериш ако разгледаш постовете ми
а за добавките - 1 глутамин2 протеин3амино к-ни4креатин
Не мислиш ли, че на 14 е малко рано за добавки и сериозно трупане на маса? Особено креатина. Аз смятам, че е рано даже за зала и тежести. Гребеш? Идеално, с гребане се става силен и едър, развива се издържливост и аеробен капацитет. Не се занимаваи с фитнес по мое мнение. На 14 е нормално да си лек и слаб (е, вярно, че по настоящем от тия на по 14 им мутанти по-едри от мен, ама това е друга тема). Ако се занимаваш с фитнес не скачай на големи тежести, не цели много маса от сега, изчакай до 16 по мое мниение. Прави повечко повторения. И не те съветвам да вземаш добавки. Особено креатина, аминокиселините са добро наистина, но...Нека и някой по-компетентен от мен се изкаже, н отова е моето мнение
ами според мен на 14 та до кам 18-20г. маса се трупа малко трудно поради факта че организма расте на дължина на сухожилия и на акъл :) и ефекта от тренировката като натрупване на обеми (маса) е незначителен , но факта че момчето тренира яката защото гребането един от сериозните спортове които праскат яко натоварване е повече от задължително да взима добавки като амино ,протеин , ГЛУТАМИН , креатин - за да се възстановява + добър хранителен режим и сън :). все пак говорим за тренировка с тежести - което все пак е целта на този форум , а относно начина на живот на хората на възраст от 14-20 няма да коментираме колко зле влияе той на метаболизма така че сами решавайте
Съгласен съм, че гребането е сред най-натоварващите спортове, но мисля че му е рано да се тъпче с мизерии. А на 17 вече няма никакви проблеми да се прави маса (опит ;) ) А относно начина на живот - мисля, че е много по-важен от това “колко и какво да пия” или “как да вдигна 100 на лежанка”. Вярно е, че основната тема и цел на форума е тренировките с тежести, но те се отразяват на цялостния ти живот. Наистина не е темата/времето да спорим за вредите и ползите, аз просто изказах мнението си по въпроса. Мисля, че тренира достатъчно сериозно, зада се заема и с тежести. Мисля, че е рано като възраст за такова нещо, да не говорим за добавки. А хранителен режим и сън е хубаво да има даже и без да се тренира ;)
съгласен съм marzipan но при условие че възрастовата граница е http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=487
Ами от мненията на първата страница от проучването имаше 2ма под 16. Точно за коео говорех и аз. 16 долна граница. Добавки даже по-късно ако пита мен, но аминокиселини, витамини, и евентуално протеин може и по това време някъде.
Така че като краен извод предлагам да се съгласим на:
Засега без тренировки с тежести и добавки
Внимание към хубаво хранене и добър сън
Внимание към здравето и обучението
стига нищо няма да им стане на хората от добавките, най-много да си набавят необходимите вещества които и без това немогат от “добрата” храна да се набавят и особенно при трениращ човек на неговата възрас той има нуйда още и от калции+витамин Д