Сплит за лятото

08.06.06
19:03

Здавейте.
Тренирам вече близо 1год и 6м по четеридневен сплит, но искам малко да променя програмата не защото съм недоволен , просто обстоятелствата го налагат :)
Тъй като в момента съм до по-късно на работа, а и е лято все пак и световното почва 8)  немога да си позволя да съм 4 дена на седмица в залата.
Идеята ми е да тренирам по 2 двудневен сплит, но нямам никакъв опит с такъв вид тренировки. Изчетох темите за Хеви Дюти и тази дето е три реда под мойта , но пак немога да преценя точно как да тренирам и как да разделя тренировките.
Спрял съм се на нещо от сорта : да правя по три мускулни групи на тренировка (гърди,крака,бицепс ; гръб,рамо,трицепс) по 2 упражнения по 3 серии , като се стремя да са достатъно тежки.
Мислях и по системата на Хеви Дюти да се пробвам,но по принцип тренировките ми не са от най-тежките и мисля че  няма да са достатъчно интензивни за да имам добри резултати 3 месеца, колкото смята да е сплита.


И така ако някои може да ми каже някаква идея или нешо такова . Хора който тренират по такива програми.
За 2 тренировачни дни дали ще имам пак добри резултати.Как е най-добре да комбинирам мускулните групи и упражнения.

Много се надявам
ПЕТКО К да ми даде някаква идея ,защото той беше писал че тренира по такъв начин, а и много добри снимки беше пуснал.

08.06.06
19:16

При два дни седмично няма чак такова значение как ще комбинираш мускулите, защото едва ли ще се претовариш. Този начин, дето го каза горе е добър. Други варианти - гърди, гръб, рамо в едната и ръце и крака в другата, или гръб, бицепс, задно рамо в едната и гърди, рамо, трицепс и квадрицепс в другата. Зависи на какво ще наблягаш повече.

08.06.06
19:37

Доста бързо се включи :D
Това за претоварването,което си писал... Всъщност идеята ми беше дали ще успея само чрез 2 дни тренировки да успея да стимулирам мускулите да растът. Иначе големият ми проблем са гърдите и там смятам да наблегна . А дали смяната на упражненията всяка тренировка е добра идея?

Пс: това за ръце и крака в една тренировка въобще не ми хрумна преди , иначе доста ми хареса . Обаче гръб и гърди заедно ...

защо да не ги стимулираш за два дни. само за инфо ,доста от нашите културисти, тренират само веднаж седмично, мускулна група. ако ги питаш дали не е малко, цитират Дориан!

09.06.06
18:10

[quote author=“bgtrener”]защо да не ги стимулираш за два дни. само за инфо ,доста от нашите културисти, тренират само веднаж седмично, мускулна група. ако ги питаш дали не е малко, цитират Дориан!

Съгласен съм, ама явно съм от хората който мислят че колкото повече тренираш толкова по-бързо ще напредваш.

09.06.06
23:36

[quote author=“Mussolini”]Съгласен съм, ама явно съм от хората който мислят че колкото повече тренираш толкова по-бързо ще напредваш.

Най голямата грешка на начинаещия....

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1