09.06.06
14:56
Кажете за колко време горе-долу реагира рамото при натоварвания през ден 14 серии х 14 повт. с тежест 12кг.
09.06.06
14:57
Релеф ли ще правиш с тия 12кила ?
това ясно, кажете ми за колко време реагира рамото.
Рамената са ми изоставаща група, време е да се промени.
:wink:
[quote author=“galant”]това ясно, кажете ми за колко време реагира рамото.
Рамената са ми изощаваще група, време е да се промени.
:wink:
Не знам какво имаш в предвид “изтощаваща група”, но с тия 12 кила маса скоро няма да видиш.Трябва доста по-тежки преси с щанга или с дъмбели.Това е основното за изграждане на раменете.Први поне 4-5 серии/тежки/ с повторения м/у 6-8 и след това работи в/у трите глави поотделно,предна,средна и задна.Най-добър завършен вид дава средната глава.Тя дава и ширината на раменния пояс.С тия дъмбели с които разполагаш може да постигнеш резултати,макар и бавни,но трябва да правиш изпълнението много бавно със задържане поне 5-10 сек. в пиковия момент
Миле,
едитнах си мнението.
Незнам какви глупости са ми се въртяли в главата.
Имам тежести, не се притеснвявай, около 500кг имам.
Добре, след колко време ще реагира рамото, кога ще има видим ефект?
*ако започна да тренирам по пресечена пирамида ?
*ако тренирам 80%, 60%, 40% ?
желая да станат видимо по-големи.
Все пак идва море :)
очаквам отговор и благодаря предварително
Първо грешно е да се поставят срокове, тялото не е машина за да изпълнява точно всичко.Тук нещата са комплексни, прави упражненията с такава тежест която ти позволява 8-10 повторения , в 9-14 серии (зависи от стажа), и ако се храниш и въстановяваш добре ще имаш резултати
Астор,
Сравнително добър стаж имам, около 4г.
Предполагам искаш да кажеш да приемам повече въглехидрати, добре но нали идва лято, самият организъм чисти.
Изобщо има ли смисъл да правя сега рамото, не е ли по-подходящо да го тренирам след лятото?
Другото, което не ми е ясно - рамото каква възстановителна сесия изисква?
[quote author=“galant”]Астор,
Сравнително добър стаж имам, около 4г.
Предполагам искаш да кажеш да приемам повече въглехидрати, добре но нали идва лято, самият организъм чисти.
Изобщо има ли смисъл да правя сега рамото, не е ли по-подходящо да го тренирам след лятото?
Другото, което не ми е ясно - рамото каква възстановителна сесия изисква?
Ти определяш дали да чистиш или да качваш , не тялото или лятото.
Ако искаш маса трябва тежко трениране с основни упражнения
интересно 4г. - 12кг! - що за въпрос ? би трябвало да си нясно за това време !
10.06.06
19:32
Това за рамото ми стана интересно и затова ще питам тук за да непускам нова тема! Значи кое упражнение да правя за цялото рамо ? и още нещо....мога ли да тренирам примерно предно и средно в един ден а задно в друг ден с грьб за да акцентирам в/у него?
Раменни преси.
Да, можеш.
10.06.06
20:17
А за задното рамо като е изостанало какво да правя?Да го тренирам ли по 2 пьти на седмица или по един пьт здраво?
10.06.06
21:52
задното рамо е един от най-малките мускули в тялото, трябват малко упражнение даже 2 понякога са много
Разбрах каквото ме интересуваше.
Благодаря на всички.
cleaner,
от толкова се занимавам с професионален спорт.
Винаги съм вдигал само определени упражнение, от скоро започнах да се занимавам с фитнес.
Може би не се изказах правилно.
НЕ са 12кг, а 24кг.
ASTOR,
да, но всеизвестно е, че през лятото е по-трудно да покачиш размерите.