Вапрос..... но не знам дали е за тука :)

HEAVEN

10.06.06
10:03

Искам да попитам как да си определя ТИп-а Тяло..... Екто..ендо..мезоморф???

Мерси Предварително!!

RE

10.06.06
10:16

Ето ти инфо:

Ектоморф

Ектоморфният тип е строен и слаб, с тънки кости, с дълги ръце и крака и издължени мускули. Ектоморфите качват маса много трудно и след това лесно я губят. Те се характеризират с релефни тела и нисък процент подкожни мазнини. Жените ектоморфи обикновено се радват на своя тип тяло, но за мъжете то може да бъде сериозен проблем. Ектоморфите имат много бърз метаболизъм
 


Мезоморф
Мезоморфният тип има най-добрите генетични предпоставки за изграждане на мускули. Те се характеризират с атлетични тела. Мезоморфите бързо реагират на тренировките и лесно изграждат мускулна маса. Към това се прибавя и природно голямата физическа сила. Този тип няма проблем нито с качването на мускулна маса, нито с постигането на дълбок релеф. Мезоморфите имат широк гръден кош и масивни мускули. Дори неспазването на стриктен тренировъчен/хранителен режим не винаги повлиява на добрата генетика на Мезоморфа. Последното не трябва да е причина да нарушавате тренировката и диетата си.

Ендоморф

Този тип се характеризира с дебели и силни кости. Закръглените форми и високият процент подкожни мазнини са присъщи за Ендоморфа. Този тип няма проблем с качването на маса, но най-трудно може да постигне релефна мускулатура. Ендоморфите имат забавена обмяна на веществата и трябва да внимават с натрупването на излишни килограми.

10.06.06
10:38

Аз съм нещо средно между мезоморф и ендоморф , тъй като имам масивни кости , но пък не бих казал че съм с закръглени форми .... даже хич , имам си ясно изразени мускули на места , за тва се чуда кво съм :)

10.06.06
11:25

Дай снимка,прецени какъв метаболизъм имаш и ше ти помогна ;)

StronG™

10.06.06
11:30

незнам дали е вьзможно но мисля че сьм  Меземорф от крьста нагоре а краката ендоморфни.... Кажете вьзможно ли е Но какво ви питам....трябва и аз да си сложа снимка да се посмеете с мен :)

И трите вида така както са описани много рядко се срещат в природата.Повечето тела са комбинация между два или дори три типа.

10.06.06
14:37

[quote author=“ivan.shishmanov”]И трите вида така както са описани много рядко се срещат в природата.Повечето тела са комбинация между два или дори три типа.

Примерно ендомезоморфен или ектомезоморфен.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1