13.06.06
14:03
Оня ден в залата докато един приятел тренираше дойде един човек, и ни посъветва да не се хващаме на най-широкото, а колкото ни е гръдния кош или ръцете на ширина (в моята зала “успоредката” за кофички не е съвсем успоредна, а се стеснява, така че имаш избор от около метър до около 40 см)
Прав ли е според вас? Аз днес така ги правих, на по-тесен хват (преди правех на най-широкото) и като че ли е по-лесно, но натораврането си стои добре в гърдите, даже рамото и трицепса май се товарят по-малко, засега не мога да преценя, все още си ям яйцата след тренировката.
Кажете си мнението, всеки според убеждения и опит
Колкото е по-широк хвата, толкова акцента е по-голям към гърдите, а тесния към трицепса.
На теория да, но въпросът ми е друг, дали ако намалиш с малко ширината на хвата наторарването върху гърдите се запазва, като това върху трицепса и рамото отслабва? Вместо на метър на 80 см колкото ти е ширината на ръцете като си се отпуснал (примерно, де да знам точни мерки)
Разбира се, че не се хваща директно на най - широкото, зависи от човека. Малко по - широко от раменете е добре. Аз ползвам хват, като на лежанката, същото разстояние. На лежанката също не вдигам прекалено широко между другото.
Прекалено широкият хват измества натоварването от гърдите към раменете пък и съкращава амплитудата.