Ролята на рамото в лежанката...

21.06.06
13:23

Вчера за първи път от много време реших да го включа това упражнение в тренировката си за гърди. По принцип ми е много слабо, не знам защо. Техниката ми е вярна, опитвал съм и с по-тесен, и с по-широк хват, и с по-прибрани, и по-раздалечени лакти, все тая - рамото отказва първо, някак си натоварването се измества много натам в това упражнение...Някакви предложения как мога да оправя това...Или единствената алтернатива е “да чакам и да се надявам” както казва Ал. Дюма (т.е. да го правя, пък да се надявам че на даден етап ще се оправи)

Освен това след това имах странно усещане в рамото - към края на средната глава към ръката, и в края на задната откъм гърба и лопатката..Не точно болка, а точно “усещане” - едно никакво такова..
Предположения какво е имате ли?

21.06.06
17:10

[quote author=“root”][quote author=“AMAZER”]само неразбрах кое упражнение?! :roll:

И аз така  :oops:

:arrow: http://www.bb-team.org/exercise/000058.php
И аз не съм фен на лега... Не чуствам натоварването в гърдите, а в рамената. като при теб хвата ми е правилен, но... явно е индивидуално. Много рядко го използвам в тренировката си за гърди... Пробвай с дъмбели...

21.06.06
17:16

ами ако говорим за лег-а педложението ми е да тренираш рамо, за да не се издухва така бързо.. все пак е синергист. а имам и един въпрос къде сваляш точно лоста?

22.06.06
00:16

Чел съм статии, в които хранят доста лега. Че културистите не го ползвали изобщо, а само когато правят филми или интервюта тогава лягали на лежанката. Колкото си по-висок толкова по-трудно било правилното изпълнение и т.н. Аве с 2 думи машините били по-добри.
Замести лега с машини и флайс. Пробай, разбери кое ти се отразява най-добре.

22.06.06
00:25

Еми има си хава как да го правиш и да ти влиза в гърдите, въпреки че рамото ти е слабо. Просто приложи метода на предварително изтощение - примерно с пек-дек. Аз правя същото ама с кофичките, че взех да слагам по много кг.  на колана и ме е страх да не контузя нещо (само че с кросоувър)

zweio

22.06.06
00:59

Може би като го изпълняваш не сваляш щангата на гърдите ами по към врата.

22.06.06
01:42

Незбежно е,предното рамо влиза най-вече при полулега.

22.06.06
22:33

Ами техниката ми е правилна, в смисъл, че съм хващал хора да следят...И винаги са оставали изненадани как така рамото рязко отказва преди гърди. В конкретната тренировка беше трето упражнение, след 2х10 кофички, и флайс. Спускам щангата към зърната, и това е ок..
А рамото го тренирам, раменни преси правя с 40 кг в последна серия (или 50, малко е според зависи, варира от тренировка към тренировка), на лежанката последнаа ми серия не мога да я праяв с 60, т.е. едва ли е заради слабо рамо...

Мислите ли, че с постоянство ще се оправи и ще има полза от тоя лег?

23.06.06
10:29

Е явно можеш. :)
Отказва на 60 кила? Ами няма лошо де, малко по-малко и ще спре да отказва.  :)
Колкото до рамото - май при раменните преси, натоварването е по-различно - зад глава е в задно, а пред - предимно в предното рамо. Другото, което е, че не казваш кога тренираш лег - ако е скоро след рамо, може би рамото ти не е отпочинало след 40килограмовите преси и за това се уморява по-лесно.
При положение, че не си правил лег досега, не виждам причина да го спираш, защото не успяваш да вдигнеш повече от 60кг. 

дят...И винаги са оставали изненадани как така рамото рязко отказва преди гърди. В конкретната тренировка беше трето упражнение, след 2х10 кофички, и флайс

Лег-а май се пускаше, като първо или поне да е в началото на трен за гърди. Експериментирай - пробвай го, като първо...де да знам.
Аз съм го правил и като последно, след рамо....ама май не е много препоръчително, въпреки че го усещах по-яко.  :)

23.06.06
10:50

Отначалото и аз имах сьщия проблем но постепено взе да си влиза правилно. Просто прускаи кум зарната

23.06.06
10:59

[quote author=“x_3_mar”]Еми има си хава как да го правиш и да ти влиза в гърдите, въпреки че рамото ти е слабо. Просто приложи метода на предварително изтощение - примерно с пек-дек. Аз правя същото ама с кофичките, че взех да слагам по много кг.  на колана и ме е страх да не контузя нещо (само че с кросоувър)

Добра идея според мен.

Загрявай с лицеви опори после малко кофички и тогава лежанка. И изобщо загрявай стабилно.

И е странно това, че рамо го правиш с толкова а на лега загиваш. Ти да не правиш рамо преди гърди? Изобщо пускай гърди като първа група.

Това за усещането не го разбрах...

23.06.06
21:32

Гърди са ми първа мускулна група, след 2днвната почивка в програмата ми. Рамото е по-нататък, 4ти ден е (3ти е почивка, втори гръб)
Явно не е от техниката, нещо в баланса на силата е по-скоро...мислите ли , че постоянство ще помогне да с оправи (предвид че преди повее от половин година спрях да го правя, точно защото вдигах малко, и натоварвах повече рамото)?

24.06.06
10:12

Аз например, не вдигам от лег понеже винаги рамото ми се контузва, затова правя само повдигане от 30 градусов наклон, така успявам да не контузвам рамото, и ми действа страхотно на гърдите, а е важно и предистощението, наистина е много по добре ако умориш малко гърдите с пекдек или кросувър, така няма да ти треперят ръцете и ще съумееш да контролираш тежестта. Успех

25.06.06
12:56

Всъщност предварителното изтощение е не просто да направиш едно или 2 изолиращи упражнения преди основното, а да ги правиш  в комбинация и без почивка, най-много 5-10 сек. колкото да смениш уреда. Примено както в случея при лега, серия пек-дек(или кросоувър, или  флаис...)  и веднага без почивка на лежанката.
Само не знам за кво ги приказваме тия, щот колегата си знае неговото “постоянство ще помогне да с оправи”

30.06.06
08:30

Пробвай дроп серии, като не пускаш тежеста да опре до тялото. Обикновенно , хората които имат болка в раменете им препоръчват да не пускат тежеста до гърдите .
При мен дроп сериите винаги водят до зверско напомпване в гърдите.Не гледам повторенията а усещането за натоварване.Скоро пробвах метода на баааавното спускане и и бааавното изтласкване .Доста е ефикасно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1