Повече мазнини -> по-лесно качване на ММ?!?

22.06.06
16:22

Вярно ли е че колкото повече подкожни мазнини имаш, толкова по-лесно качваш ММ???

22.06.06
16:24

Не.

22.06.06
17:59

Определено Не.

22.06.06
19:49

И според мен не е вярно,дори е по-добре да си хърбa,отколкото прасчо,когато започваш,поне ще можеш да си позволиш да трупаш и мазно,след година визията ще бъде по-добра.Много хора изобщо не ги разбират работите,1000 човека ми казват,че се чудели един приятел защо ходи на зала,при положение,че бил много слаб. :lol:

22.06.06
20:22

[quote author=“vendeta”]Вярно ли е че колкото повече подкожни мазнини имаш, толкова по-лесно качваш ММ???

По-скоро ДА. И не защото мазнините ще ти помогнат с нещо, а защото са индикатор, че си по-скоро ендоморфен тип, съответно анаболните процеси са ти по присъщи. Това с известни уговорки , моля да не се бъркат причини и индикации.

22.06.06
20:57

[quote author=“StefanR”][quote author=“vendeta”]Вярно ли е че колкото повече подкожни мазнини имаш, толкова по-лесно качваш ММ???

По-скоро ДА. И не защото мазнините ще ти помогнат с нещо, а защото са индикатор, че си по-скоро ендоморфен тип, съответно анаболните процеси са ти по присъщи. Това с известни уговорки , моля да не се бъркат причини и индикации.

В голяма грешка си пич  :wink:

22.06.06
21:07

Ще поясня по-подробно. Ако се наблюдават двама души, и двамата на 25 години да кажем , и двамата високи 185, никога нетренирали. Единият обаче 95 кг. , а другият 65, познай кой ще качи по лесно повече чиста мускулна маса.Примера е малко опростен, но пък по ясен надявам се:-)

22.06.06
22:22

Мисля, че има истина в думите на StefanR. Но все пак, както каза и той, това е твърде относително. Най-малкото защото по-слабият и изчистен човек (от примера да речем) може да е мезоморф ;)
Но като цяло повече мазнини не е по-лесно качване на маса. Даже в един момент мисля, че пречт доста..т..е като станат над 16ина% може би, това е твърде на око преценено, имай предвид.

22.06.06
22:36

[quote author=“StefanR”]Ще поясня по-подробно. Ако се наблюдават двама души, и двамата на 25 години да кажем , и двамата високи 185, никога нетренирали. Единият обаче 95 кг. , а другият 65, познай кой ще качи по лесно повече чиста мускулна маса.Примера е малко опростен, но пък по ясен надявам се:-)

Не може да се каже кой ще качи повече чиста мускулна маса.
По - мазния със сигурност обаче ще качва повече мазнини ;)
И със сигурност няма да може да си позволи такава диета за масиране като слабият (освен ако не иска да заприлича на сумист), съответно и растежа му може да е по - бавен.

22.06.06
22:44

Всичко е тук-там. Зависи от твърде много фактори. Само че аз, например, имам доста мазнини, но съм качил много повече маса, отколкото мазнини, винаги съм си имал тая “покривка”, при това не съм пазил режими и диети. Докато познати, които са изчистени по природа не могат да качат толкова маса, дори да ядат повече от мен. Само че качват по-качествено, не само в сисъл на отношение мазнини-мускулна маса, ами и като сила и издържливост

22.06.06
22:59

Мазнините са източник на енергия и предполагам че мазния ще може да тренира повече без да се изморява толкова  :?  ,а тва го свързвам с оформяне на мускули  :?

22.06.06
23:12

[quote author=“Nazgul”]Мазнините са източник на енергия и предполагам че мазния ще може да тренира повече без да се изморява толкова  :?  ,а тва го свързвам с оформяне на мускули  :?

Само дето по време на тренировка не се ползват мазнините като източник на енергия.

22.06.06
23:13

От лични наблюдения смея да твърдя, че мазният се изморява по-бързо ;) Източник на енергия са при кардио тренировка само, при тренировките с тежести източник на енергия са други неща, но не и подкожните мазнини. Те ако бяха дебелите щяхме да ходим на зала гладни, и да отслабваме ;) Ех, мечтии...

23.06.06
08:27

Мойте наблюдения са,че хората които имат повечко мазнини могат по-лесно да ги превърнат в ММ,докато за слабите хора е  по-трудно да трупат (поне за мен де) :wink:  :wink:  :wink:

23.06.06
08:38

[quote author=“korpusito”]Мойте наблюдения са,че хората които имат повечко мазнини могат по-лесно да ги превърнат в ММ,докато за слабите хора е  по-трудно да трупат (поне за мен де) :wink:  :wink:  :wink:


А мойте наблюдения са, че си за бисерети с това превръщане на мазнини в ММ :wink: .

23.06.06
09:45

Съгласен съм със StefanR.

В същност директна връзка няма, но индиректната той я каза и даже пропусна нещо. В човешкото тяло няма случайни неща.

Ето още нещо което ще помогне на дебелия да качва ММ. :ускулети не се градят само “на протеини” както струва ми се има хора които си въобразяват и/или забравят, тъпчейки яко протеин, без оглед на енергията която поемат. Тялото не може да изгради ММ без достатъчно енергия, а дебелите хора имат значително по-малък шанс да не изпадат в ситуация на липса.  /И става дума за следтренировъчни процеси, то е ясно, че мезнините не помагат по време на тренировка, даже обратното защото -тежат. /

23.06.06
10:09

Принципно и аз съм склонен да дам глас за по-хърбавия, НО...на практика, не е баш така.
“Мазния” - спортува и ЗАЯКВА, а хърбавия спортува и заяква.
При втория е по-чисто, но от това, което съм виждал...хора със зверски тренировки и ядене, като разпрани, добиват ММ но главно си стоят релефни - релеф, ама на 70 кила.
Независимо, дали ви харесва или не, това си е въпрос и на ген, в наши дни и на химия.  :wink:

Колко може да заякне, някой който е 180см висок и тежи 60ина кила за година, качва 20 кила ММ и е капнал, тялото му се скапва и прави по травма на месец, защото костната му система не устисква на такава бърза промяна и натоварване.
А същия пример при някой, който е 180см, но си е 80кила - определено залагам, че макар и малко по-мазно, човека ще стане по-”як”, като го направи и по-чисто откъм химии и други боклуци, както и ще е по-малко застрашен от травми, в следствие на теглово претоварване.

А и, ако говорим за билдър-визия - по-мазния има повече шансове да добие такава.
Докато по-хърбавия, често пъти..никога не му проличава, че е ... билдър, а най-много заприличва на нормално сложен...

Това са теоретични примери, при равни други условия, подобни на които съм забелязвал на живо,  с уточнението че говорим за средно масивни кокаляци.  :)

Надявам се, че няма да се засегне някой или пък да се обезкуражи, все пак...
ВСИЧКО Е ИНДИВИДУАЛНО!  8)  :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1