Упражнения за по-топчест бицепс

TU

30.06.06
21:38

Явно от скотовото бицепса ми много се е удължил и искам да набъбне повече в средната част. С какви упражнения обаче? Сега правя:
1. сгъване с щанга 4х8
2. скотово с дъмбели 3х8
3. концентрично 3х8
Като третете упражнение го редувам със сгъване с щанга с надхват

30.06.06
22:34

Топчест- означава добре оформен връх, а това се постига със съответните упражнения.Но ако нямаш маса не очаквай чудеса

TU

30.06.06
22:48

Е не съм клечка, но не съм и с много маса - 36 санта е ръката ми. И кой са тези упражнения?

03.07.06
21:11

Концентричното е най- добро за връх, но ако искаш резултати го прави правилно, макар и с по-леки тежести.

03.07.06
22:03

ти от каде знаеш че тои не го прави правилно

Пиши с нормален цвят !!!
ASTOR

03.07.06
22:06

Незнам, но от опит знам, че много хора се хвърлят на големи тежести и пренебрегват правилното изпълнение. По-този начин не се постигат резултати :wink:

03.07.06
22:07

[quote author=“tuocs”]Явно от скотовото бицепса ми много се е удължил и искам да набъбне повече в средната част. С какви упражнения обаче? Сега правя:
1. сгъване с щанга 4х8
2. скотово с дъмбели 3х8
3. концентрично 3х8

За връх - концентрично сгъване

TU

03.07.06
22:53

ОК ми аз си го правя да продължавам значи  :D

IN

04.07.06
00:43

Абе аз съм стигнал до извода че за да имаш топчест бицепс си трябва добре развита както вътрешна така и външна глава...не може да очакваш че само с концентричното ще направиш топка.. :wink: ,щото аз примерно си имам топка на бицепса,но е само отвътре,и отвън погледната ръката ми не е много релефна(въпреки че нямам мазнини по нея :wink: )

06.07.06
10:47

[quote author=“tuocs”]Е не съм клечка, но не съм и с много маса - 36 санта е ръката ми. И кой са тези упражнения?

Като направиш 45 см. ще имаш хубава ръка. Сега е прекалено слаба.

06.07.06
10:54

A aз съм в дилема с това концентрично сгъване.

Правя го с 20кила и се чудя, дали да качвам, защото и преди, когато на другите упражнения и 10 ми бяха натежаваха(сега на всички с дъмбели съм на 20ка) си го правех с 20 кила и то му вкарвах по 4-5 серии с 20-ина кг и 15-20 повторения, та може би трябва да вдигна килата, а е силно възможно и техниката да ми куца.

Съвети някакви?  :?

06.07.06
11:24

:shock: 20 кила :shock: . Почти съм сигурен, че техниката ти куца, освен ако ръката ти не е 42-3 см и не правиш сгъване за бицепс с 50 кила :wink:

06.07.06
11:35

Бицепсово сгъване с крива щанга - 40, като ми е върхова серия, чукове с по 20..и въобще, освен скотовото всичките ги правя с по 20 на ръка (вече) - не знам, колко ми е точно ръката, ама концентричното винаги ми е било по-лесно, дори и като последно упражнение май най-малко се натоварвам с него, ама може би просто съм му свикнал или пък..наистина техниката, ама не виждам кое точно...гадно.

06.07.06
12:36

или го изпълняваш с помощта на гърба а? :wink:

06.07.06
12:46

Трудно ми е да си го представя, как си помагам с гръб, като е в неподвижно положение.

Ама всичко може...проблвал съм и с различни височини на пейката, ама пак същото.

06.07.06
13:51

Като го правиш не трябва да мърдаш рамото :!: И го прави, така че да усещаш как работи бицепса, дори и с малко кила, защото иначе няма файда :o

06.07.06
19:14

20кила на мен ми се струват малко множко нямаш ли няква снимка да та видим  :?

06.07.06
19:50

Има в темата със снимките
Ама ..не съм некъв здрав, вдигам за кеф - на лежанка вдигам супер малки кила.

07.07.06
19:22

[quote author=“NRG52”]Трудно ми е да си го представя, как си помагам с гръб, като е в неподвижно положение.

Ама всичко може...проблвал съм и с различни височини на пейката, ама пак същото.

най-често използвания чийтинг при концентричното е като си помагаш с гърба като се засилваш, но за теб нз  :wink:
според мен повечето хора го правят с по-малко кг поради факта, че им е последно упр за бицепс и е останало малко сила

08.07.06
16:34

да ви кажа честно моя бицепс е доста топчест въпреки че това упр. го правя 1 месечно ама исках да питам как това топче да го разтегля някакси бицепса ми расте посреда само немога да го обесна само ако можете да кажете кое упр. ще го разтегне

TU

08.07.06
17:26

[quote author=“teodo_92”]да ви кажа честно моя бицепс е доста топчест въпреки че това упр. го правя 1 месечно ама исках да питам как това топче да го разтегля някакси бицепса ми расте посреда само немога да го обесна само ако можете да кажете кое упр. ще го разтегне

Скотовото

[quote author=“tuocs”]Явно от скотовото бицепса ми много се е удължил и искам да набъбне повече в средната част. С какви упражнения обаче? Сега правя:
1. сгъване с щанга 4х8
2. скотово с дъмбели 3х8
3. концентрично 3х8

ако с тези не успяваш... няма с какво друго!
маса маса маса!

11.07.06
22:11

Концентричното си е класиката, според мен това е упражнението, което прави бицепса топчест.

11.07.06
22:57

Няма упражнение за “топчест ” бицепс. Няма такова нещо като трупане на маса в “средата ” на бицепса.  Повече маса и добър релеф , това е за визуализация на топчето :-)
Едит: И ген разбира се.

12.07.06
10:45

[quote author=“StefanR”]Няма упражнение за “топчест ” бицепс. Няма такова нещо като трупане на маса в “средата ” на бицепса.  Повече маса и добър релеф , това е за визуализация на топчето :-)
Едит: И ген разбира се.

добре го каза! накратко казано формата на бицепса зависи от мястото където се захваща мускула. ако имаш повече разтояние между лакътя и захватното място, то бицепсът ти ще е топчест(пример Лий Прийст и Рони), ако няма такова мястно то той никога! няма да стане топчест, но за сметка на това ще изглежда по масивен (Кевин Леврон).

Иначе като упражнения според това което съм чел концентричното е за горната част на бицепса, скот-а за долната, а сгъването от полу наколн е за “върха”!  :wink:

AL

12.07.06
16:48

1. сгъване с щанга 4х8
2. скотово с дъмбели 3х8
3. концентрично 3х8

Включи и хамър сгъвания-идеално упражнение за раздуване на ръцете.Куписи последния брой на”Олимп”,има много хубава статия касаеща твоя проблем/

13.07.06
00:40

а какви са тия “хамър” сгъвания ? !

Престани с тия въпроси в темите на другите, изместваш същинския въпрос
Съвет прочети повечко книги или в сайта
ASTOR

TU

13.07.06
08:37

[quote author=“DaMp370”]а какви са тия “хамър” сгъвания ? !

И аз това питам

13.07.06
11:59

[quote author=“tuocs”][quote author=“DaMp370”]а какви са тия “хамър” сгъвания ? !

И аз това питам

Прегледайте сайта де  :D :
цък

13.07.06
16:42

[quote author=“AMAZER]
добре го каза! накратко казано формата на бицепса зависи от мястото където се захваща мускула. ако имаш повече разтояние между лакътя и захватното място, то бицепсът ти ще е топчест(пример Лий Прийст и Рони), ако няма такова мястно то той никога! няма да стане топчест, но за сметка на това ще изглежда по масивен (Кевин Леврон).

Иначе като упражнения според това което съм чел концентричното е за горната част на бицепса, скот-а за долната, а сгъването от полу наколн е за “върха”!  :wink:

Аз съм от втората група.Освен това имам и дълги ръце и ми се струва че никога няма да имам въпросният и така желан връх.Ама това да ми е проблема :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1