велото въпрос

30.06.06
22:21

въпросът ми е следния:
да кажем въртиш педалите 40 мин
колко е голямо значението на пулса?

01.07.06
12:02

От пулсът зависи и горенето на мазнините  :wink:
Мисля че оптималният пулс за горене на мазнини беше м/у 115 и 135, но все пак изчакай някой по-компетентен да ти каже тъй като не съм абсолютно сигурен  :D

02.07.06
21:16

чакам още мнения .. какъв е оптималния пулс  :?:

03.07.06
00:15

[quote author=“valaraukarky”]чакам още мнения .. какъв е оптималния пулс  :?:

Не че не е писан ама 65-75% от  (220 - годините ти)

03.07.06
00:35

[quote author=“bb-team.org”]3. Интензитет - той се изчислява като процент от максималния пулс(максималния пулс е равен на 220 минус годините на атлета). Правилният интензитет на тренировката е най-важният параметър. Начинаещите трябва да започнат с около 55% от максималния си пулс, докато свикнат с натоварването. За по-напреднали атлети се препоръчва 65-75% от максималния пулс. Ако пулсът ви е прекалено нисък - не работите достатъчно ефективно. При висок пулс се натоварва сърдечносъдовата система.

Аз пък не мога да си меря пулса  :shock: 
:(

03.07.06
00:49

[quote author=”|Chosen|”][quote author=“bb-team.org”]3. Интензитет - той се изчислява като процент от максималния пулс(максималния пулс е равен на 220 минус годините на атлета). Правилният интензитет на тренировката е най-важният параметър. Начинаещите трябва да започнат с около 55% от максималния си пулс, докато свикнат с натоварването. За по-напреднали атлети се препоръчва 65-75% от максималния пулс. Ако пулсът ви е прекалено нисък - не работите достатъчно ефективно. При висок пулс се натоварва сърдечносъдовата система.

Аз пък не мога да си меря пулса  :shock: 
:(

Вземи си един апарат за кръвно (електронен за китка) и той показва пулса.Струват 50 лева +/- 10лв.

03.07.06
21:17

мерси пичове :wink:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1