01.07.06
22:52
Днес като правих гръб при набиранията вместо да почувствам натоварването в гърба го почуствах в бицепсите.Направих няколко серии и на скрипеца и там усетих натоварването в гърба.Та въпроса ми е да заменя ли набиранията със скрипец?
ми както искаш можеш да ги върти една седмица праиш на скрипеца а на др набирания така ша стресираш ммускола поразличен начин и гърба ще расте яко :wink:
Прави с широк надхват, колкото можеш дори и да са две. Скрипеца той си върви. Набиранията не ги пропускай. Ако правиш с тесен хват нормално е да усещаш много бицепса
[quote author=“teodo_92”]скипеца си върви ко искаш да кажеш с това
да си го прави искам да кажа!
02.07.06
10:46
Правя ги с широк надхват 3X10. teodo_92 смятам да пробвам да ги редувам
Винаги когато тренираш гръб се натоварва и бицепса. Както и при гърдите - трицепса. Нормално е. Въпроса е да натовариш наистина повече гърба отколкото бицепса.
P.S. Винаги съм се чудел защо някои предпочитат комбинацията гръб-трицепс и гърди-бицепс. Можеби не им остават сили за да ги комбинират гръб-бицепс, гърди-трицепс... :roll:
02.07.06
17:07
да но при мен се натоварва предимно бицепса, а в гърба почти не го осещам
няма правилна техника , ако ги правиш както трябва няма начин да не ги осетиш както трябва...
Ако правиш набиранията в умерен и тесен хват (какъвто според мен е по-правилно, особенно ако става дума за спортно приложно движение) просто полягай назад като дърпаш към корема.
Скрипеца според мен е само ако не ти достига сила за набирания и чукчета/гребане. Правиш ли 3-5 набирания, няма смисъл от скрипец, пък ако правиш много повече, закачай желязо.... и толкоз. Мако съм краен ама... :D
Ех, ако искаш да отделиш гръбен мускул “Х’ от гръбен мускул “У” и да набраздиш гръбен мускул “Z” тогаз скрипец може :D