Плийз, дайте акъл

06.09.04
16:54

Тренирам си на съвсем аматьорски начала вкъщи, имам си лежанка, права щанга, крива щанга и дъмбели.

Ръцете и краката са ми доста добре, обаче искам добри гърди и корем. В момента съм около 85 кг. Имам някакви тлъстинки в долната част на гърдите. Въпросът ми е как да ги премахна и оформя. Казаха ми, че най-добре е с флайс. Добре, обаче като правя флайса, явно не го правя точно както трябва, защото усещам повече натоварване в ръцете, а не толкова в гърдите. Нещо подобно се получава и при вдигане на щанга от хоризонтален лег на лежанката.

Кажете ми моля ви правилната техника за тези упражнения, за да правя, каквото трябва.

Модератор:
Дядо Achilles, ще те помоля заглавието на темата да описва въпроса ти.
lexus

Изчистването ще стане с други методи, не с изпълнението на упражнението. Поразгледай из форума, бая теми има за релеф и т.н.
Флайс: хващаш двата дъмбела, изправяш ги нагоре като за вдигане лег; после сгъваш леко ръцете в лактите. Задържаш ги така и в това положение разтваряш настрани, до положение в което двете ти ръце до лактите идват в една равнина с тялото и са на една права. Ъгълът на лактите не променяш! Точно от липсата на чупка в лакътя идва натоварването в ръцете, особено бицепса.
Техниката за коремни като че рядко се греши, но кажи какви точно коремни правиш и ще ти кажем техниката.

06.09.04
18:06

както правилно отбеляза дзвер, чистенето е с диета, а не с изпълнение на упражнението. намали тежестите, с които правиш флайса и се опитвай да вдигаш с ... главата  :D , т.е. фокусирай по време на движението мисълта си върху гърдите. това се казва психомоторна връзка и е много важна  :D .

DO

06.09.04
18:10

като гледам имаш излишна маса там кадето попринцип човек има когато не е изчистен за това диетата ии кардиото са му майката ! имам ного теми във форума разгледай ги ако не разбираш нещо тогава питай! успех!

06.09.04
19:21

Мерси много, още искам да питам, когато вдигам щанга от хоризонтален лег, при допира с гърдите, къде точно върху тях трябва да пада щангата, в горната  или долната част? В смисъл самото изтласкване къде точно над гърдите е най-правилно да се извършва или зависи коя тяхна част искам да натоварвам? /Така че да натоварвам най-вече самите гърди, а не ръцете/

06.09.04
19:25

Трябва да пада нито към долната, нито към горната, а към средната част.
Не мисля че ще натоварваш горната или долната част, ако спускаш щангата към тях.

07.09.04
11:01

ОК, а някъде мярнах, че за гръб се гребе с лост, как става това? /Аз правя с дъмбелите уж гребане за гръб - примерно подпирам лявата ръка на лежанката и с дясната покрай тялото вдигам дъмбела, нали е това? Ама с лост не знам как е.../ И някво френско видях за трицепс, какво е това?

Сори за тривиалните въпроси, ама като не знам нещо, питам:)

07.09.04
11:43

Затова е направен този раздел.
Това е гребането със щанга, а това френското разгъване за трицепс.

07.09.04
15:53

Ок, а къде пише какво е прониран, супиниран и т.н. хват?

07.09.04
16:45

Пище го пич,лично аз пьк и доста други сме писали по това.Разгледай началото има го подробно обяснено.Извинявай ама просто няколко пьти сьм го писал че....незнам.Разгледай добре форума :cry:

08.09.04
11:41

Ааа, то имало търсене горе и става доста бързо така. Ок, ще внимавам да не задавам въпроси, на които е отговаряно често, сори:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1