05.07.06
11:17
От скоро хода на фитнес, тежа 70 кг. и съм висок 175 на 16 години...Така зарибих се по фитнес преди месец (1-2 юни) и един месец бях на обща тренировка, до вчера когато ми смениха тренировката на групи искам да ви попитам как ви се струва като цяло ... ? благодаря предварително ( само да спомена целите са ми да укрепя гръдните мусколи, бицепс, трпепц, гръб...)
Хода 3 пъти в седмицата и за всеки ден имам различна тренировка :
Първи път: “Гръб и бицепс”
1 Загряване - 10 минути на колело
2 Хамър машина - 1х10; 2х8 (тежестите аз си ги определям)
3 Горен скрипец (зад врат) - 1х10 ; 2х8
4 Горен скрипец (тесен хват от пред ) -1х10 ; 2х8
5 Вълнообразен лост (бицепс) - 1х10 ; 2х8
6 Дъмбели, сгъване за бицепс - 1х10 ; 2х8
7 Коремни преси
8 Странични преси
Втори път: “Крака и Рамо”
1 Загряване - 10 минути колело
2 Лег преса - 1х10 ; 2х8
3 Бедрено разгъване - 1х10 ; 2х8
4 Раменна преса на машина - 1х10 ; 2х8 (с двете ръкохватки, демек общо 6 серии)
5 Задно рамо - 1х10 ; 2х8
6 Коремни преси
7 Странични преси
Тук май имах и едно упражнение за прасец, ама забравих уреда...
Трети път : “Гърди и Трицепс”
1 Загряване - 10 минути колело
2 Лег избутване с лост - 1х10 ; 2х8
3 Под наклон 30градуса избутване с лост - 1х10 ; 2х8
4 Флайс с дъмбели - 1х10 ; 2х8
5 Лег с тесен захват - 1х10 ; 2х8
6 “френско” от лег - 1х10 ; 2х8
7 Коремни преси
8 Странични преси
Благодаря ви предварително (Само да спомена, че за сега не взимам никакви хранителни добавки, и ако можете да ми препоръчате ще бъде добре) :wink:
За гръб много машини и нито едно основно упражнение. Прави набиране, вместо хамър, ако можеш, и поне едно гребно движение - с щанга, хоризонтален скрипец, дъмбел.
2 Набиране (или горен скрипец до гърдите с широк хват)
3 Гребане с щанга (дъмбел)
4 Горен скрипец (тесен хват от пред ) или гребане от седеж
Така по става.
За рамо - прави пресите с щанга или с дъмбели, а не на машина, и няма нужда от 6 серии.
бицепса , трицепса , гърдите , гърба и раменете не се загряват с 10 мин колело
А някъде да пише, че колелото е за загрявка на точно определени мускули?
да но не въртиш педалите с ръцете а с краката :?
Само не разбрах като цяло....дали е добра програмата ? и дали ще имам някакъв ефект... ?
Не пускай поредни постове моля !!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!! Обединих ти поста
Astor
В твоето положение всяка програма ще има ефект. Така че се захващай и тренирай, той ефектът ще дойде. :wink:
добре де и аз мискля че трябва да включиш гребане ама за ко праиш корем секи ден ?
08.07.06
23:58
Човече не се прави на тъп, кардиото е да се ускори пулса за да може кравта да започне да циркулира по-бързо в “цялото тяло” и така да се повдигне телесната температура от тук идва понятието “загряване”. А когато ще правиш бицепс и хващаш розавата гиричка от 1,5кг. и започваш да правиш загряващи серии това е по-скоро един вид “разстягане” :wink: на мускула за да не го нараниш по-късно с големите тежести. В практиката двете понятия се умешват защото когато разстягаш един мускул ти пак го пълниш с кръв и един вид го загряваш ( това не е най-важното в случая). Та не се притеснявай за такива глупости. :wink:
+това : коремни преси максимун 3 пъти в седмицата!
Не пускай поредни постове моля !!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!! Обединих ти поста
Astor
Човече не се прави на тъп, кардиото е да се ускори пулса за да може кравта да започне да циркулира по-бързо в “цялото тяло” и така да се повдигне телесната температура от тук идва понятието “загряване”. А когато ще правиш бицепс и хващаш розавата гиричка от 1,5кг. и започваш да правиш загряващи серии това е по-скоро един вид “разстягане” :wink: на мускула за да не го нараниш по-късно с големите тежести. В практиката двете понятия се умешват защото когато разстягаш един мускул ти пак го пълниш с кръв и един вид го загряваш ( това не е най-важното в случая). Та не се притеснявай за такива глупости. :wink:
+това : коремни преси максимун 3 пъти в седмица!
Ами не знаех за това :oops: мерси за “лекциата”
П.П.Петко К сори за “спора”