05.07.06
12:14
Сега нали ходя 5 пъти седмично на финтес и съм вместил и хиперекс. в тренировката. Искам да питам колко дни мога да ги правя ? Някак си не ги приемам като сериозно упражнение, въпреки че натоварват доста добре.
Прави ги като последно упражнения в тренировката си за гръб. Смъкват напрежението от гърба и оформят глутеусите и еректорите
Въпроса е, че нямам трен за гръб. Тренирам всички мускули с по 1-2 упр. Иначе така или иначе хиперест. ги правя в края на тренировката, но все пак си мисля, че 5, дори 4 пъти седмично ще е доста.
Колко ти е стажа?
05.07.06
14:41
Хиперекстензиите с тежести ли ги праите?
05.07.06
15:07
[quote author=“3230”]Хиперекстензиите с тежести ли ги праите?
не. тежеста на тялото е достатъчна
с допълнителни тежести можеш да се секнеш :x
а колкото до тва кво са хиперекстензиите :
http://www.bb-team.org/exercise/000053.php
[quote author=“valaraukarky”][quote author=“3230”]Хиперекстензиите с тежести ли ги праите?
не. тежеста на тялото е достатъчна
с допълнителни тежести мн яко се цака кръста
На теб може и да ти е достатъчна, но аз ползвам тежести. Кръста си ми е добре ;)
05.07.06
15:14
е ти си звяр .. :x :roll:
[quote author=“topDevil”]Dampeto отговориха ти, чети темата !
Стажа ми е около 6-7 месеца...
Ми един път хиперекстензии на седмица ти е напълно достатъчно!
05.07.06
16:51
Как се правят екстензиите с тежест. Тежестта къде се слага?
Аз държа диск отпред на гърдите, но може да се сложи и на врата.
[quote author=“Kazaka”][quote author=“topDevil”]Dampeto отговориха ти, чети темата !
Стажа ми е около 6-7 месеца...
Ми един път хиперекстензии на седмица ти е напълно достатъчно!
Мерси мн.
А с тежест и то на гърдите направо си представям кво мъчение е :twisted:
05.07.06
19:38
Аз държа диск отпред на гърдите, но може да се сложи и на врата.
Аха и аз го правя така го държа с ръце пред гърдите. Мерси
05.07.06
20:31
Днес правих гръб и хиперекстензиите ги направих с 5 кг диск пред гърдите и после като ходех по улицата бях като скован.Много добро упражнение стига да се изпълнява правилно
Аз си ги правя редовно като последно упражнение за гръб и има ефект. Един инструктор ми каза също, че това е упражнение за хората със слаб кръст,загрявка преди да започнат да правят мъртва тяга.
12.07.06
12:13
Избягвайте да слагате тежестта на врата, както при хиперекстензиите, така и при коремните преси, защото кръста се скапва. Пред гърди си е идеално.