Хиперекстензии

05.07.06
12:14

Сега нали ходя 5 пъти седмично на финтес и съм вместил и хиперекс. в тренировката. Искам да питам колко дни мога да ги правя ? Някак си не ги приемам като сериозно упражнение, въпреки че натоварват доста добре.

05.07.06
13:06

[quote author=“topDevil”]Сега нали ходя 5 пъти седмично на финтес и съм вместил и хиперекс. в тренировката. Искам да питам колко дни мога да ги правя ? Някак си не ги приемам като сериозно упражнение, въпреки че натоварват доста добре.

Прави ги като последно упражнения в тренировката си за гръб. Смъкват напрежението от гърба и оформят глутеусите и еректорите

05.07.06
13:21

Въпроса е, че нямам трен за гръб. Тренирам всички мускули с по 1-2 упр. Иначе така или иначе хиперест. ги правя в края на тренировката, но все пак си мисля, че 5, дори 4 пъти седмично ще е доста.

05.07.06
13:29

a какво е това Хиперекстензии?

05.07.06
13:45

[quote author=“topDevil”]Въпроса е, че нямам трен за гръб. Тренирам всички мускули с по 1-2 упр. Иначе така или иначе хиперест. ги правя в края на тренировката, но все пак си мисля, че 5, дори 4 пъти седмично ще е доста.

Колко ти е стажа?

05.07.06
14:41

Хиперекстензиите с тежести ли ги праите?

05.07.06
15:07

[quote author=“3230”]Хиперекстензиите с тежести ли ги праите?

не. тежеста на тялото е достатъчна
с допълнителни тежести можеш да се секнеш :x

а колкото до тва кво са хиперекстензиите :
http://www.bb-team.org/exercise/000053.php

05.07.06
15:12

[quote author=“DaMp370”]a какво е това Хиперекстензии?

05.07.06
15:13

[quote author=“valaraukarky”][quote author=“3230”]Хиперекстензиите с тежести ли ги праите?

не. тежеста на тялото е достатъчна
с допълнителни тежести мн яко се цака кръста

На теб може и да ти е достатъчна, но аз ползвам тежести. Кръста си ми е добре ;)

05.07.06
15:14

е ти си звяр .. :x :roll:

05.07.06
15:37

Dampeto отговориха ти, чети темата !
Стажа ми е около 6-7 месеца...

05.07.06
15:52

[quote author=“topDevil”]Dampeto отговориха ти, чети темата !

Ми един път хиперекстензии на седмица ти е напълно достатъчно!

TU

05.07.06
16:51

Как се правят екстензиите с тежест. Тежестта къде се слага?

05.07.06
17:05

[quote author=“tuocs”]Как се правят екстензиите с тежест. Тежестта къде се слага?

Аз държа диск отпред на гърдите, но може да се сложи и на врата.

05.07.06
17:08

[quote author=“Kazaka”][quote author=“topDevil”]Dampeto отговориха ти, чети темата !

Ми един път хиперекстензии на седмица ти е напълно достатъчно!

Мерси мн.
А с тежест и то на гърдите направо си представям кво мъчение е  :twisted:

TU

05.07.06
19:38

[quote author=”Петко К”][quote author=“tuocs”]Как се правят екстензиите с тежест. Тежестта къде се слага?

Аз държа диск отпред на гърдите, но може да се сложи и на врата.

Аха и аз го правя така го държа с ръце пред гърдите. Мерси

05.07.06
20:31

Днес правих гръб и хиперекстензиите ги направих с 5 кг диск пред гърдите и после като ходех по улицата бях като скован.Много добро упражнение стига да се изпълнява правилно

11.07.06
22:16

Аз си ги правя редовно като последно упражнение за гръб и има ефект. Един инструктор ми каза също, че това е упражнение за хората със слаб кръст,загрявка преди да започнат да правят мъртва тяга.

12.07.06
12:13

Избягвайте да слагате тежестта на врата, както при хиперекстензиите, така и при коремните преси, защото кръста се скапва. Пред гърди си е идеално.

12.07.06
13:42

[quote author=“ENZO”]Аз си ги правя редовно като последно упражнение за гръб и има ефект. Един инструктор ми каза също, че това е упражнение за хората със слаб кръст,загрявка преди да започнат да правят мъртва тяга.

И аз загрявам с тях преди мъртвата тяга :idea:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1