Рамо+бицепс

07.07.06
16:16

Добре ли е да се тренират в един ден,защото аз правя 4 упражнения за рамо и после 3 за бицепс(и чувствам тази тренировка като най-тежката в програмата ми за седмицата) и примерно като правя странично изтласкване за рамо,умалявам и вдиганията на дъмбел(последователно) ги правя много трудно.Та затова искам да питам дали е удачно рамо+бицепс.

07.07.06
17:01

Удачно е. А за да си изморяваш бицепса при страничните разтваряния, значи не ги правиш правилно. Бицепса там не участва, това е изолиращо упражнение.

07.07.06
17:07

Не знам какъв ти е стажа,но тази тренировка е удачна.Намали упр.за рамо на 3 и прави 3 и за бицепс.Или нещо такова:
1.преси с дъмбели или щанга 3х8-10
2.странично разтваряне 3х8-10
3.странично разтваряне под наклон 3х8-10
бицепс
1.сгъване на щанга 7х8-10
2.концентрично сгъване 3х12
Това е примерна тренировка,но съвета когато втората група е бицепс по-лекичко.По принцип сгъването с щанга  се прави в 10 серии,но пробвай колко ще ти е добре.Може и 5 да направиш,няма проблем

07.07.06
23:21

[quote author=”Петко К”]Удачно е. А за да си изморяваш бицепса при страничните разтваряния, значи не ги правиш правилно. Бицепса там не участва, това е изолиращо упражнение.

Не не ме разбра,не ми умалява бицепса,а цялата ръка...каквото и да правя после ми е трудно,иначе сериозно тренирам от 2 години,а стажа ми е 4.
Може да е въпрос до човека,но не знам защо така се получава...преди 1 година не беше така...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1